Controversa Sionului

 

Capitolul 24:

 


Aparitia sionismului

Când sionismul si comunismul au început sa atace statele din vestul Europei pe la mijlocul sec. 19, acestea erau puternice si prospere, capabile sa se refaca dupa revolutia de la 1848 si dupa razboaiele din 1866 si 1871; statele balcanice scapate de turci de asemenea se dezvoltau; în Rusia crestina avea loc progres în ceea ce priveste libertatea nationala si individuala. Europa se afla dupa 18 secole de civilizatie crestina care au însemnat un drum continuu spre mai mare dreptate si compasiune si libertate individuala, cum nu s-a mai cunoscut în nici o alta civilizatie omeneasca. Oamenii erau optimisti si credeau în progres. Dar Henry Edward Manning, preot englez care a devenit arhiepiscop de Westminster si n-a acceptat sa fie numit papa, a vazut dincolo de aparente si-a spus: "Societatile secrete din lume, de care oamenii râd si le neaga existenta în atitudinea lor încrezatoare" (1861)pregatesc "preludiul perioadei anti-crestine care va duce la detronarea crestinismului si instaurarea unei societati fara Dumnezeu în lume". Azi revolutia anti-crestina stapâneste jumatate din glob, crucea crestina a fost interzisa si eliminata din steagurile tuturor natiunilor mari europene (mai persista doar în cel britanic înca) si a multor natiuni mici si "societatea fara Dumnezeu" a fost instaurata ca un guvern mondial în devenire; profetia lui de acum 90 de ani a fost împlinita. Apoi Manning a descris rolul sionismului: "Cei ce nu mai cred în Hristos devenit om, cei ca umanistii, rationalistii, panteistii, pot fi usor pacaliti de oricine are mare putere si succes în politica, ca acesta îi va readuce pe evrei în patria lor mama... si combinatia asta nu e deloc imposibila din punct de vedere al structurii politice a lumii". In timpul acesta în ghetourile din Rusia sionismul talmudic sub controlul rabinilor s-a nascut ca cea de-a doua forta care, alaturi de comunism, nascut tot acolo, va pune capat civilizatiei europene crestine. Sionismul se ocupa de coruperea conducatorilor statelor si popoarelor. Ambele forte lucreaza în acelasi scop, nici una nu poate izbândi fara cealalta, caci numai niste conducatori capabili si necorupti pot stavili revolutia comunista, cum au facut-o în 1848.

Sionismul este raspunsul evreilor hazari din Rusia la faptul ca evreii din vest s-au emancipat si-au acceptat sa traiasca în buna vecinatate cu ceilalti membri ai natiunilor în mijlocul carora se afla. Sionismul cere ca evreii sa se separe si sa nu fie buni vecini ai celorlalti oameni.

Din timpurile Babilonului secta conducatoare iudaica n-a mai recurs la aceasta stratagema; si daca nu reuseste acum, nu va mai reusi niciodata. De aceea talmudistii n-au adoptat-o pâna acum, si-au facut-o numai când au vazut ca-si pierd dominatia asupra evreilor. Dar acum s-au autoproclamat ca fiind ei mult-asteptatul mesia care-i va duce pe "iudei" înapoi în "tara fagaduintei". De aceea autorul crede ca lumea se aproprie de finalul planului de distrugere a crestinismului si de înrobire a tuturor natiunilor lumii. [Scriind în anii 1950, autorul e optimist si crede ca planul de distrugere va esua; rezumatorul a vazut evenimentele dintre 1956 si 1992 si e mai pesimist, caci distrugerea sionista a civilizatiei a progresat rapid în ultimele decenii; acest rezumat este un efort disperat de a deschide ochii cititorului în ultimele clipe].

Cartea Dr.-ului Chaim Weizmann, creatorul statului Israel si parintele masacrului palestinienilor, este cea mai buna sursa pentru istoria sionismului si-a comunismului. Dr. Weizmann a fost de fata când s-a nascut sionismul, si-a fost apoi ministrul plenipotentiar al sionismului în întreaga lume. Timp de 40 de ani a avut deschise toate usile dinastiilor regale conducatoare si ale sefilor de stat din occident; si a fost primul presedinte al statului Israel. El îsi relateaza activitatea fara ascunzisuri, cu uimitoare sinceritate, aratând cum în ghetourile Rusiei s-a faurit planul care va implica soarta tuturor popoarelor europene si va costa Europa si America fluvii de sânge si bunastarea populatiei lor.

Evreii din Rusia, arata Dr. Weizmann, erau de trei feluri: primii doreau sa traiasca în pace si întelegere cu rusii; ei doreau sa fie emancipati si fiind harnici si talentati scapasera din ghetou si scapasera de groaza guvernului talmudic. Pe acestia Dr. Weizmann îi desconsidera ca fiind renegati si-i declara disparuti, stersi din analele iudaismului. Ceilalti erau toti în ghetouri, erau talmudisti si erau împartiti în doua, împartire care avea loc chiar în interiorul familiei. Chiar familia Dr-ului Weizmann era astfel împartita: unii erau comunisti revolutionari, iar ceilalti erau sionisti revolutionari. Ei lucrau în unison în toate privintele si erau de acord în toate afara de una singura: când va avea loc emanciparea evreilor. Revolutionarii comunisti ziceau ca emanciparea evreilor va avea loc dupa înlocuirea guvernelor legitime ale natiunilor cu guvernele lor comuniste. Revolutionarii sionisti ziceau ca va avea loc dupa "restabilirea" lor în statul Israel din Palestina ca natiunea iudaica. Sionistii sunt cei mai corecti din punct de vedere talmudic, caci "legea" zice ca distrugerea celorlalte natiuni ale lumii are drept scop stapânirea lumii de catre ei din Ierusalim, deci ei trebuie sa se afle în Ierusalim întâi. Se certau vehement în familie, arata Dr. Weizmann, comunistii zicând ca sionismul pune accent prea mare pe religia iudaica si rasa poporului ales ceea ce le slabeste puterea de atac împotriva religiei si natiunii, iar sionistii zicând ca revolutia n-are nici un rost daca nu duce la suprematia poporului ales, care se cunoaste tocmai prin religia iudaica si separarea stricta pe baza de rasa. Desi se certau în familie, de fapt n-aveau de ce sa se certe, caci ambele grupuri erau strict controlate si conduse de rabini, care lucrau dupa instructiuni si dupa plan. Caci secta conducatoare faureste planuri de durata si nu lasa mâna stânga sa stie ce face mâna dreapta. Ambele partide, comunistii si sionistii, sunt utile si sunt subordonate sectei conducatoare a înteleptilor sionului.

Dr. Weizmann povesteste cum mama lui zicea ca daca fiul ei comunist are dreptate va fi o mama fericita în Rusia, iar daca fiul ei sionist are dreptate va fi o mama fericita în Palestina. Dr. Weizman apoi spune ca amândoi fiii ei au avut dreptate si mama lui a avut ani prosperi si fericiti în Moscova bolsevica unde comunistii îsi împarteau între ei averile vechii aristocratii, dupa care s-a dus în Palestina si a avut ani prosperi si fericiti în locul de unde palestinienii fusesera ucisi, izgoniti si jefuiti.

Comunismul era deja organizat în secret ca o organizatie conspirativa (în jargon comunist, "în ilegalitate"). Apoi s-a nascut la Pinsk, unde si-a facut Dr. Weizmann scoala, sionismul ca societatea secreta Chibath Zion, astfel ca Chaim Weizmann a crescut în sionism. Dar era cât pe-aci sa piarda teren din pricina tarului Alexandru II, care liberase 23 milioane de serbi rusi si care se gândea la emanciparea nationala a celor 160 de nationalitati din Rusia tarista, în care evreii (hazarii) constituiau 4% din populatie. De aceea rabinii au dat ordin evreilor, zice Dr. Kastein, "sa opuna o rezistenta pasiva înversunata oricarei încercari de a le îmbunatati situatia", caci daca ar fi fost emancipati pe de-o parte scapau de sub controlul talmudic al rabinilor, pe de alta ar fi slabit puterea propagandei pe care-o fac într-una plângându-se cât sufera de "persecutiile" altora. În Martie 1881 tarul Alexandru II a proclamat guvern constitutional în Rusia. A fost asasinat de graba si, zice Dr. Kastein, "sa nu me miram daca vedem o evreica în conspiratia care a dus la asasinarea lui Alexandru II". Astfel s-a mentinut situatia descrisa de unul dintre primii propagandisti sionisti, Moses Hess, dupa eliberarea serbilor: "Noi evreii vom fi totdeauna straini printre alte natiuni; aceste natiuni, e adevarat ca ne vor da drepturi din sentimente de dreptate si umanitarism, dar ele nu ne vor respecta câta vreme vom lasa amintirile trecutului nostru mare pe planul al doilea si vom accepta ca prim principiu 'unde mi-e bine acolo mi-e patria'". Când vorbeste despre "amintirile trecutului mare" al evreilor, Moses Hess se refera la legendele tribului lui Iuda din antichitate, care n-au nimic de-a face cu adevarata lui rasa hazara de pe lânga Marea Caspica. Tot acum si-a publicat Leon Pinsker, alt propagandist sionist, cartea sa Auto-emanciparea, unde zice: "nu vom accepta nici un fel emancipare de la altii"... "exista un conflict inexorabil de neînlaturat între oamenii cunoscuti ca evrei si toti ceilalti oameni". Pinsker descrie cum va avea loc auto-emanciparea: "trebuie facuta astfel încât sa se puna presiuni irezistibile pe politica internationala de azi". Aceste cuvinte scrise în 1882 definesc esenta a ceea ce se întâmpla azi. Pinsker era un biet imigrant evreu în Berlin si nu cunostea oameni suspusi si nu era primit la nici un sef de stat, dar cuvintele lui nu sunt megalomane, caci el stia care este programul sionismului; el stia de conspiratia sionista si de tentaculele ei în afara ghetourilor Rusiei.

Aceasta era situatia când a crescut Dr. Weizmann si-a început sa-si joace rolul. Cuvintele "conspiratie comunista sau "conspiratie sionista" nu sunt alese de autor, ci sunt folosite de Dr. Weizmann în cartea sa în care îsi descrie activitatea. Dr. Weizmann ura Rusia si-a imigrat fara greutate în Germania, unde la vederea evreilor emancipati de acolo s-a scârbit si-a dorit sa traiasca din nou viata ghetoului închis rusesc, unde-si petrecea toate vacantele si-si relua rolul "în conspiratie", cum zice chiar el. Apoi se întorcea la universitatile europene pe care le frecventa ca sa duca lupta pentru dez-emanciparea evreilor din Europa. De aceea nu-l iubeau evreii din Europa, care ziceau "diese Ostiuden" despre el si ceilalti sionisti. Evreul Gabriel Rieser le-a spus: "Noi n-am imigrat în Germania; noi ne-am nascut aici; nu vrem alta patrie; sau suntem germani sau n-avem tara". Tot asa, rabinii reformati ai iudaismului au zis ca "ideea mesianica merita sa fie în rugaciunile noastre, dar trebuie sa eliminam din ele toate cererile de a fi condusi înapoi în tara stramosilor nostri si de a restaura statul evreiesc". Ei se straduiau sa se tina de cuvântul dat de Sanhedrinul lui Napoleon si sa traiasca în pace cu restul oamenilor. Dr. Kastein arata cu oroare cum pe la sfârsitul sec. 19 "tot al cincilea evreu se-nsura cu o ne-evreica," si cu si mai mare oroare ca unii evrei "sunt obligati sa respecte pe deplin datoriile lor cetatenesti în tara lor de adoptiune". Astfel, în ultimii ani ai vietii lui Monk, "profetul" sionismului, tânarul Chaim Weizmann îsi tesea "conspiratia" (cuvântul îi apartine) ca ministru plenipotentiar al sionismului la Darmstadt, Berlin, Geneva. Succesorul lui Moses Hess ca propagandist sionist a fost Asher Ginsburg (Ahad Ha-am), care a declarat la sfârsitul sec. 19 ca evreii trebuie sa aiba un stat national în Palestina. În 1896, anul mortii lui Monk, Dr. Theodor Herzl si-a publicat opera Statul evreiesc. Dar Dr. Theodor Herzl nu mai era, ca ceilalti sionisti, venit din ghetoul rusesc. El era un evreu european occidental emancipat; sionismul ajunsese sa puna stapânire si pe vest. Evreii s-au cutremurat, dar crestinii au ramas în ignoranta lor solida, în care zac si-acum majoritatea. Dupa 60 de ani unii dintre goimi au început sa zareasca câte ceva din ce se întâmpla cu ei.

Continut (Contents)
Nume (names)
Camin (Home)
Veriga (Links)
Mai mult (More)