Controversa Sionului

 

Capitolul 31:

 


Se tese intriga

Cuvintele "conspiratie" si "intriga" sunt preluate de autor din scrierile biografilor si analistilor politici ai timpului. Astfel, Arthur D. Howden, biograful Colonelului House, zice ca în anii razboiului din 1914-1918, "s-a urzit tesatura unei intrigi deasupra Oceanului Atlantic". Urzelile care-i cuprinsesera individual pe Lloyd George si pe Woodrow Wilson si-au împletit itele în acesti ani. De atunci guvernul englez si cel american au fost tot mai strâns înnodate în aceste ite. În America adevaratul presedinte era House, "ofiterul de legatura între administratia Wilson si miscarea sionista", cum îl descrie rabinul Wise. Brandeis se daruise sionismului si era consilierul lui Wilson "în problemele evreiesti", inaugurând astfel în istorie o functie care nu existase niciodata. Rabinul Wise era coordonatorul suprem: House si Baruch numeau membrii administratiei lui Wilson, care locuia la Casa Alba, dar era gasit cel mai adesea la apartamentul lui House din New York. Când un membru al partidului lui si-a exprimat uimirea, Wilson a raspuns: "Dl. House este alter ego-ul meu; este eul meu independent. Tot ce gândeste el gândesc si eu". House rezida adesea la Washington, unde deschidea scrisorile lui Wilson, îi tria întâlnirile si întrevederile si dadea instructiuni membrilor guvernului. În apartamentul lui din New York avea o linie telefonica directa cu Casa Alba. Nu era necesar sa se ceara parerea presedintelui despre deciziile politice. House le lua stiind ca ele vor fi aprobate. În 1914 House s-a hotarât sa intre în politica internationala, despre care habar n-avea, caci nascut si crescut în Texas, unde politica internationala ca si orice stiinta despre alte natiuni erau anatema, n-avea de unde sa aiba vreun habar. Balfour se tragea din nobilimea scotiana si avea idei foarte cetoase, Lloyd George era un avocatel fara scrupule de provincie din Tara Galilor, House era si mai provincial, un Texan care nu stia nimic despre ce nu era în Texas; dar toti trei au avut idei, actiuni si comportament identic, de parca ar fi fost scoliti la aceeasi scoala misterioasa.

Editorul lui House, Seymour, povesteste cum "membrii cabinetului îsi cautau candidatii si candidatii îsi cautau posturile, în locuinta lui House. Redactorii si ziaristii îi cereau parerea, cele ce se transmiteau presei straine erau scrise aproape la dictarea lui. Functionarii trezoreriei Statelor Unite, diplomatii britanici... Si oamenii de afaceri din metropola veneau la el sa-si discute planurile". Un alt politician care se dirija dupa planurile oamenilor de afaceri era Winston Churchill, care a declarat ca "omul de afaceri cosmopolit este cel chemat sa faca pace în lumea moderna si este culmea suprema a civilizatiei".

La 30 May 1915 House a decis ca "America va intra inevitabil într-un razboi împotriva Germaniei" (cuvintele-i apartin) si în Iunie 1916 a condus campania de realegere a presedintelui Wilson "pentru ca n-a implicat America în razboi". Asa de mult adevar zace în spusele politicienilor si guvernantilor pe care-i voteaza alegatorii "pentru platforma lor politica". In public si House si mentorul lui rabinul Stephen Wise erau împotriva razboiului. Wilson crezându-i, dupa alegeri s-a apucat sa medieze pacea, si-a declarat la 4 Ianuarie 1917 ca "tara asta n-are intentia sa fie implicata în razboi... ar fi o crima împotriva civilizatiei daca am intra în razboi;" la 20 Ianuarie a fost inaugurat presedinte dupa alegeri si rabinul Wise l-a informat ca "a venit vremea ca americanii sa priceapa ca soarta lor îi cheama sa participe la lupte" si la 12 Februarie 1917 House era multumit de ritmul rapid în care America intra în razboi. La 2 Aprilie 1917 americanii au fost informati de catre presedintele Wilson ca se afla în stare de razboi, desi Congresul nu fusese consultat si Congresul este singurul care poate sa declare razboi, dupa constitutie. Exact asa prescriau Protocoalele Sionului cu 12 ani înainte ca vor face presedintii-marionete pe care-i vor instaura ei deasupra natiunilor; exact asa a facut Truman în 1950 în Coreea, unde a trimis trupe la lupta fara sa consulte Congresul, carora li s-au alaturat apoi trupele altor natiuni într-o formula care are toate caracteristicile "noii ordini mondiale". Când a anuntat Congresul ca a declarat razboi fara sa-l consulte, Wilson a anuntat scopul lui de a instaura "o noua ordine internationala". Marile mase n-au priceput nimic cum nu pricep nici azi; cei initiati au stiut ca este vorba de stabilirea unei "federatii mondiale a popoarelor" în care nationalitatile sa fie abolite, cu exceptia unei singure natiuni supreme care era în curs de a fi creata acum în Palestina. Din acest moment guvernul englez si cel american au conlucrat perfect ca doua brate ale aceluiasi mecanism. Cum au prezis Max Nordau în 1903 si Dr Weizmann în 1915, guvernul britanic s-a subjugat total scopurilor sionismului si a instaurat un "protectorat britanic" în Palestina care sa organizeze expulzarea palestinienilor si imigrarea hazarilor din estul Europei. Dr Weizmann explica "protectoratul": "evreii preiau tara; toata greutatea organizarii o iau ei, dar timp de urmatorii 10-15 ani vor lucra sub un protectorat britanic temporar". Acesta era "mandatul," adica guvernarea de catre o alta tara a unor teritorii cucerite militar de la altii în favoarea unei a treia natiuni. "Mandatul" chipurile ar fi fost instituit pentru o multime de teritorii, care însa toate sau au fost lasate bastinasilor sau au fost daruite cuceritorilor; doar Israelul a fost rapit de la palestinieni si guvernat "sub mandat" de englezi pentru folosul si domnia unui popor total strain de el.

Imediat dupa razboi Dr. Weizmann a cerut ca "populatia evreiasca din Palestina... sa fie recunoscuta de catre guvernul suzeran ca natiunea evreiasca". Noua conducatori sionisti ai evreilor si un reprezentant al guvernului britanic, Mark Sykes, s-au întrunit în casa particulara a unui evreu si-au decis sa-l trimita pe Balfour în America sa negocieze interesele sionismului în Palestina. Dar Dr. Weizmann nu dorea o ocupatie comuna anglo-americana a Palestinei, cum o dorea Balfour, ci doar una britanica, caci opinia publica americana nu era înca asa de înregimentata pe vremea aceea ca acum si Dr. Weizmann stia asta; i-a scris lui Brandeis sa se opuna planului de protectorat comun anglo-american asupra Palestinei si sa sprijine un protectorat pur britanic (8 Aprilie 1917) si astfel presedintele american a sprijinit protectoratul britanic si-a refuzat unul mixt anglo-american. "Când va veni vremea si dumneata si judecatorul Brandeis veti crede de cuviinta ca e cazul ca eu sa zic ceva sau sa fac ceva, eu voi fi gata", i-a spus presedintele Wilson rabinului Wise cu multa supunere si umilinta. La conferinta lui Balfour cu Brandeis, acesta n-a facut altceva decât sa repete continutul scrisorii Dr-lui Weizmann catre el, adica instructiuni pe care Balfour le auzise si din gura Dr-lui Weizmann chiar. Despre numirea lui Brandeis la Curtea Suprema a Statelor Unite, John O. Beaty, profesor la Southern Methodist University, zice ca "este una dintre cele mai mari zile din istoria Americii, caci pentru prima data avem, de pe la începutul secolului 19, un înalt demnitar în cele mai înalte functii ale statului nostru a carui inima este devotata altor interese în afara Statelor Unite".

Cum l-a instruit Dr. Weizmann, Brandeis a promovat protectoratul pur britanic asupra Palestinei; apoi a redactat împreuna cu House si l-a pus pe presedintele Wilson sa semneze, o declaratie în care repudiaza tratatele secrete, dând mare satisfactie opiniei publice care de atunci încoace a fost total dusa de nas cu cea mai mare usurinta, crezând ca nu mai exista nimic secret si totul este cu mare exactitate prezentat de curajoasa presa "independenta" - în realitate toata în mâna Sionului. În realitate singurul tratat pe care l-a anihilat declaratia aceasta a lui Brandeis-House-Wilson a fost tratatul Sykes-Picot, conform caruia Palestina smulsa de la turci urma sa fie guvernata de un conglomerat international impartial care sa asigure viata arabilor care-o locuiau de mii de ani. Guvernul britanic era total aservit sionismului; guvernul britanic trebuia sa guverneze Palestina. "Aici se vede fructul existentei unei diplomatii nationale evreiesti", zice biograful lordului Balfour.

Singurii care s-au opus acestor masinatii si intrigi, în afara de câtiva functionari si generali rapid înlaturati, au fost unii evrei din Anglia si America; atât de mare este aservirea catre sionism a politicienilor ne-evrei, chiar daca de cele mai multe ori sunt doar niste marionete, încât s-ar putea foarte bine ca Protocoalele Sionului sa nu fie scrise de evrei. În 1915, Asociatia Anglo-Iudaica a declarat ca ei "considera ca postulatul 'national' al sionistilor si privilegiile speciale ale evreilor în Palestina sunt periculoase si apte sa cauzeze antisemitism". Dar aceasta asociatie consta din evreii europeni stabiliti de mult ca locuitori ai diferitelor tari si Dr. Weizmann a spus ca "acesti evrei trebuie sa-si dea seama ca nu ei ci noi suntem stapâni pe situatie". Guvernul britanic nu-i asculta pe evreii englezi, cetateni britanici de multa vreme; guvernul britanic considera ca doar revolutionarii din ghetourile din Rusia sunt reprezentantii evreilor. În 1917 comitetul Asociatiei Anglo-Iudaice din nou a afirmat ca evreii sunt doar o comunitate religioasa si nu cer "o patrie nationala" aparte si ca evreii din Palestina nu doresc decât libertate religioasa si drepturi cetatenesti ca toti ceilalti; "Goimii" adunati în jurul Dr-lui Weizmann însa s-au înfuriat teribil auzind acestea si sub îndrumarea acestuia Wickham Steed, un "goim" de la Times, a publicat un articol de fond care "argumenta în mod magnific în favoarea sionismului" (cuvintele lui Weizmann). Brandeis si rabinul Wise (nascut în Ungaria) erau la fel de vigilenti de cealalta parte a oceanului, în America si presedintele Wilson, întrebat de ei ce va face când evreii americani vor protesta împotriva planurilor sioniste, le-a raspuns cum fusese instruit ca va arunca protestele lor la gunoi.

Dr. Weizmann era exasperat în Anglia de "evreii care se amesteca din afara în treburile" lui evreiesti, considerând ca el era singurul îndreptatit sa aiba probleme evreiesti si alti evrei nu erau. Apoi i-a cerut lui Lloyd George sa nu-l lase sa vorbeasca pe Edwin Montagu, ministru membru în cabinetul britanic, evreu, sau cel putin sa-l lase sa vorbeasca numai cu el, Weizmann, de fata. Pentru ca o persoana particulara lipsita de orice functie ca Dr. Weizmann nu putea participa le sedinta consiliului de ministri, desi Lloyd George si Balfour ar fi dorit-o, el a trebuit sa astepte într-o camera alaturata si Lloyd George si Balfour l-au chemat imediat ce Edwin Montagu si-a terminat prezentarea. Edwin Montagu a reusit, în ciuda goimilor aliniati împotriva lui, sa îndulceasca putin proiectul britanic cu privire la Palestina, spre furia Dr-lui Weizmann care s-a plâns de "amestecul evreilor britanici" în afacerile evreilor. Dupa doua zile, la 9 Octombrie, Dr. Weizmann anunta triumfator lui Brandeis ca guvernul britanic s-a angajat sa construiasca în Palestina o "patrie nationala" pentru Sion. Proiectul a mai fost revizuit, apoi publicat la 2 Noiembrie si trimis în America, unde, revizuit din nou pentru ochii presedintelui american de catre Brandeis, Jacob de Haas si rabinul Wise, i-a fost supus acestuia spre "aprobare"; presedintele Wilson n-a facut altceva decât sa i-l trimita lui Brandeis care-l avea deja si care i l-a pasat rabinului Wise "sa i-l dea Colonelului House ca sa-l transmita cabinetului britanic".

Acest proiect, inclus într-o scrisoare de-a lui Balfour catre Rothschild, este "declaratia Balfour". Familia Rothschild era si ea, ca si alti evrei, împartita cu privire la Palestina. Numele Rothschild a fost folosit ca sa dea prestigiu declaratiei Balfour; adevaratul adresant era Weizmann, caruia i-a fost predat documentul imediat dupa sosire de catre Mark Sykes în anticamera Ministerului de Razboi, unde Dr. Weizmann petrecea foarte multa vreme.

Autorul nu-si explica actiunile guvernului britanic în problema Palestinei prin motive rationale, caci nu se vede nici un fel de rationament. Studiul documentelor si marturiilor nu dezvaluie decât vagi lozinci si citate din Vechiul Testament care nu pot fi nicicum motive rationale. Astfel, Lloyd George le-a declarat unor vizitatori sionisti "veti avea Palestina de la Dan la Beersheba", în prezenta rabinului Wise care-l dispretuia si pentru bâlbâiala lui din Vechiul Testament, printre altele. Cu alta ocazie a cerut convocarea unui grup de 10 religiosi evrei, adica un minyan, ca sa-i convinga de sinceritatea lui de "protestant viguros" si le-a citit din Vechiul Testament fragmente în care Iehova, dupa parerea lui, recomanda protectoratul britanic în Palestina. În alte împrejurari a dat alte explicatii, toate contradictorii. Astfel în 1937 a declarat ca a facut aceste lucruri "ca sa câstige suportul evreilor din America" (care însa se opuneau actiunilor lui) pentru "cauza aliatilor". Minciuna sfruntata a lui Lloyd George este respinsa cu mult dispret si dezgust de catre rabinul american Elmer Berger, caci la acea vreme America era de mult în stare de razboi si rabinul Berger respinge ideea ca el, familia lui, prietenii lui si "evreii obisnuiti" din America ar fi fost tradatori daca n-ar fi fost mituiti ca sa nu fie tradatori. Cel mai bine cunoscut motiv invocat de Lloyd George este afirmatia lui ca "acetona a facut un sionist din mine", adica Dr. Weizmann ar fi descoperit proprietatile chimice ale acetonei pe care furnizând-o guvernului britanic, la întrebarea cum ar putea fi rasplatit ar fi raspuns "eu nu cer nimic pentru mine, cer doar pentru poporul meu" si ar fi primit atunci în dar Palestina. Dr. Weizmann însusi îsi bate joc de aceasta minciuna puerila, aratând ca Lloyd George era sionist febril cu mult înainte de-a fi prim ministru si ca el, Chaim Weizmann, primise 10.000 de lire pentru munca lui de chimist în slujba guvernului britanic, dupa cum tot bani primise pentru patentul pe care-l vânduse anterior trustului inamic german de coloranti.

Daca s-ar putea da o explicatie cinstita pentru actiunile lui Lloyd George si-a acolitilor lui, ea ar fi fost data de mult; din pacate acest lucru nu se poate; se poate doar constata decaderea si ticalosirea politicii si-a politicienilor care conduc popoarele de la primul razboi mondial încoace. Atât în Anglia cât si în America, alegatorii n-au ales nimic, n-au votat nimic si au fost mereu dusi de nas ca o turma de oi de catre mincinosi sfruntati total aserviti sionismului pe de-o parte, comunismului pe de cealalta.

În Noiembrie 1917 Statele Unite s-au aliniat Angliei în slujba sionismului distrugator si militant. Dar sionismul este doar una din agentiile principiului distrugerii. Celalalt brat al acestui principiu, dezvoltat tot de catre evreii talmudici condusi de rabinii lor si Dr. Weizmann în ghetourile lor din Rusia, este revolutia comunista. Acest al doilea brat al directoratului talmudic din Rusia a obtinut tot în Noiembrie 1917 prima mare victorie, numita timp de 70 de ani "Marea Revolutie Socialista din Octombrie (7 Noiembrie)". Tot în Noiembrie 1917 bratul revolutionar comunist al talmudismului a reusit sa distruga statul national rus si sa inaugureze distrugerea pe scara larga a celorlalte state nationale. Astfel politicienii din occident au creat acest monstru al distrugerii cu doua fete, una fiind sionismul si cealalta comunismul. Dar aceste doua fete s-au dovedit a apartine aceluiasi trup dintru început: cine se opunea la revolutia comunista era "antisemit". De la începuturile ei, guvernele occidentale au sprijinit si servit revolutia mondiala prin aservirea lor totala fata de bratul talmudic al distrugerii comuniste.

Continut (Contents)
Nume (names)
Camin (Home)
Veriga (Links)
Mai mult (More)