Controversa Sionului

 

Capitolul 37:

 


Ieslea, mesia si masele

Hitler si Roosevelt si-au început domnia deodata (unul la 4 Martie, celalalt la 5 Martie 1933), si-au fost amândoi sarbatoriti si adorati ca mesia de catre evreii sionisti din tarile respective: în America rabinul Rosenblum l-a numit pe Roosevelt "mesager dumnezeiesc, favoritul destinului, mesia Americii de mâine"; si în 1937, cu invazia hitlerista la usa, un evreu i-a povestit autorului cum la ascensiunea lui Hitler rabinul lui predica la sinagoga cum ca Hitler era "mesia al evreilor" (era un rabin pios si batrân care interpreta dupa profetiile levitice). Atât în America cât si în Germania - si în Rusia, de altfel - seful statului era descris de mass-media ca mai mult decât un Dumnezeu si copiii erau crescuti sa-l adore. Acesti trei "conducatori iubiti", "tatuci ai poporului", "mesia", "eliberatori" pareau a fi opusi unul altuia. De fapt toti trei au lucrat cot la cot si-au promovat principiul distrugerii civilizatiei crestine occidentale întrecându-se unul pe celalalt. Toti trei au promovat cele trei ramuri ale distrugerii: comunismul, sionismul si "guvernul mondial care sa forteze pacea în lume".

Roosevelt era numai minciuna, pâna si exteriorul lui era mincinos, caci era paralitic si sedea în fotoliu cu rotile, dar când aparea în vazul publicului era totdeauna proptit în picioare, asa cum apare si în statuile lui; un expert politic a decis ca adevarata stare a picioarelor lui nu cadreaza cu imaginea ce trebuie s-o aiba în mintea poporului. Prima lui inovatie a fost ca de la început cabinetul lui a fost inaugurat de judecatorul Cardozo, un sionist dirijat de rabinul Stephen Wise; astfel de la început interesele americanilor au trecut pe planul doi. Roosevelt a continuat politica lui Wilson. Problema Americii era acum imigrarea masiva a evreilor hazari din Europa rasariteana, care era un element destabilizator si alarmant resimtit de toate popoarele napadite de hazari. Dr. Weizmann scrie: "De câte ori numarul evreilor dintr-o tara ajunge la punctul de saturatie, tara reactioneaza... Anglia a ajuns la punctul unde poate sa absoarba numai un anumit numar de evrei si nu mai multi.... Aceasta reactie nu este antisemitism in sensul obisnuit, vulgar al cuvântului; este o caracteristica sociala si economica a imigratiei evreiesti pe care n-o putem schimba. Sir William [Evans Gordon, care ceruse în 1906 sa se stabileasca un numar de imigranti evrei anual primiti în tara] n-avea nici o prejudecata speciala anti-evreiasca. El a facut ce-a facut... cu bunatate, în interesul tarii sale... Dupa parerea lui era fizic imposibil ca Anglia sa recompenseze evreii pentru ce pacatuise Rusia împotriva lor... sunt sigur ca s-ar fi opus oricarui alt fluviu de imigranti straini de alta rasa; dar s-a întâmplat sa nu fie alt fluviu asa de mare". Dupa 40 de ani, vorbind în fata evreilor din America, Weizmann a spus: "Unele tari pot digera un anumit numar de evrei; odata numarul depasit, ceva drastic trebuie sa aiba loc; evreii trebuie sa plece".

Dr. Weizmann zicea asa numai pentru ca vroia sa demonstreze evreilor ca ei nu pot fi asimilati si nu pot trai în pace cu vecinii lor. Acest argument este baza sionismului, dar nu este adevarat. Dar, daca în 1906 Dr. Weizmann zicea ca un guvern nu poate plati pentru presupuse daune cauzate de alt guvern unor terte persoane, de la 1906 încoace guvernele occidentale n-au facut altceva decât sa supuna multimi nevinovate la mari suferinte ca sa le faca "sa plateasca pentru suferintele" chipurile cauzate de terte persoane. Si, daca ce spunea el e adevarat, ca tarile nu pot digera decât un anumit numar de evrei, altfel se întâmpla ceva drastic, nu e clar de ce se straduia sa aduca în mod nelimitat evrei hazari din estul Europei în America - pentru a provoca acel lucru drastic. Probabil atunci alte guverne vor fi facute sa plateasca pentru ce "sufera" evreii acum în America.

Între 1881 si 1920 au fost peste 3 milioane de imigranti legali în America din Rusia, majoritatea evrei. În 1877 recensamântul arata 230.000 de evrei în America; în 1926 arata 4 milioane si jumatate. Dar probabil erau mult mai multi, caci "înteleptii" lor nu le permit sa se lase numarati de goimi. Acum se estimeaza cam 10 milioane; dar dispozitiile lui Roosevelt fac identificarea foarte grea. Totusi în America este cel mai mare grup de evrei din lume, dar si aici sunt mai putin de 10%. Numeric neimportanti, ei detin absolut toata puterea si pozitiile politice. Acest lucru i-a alarmat pe americani, care au stabilit cote de imigrare de 3% din totalul populatiei de acea nationalitate pentru fiecare natie în 1910, caci, zicea congresul în 1924, "Poporul american nu poate lasa unui grup strain... dreptul de a-i dicta caracterul legilor tarii". Dar inovatia lui Roosevelt consta tocmai în a lasa acest grup strain sa dicteze legile Statelor Unite de la el încoace.

Ca si Wilson, Lloyd George, generalul Smuts, Roosevelt a fost ales de o mâna ascunsa sa devina presedinte. Biograful lui House zice ca House l-a ales pe Roosevelt înca dinainte de 1913 si l-a instruit de pe-atunci pentru a-l face presedinte. Desigur House se astepta sa fie mentorul lui Roosevelt cum fusese al lui Wilson - dar Roosevelt n-a avut nevoie de el dupa alegeri si House dispare dupa 1933 de pe firmament. De la început, Roosevelt a sprijinit revolutia mondiala si primul lui gest a fost sa recunoasca guvernul comunist. De la început a fost aservit sionismului. De la început a lucrat pentru "liga pentru fortarea pacii", cu noul nume de "Natiunile Unite". Din grupul din jurul lui Wilson doar House lipsea, restul erau toti gramada pe Roosevelt: Bernard Baruch, care-i era consilier dinainte de-a fi presedinte si care-a facut planul Natiunilor Unite, apoi rabinul Stephen Wise si Brandeis, care se simtea stimulat de ce facea Hitler în Germania sa izgoneasca palestinienii din Palestina. Dar rabinul Stephen Wise nu l-a sprijinit pe Roosevelt pentru presedintie (desi-l sprijinise pentru senat si ca guvernator) pâna nu s-a convins cât este Roosevelt de docil. Dupa alegeri a declarat ca Roosevelt "are din nou admiratia mea" si-a fost din nou intimul lui Roosevelt. Dar acum garda sionista a presedintelui american era mai evidenta decât fusese pe vremea lui Wilson, când apareau ca niste americani care sunt evrei din punct de vedere religios; caci acum ei nu se sfiau sa spuna ca ei sunt evrei si nu americani si ca interesele sionismului primeaza oricând si interesele Americii nu-i intereseaza. Tot ce-a facut presedintele american Roosevelt a slujit principiului distrugator sub cele trei forme ale sale: sionismul, comunismul, guvernul mondial.

Roosevelt a mai avut un sfatuitor, pe Felix Frankfurter, evreu nascut la Viena, care House credea ca este mai puternic decât ceilalti trei. Si Frankfurter, ca Brandeis si Cardozo, a ajuns în Curtea Suprema. Era seful Facultatii de Drept de la Harvard si-a educat generatia de avocati care-au dominat politica Americii între 1940 si 1960. Studentii lui au fost împinsi în posturi cheie înlaturând pe altii. Unul dintre ei a fost Alger Hiss, dovedit ulterior a fi agent comunist sovietic si consilier intim al lui Roosevelt. Altul a fost Dean Acheson, prieten si aliat al lui Hiss. La Yalta unde s-a pecetluit tragedia milioanelor din rasaritul Europei, Hiss a jucat un mare rol în a cauza aceasta tragedie; si Acheson a jucat un mare rol dând China pe mâna teroarei rosii comuniste. Alti intimi ai lui Roosevelt au fost sionistul Henry Morgenthau, care a faurit planul Morgenthau de a da jumatate Europa prada bolsevismului; senatorul Herbert Lehman, alt mare sionist care a promovat imigrarea masiva în Palestina din 1945-46, ducând la razboiul din Palestina; apoi Samuel Rosenmann, care locuia la Casa Alba si-i scria discursurile lui Roosevelt; apoi David Niles, evreu din Rusia, consilier în problemele evreiesti al lui Roosevelt; apoi Benjamin Cohen, mare sionist care scrisese declaratia Balfour în 1917; si înca alti trei evrei din Rusia, Sidney Hillman, Isador Lubin si Leo Pasvolsky. Nici un ne-evreu în jurul lui Roosevelt. Dar acestia nu erau decât vârful piramidei sioniste care a dominat si înlocuit viata politica americana de la Roosevelt încoace. Dar goimii nu trebuie sa se plânga ca nu li se permite acces la guvernarea tarii lor. Nici un evreu care era împotriva comunismului, împotriva sionismului, sau împotriva guvernului mondial n-a fost tolerat în preajma presedintelui american. Din cauza ca postul lor era asa de vag, de consilieri neoficiali, cei numiti mai sus care-l înconjurau pe Roosevelt într-un zid compact nu puteau fi atacati de nimeni si chiar când erau criticati, Roosevelt pur si simplu ignora tot ce se spunea împotriva lor. Si acesti consilieri au construit imaginea persecutiei suferite de evrei - din partea lui Hitler de data asta; fusese din partea tarului Rusiei pe vremea lui Wilson.

Aplicându-se planul magistral al lui House pentru alegeri, Roosevelt a fost reales de trei ori. Apelul se facea la grupuri care, chipurile, sufereau persecutii - negrii, sau cei saraci si li se promitea razbunare împotriva "persecutorilor" lor daca-l aleg pe Roosevelt. Ambele partide, republican si democrat, se întrec în a curta "voturile minoritatilor", a celor "care sufera discriminare". Roosevelt a inaugurat de asemenea politica deficitului bugetar, principiul de a cheltui mai mult decât venitul guvernului, caci datoriile n-au importanta, fiind datoriile guvernului catre stat. Roosevelt a introdus astfel în Statele Unite, sub pretext ca scoate tara din criza economica, falimentul national care vlaguieste si duce de râpa o tara care-a fost puternica si prospera prin munca extrem de productiva si inventiva - pâna la el. Suferintele negrilor care gem sub discriminare, chipurile, de care li se rupe inima politicienilor americani este o cauza sustinuta cu legende si agitatie tot timpul de catre doua organizatii evreiesti din New York: Comitetul Evreiesc American si Liga Împotriva Defaimarii si de catre Asociatia Americana pentru Promovarea Oamenilor de Culoare si ea de la început sub conducere evreiasca. Negrii sunt pasivi si manipulati în lupta "lor" împotriva "discriminarii de care sufera". Desegregarea este o activitate pe care n-o doresc nici albii nici negrii, fiecare fiind multumit sa stea între ai lui, dar este impusa de aceste grupuri militante evreiesti, care au impus carutarea cu forta a copiilor dintr-un colt al orasului într-altul pentru ca copiii albi sa mearga la scoala în cartier negru si copiii negri sa mearga la scoala în cartier alb. Autorul a vazut bugetul Comitetului Evreiesc American, pentru 1953, unde se stabilea ca litigatiile pentru drepturile negrilor sunt o componenta principala a activitatii acestui comitet si desegregarea este preocuparea lor.

Roosevelt a convenit asa de bine stapânilor lui, facând exact totul dupa cum i se prescria încât a fost reales de trei ori; o singura data a avut un rival serios în Huey Long, tot un politician ca Roosevelt, tot un demagog care promitea saracilor ca-i va despuia pe bogati ca sa le dea celor saraci, dar unul la a carui inaugurare ca guvernator al Louisianei Rabinul Walter Peiser a refuzat sa-l binecuvânteze, caci Huey Long l-a atacat pe Bernard Baruch. Dar Huey Long a avut mare succes, caci promitea si mai mult decât Roosevelt în programul lui de "a împarti averile" si-a face din "fiecare un rege". Ca si Roosevelt, Huey Long era înconjurat doar de evrei si n-a fost niciodata acuzat de antisemitism (dar de orice altceva). Mai viclean decât Roosevelt, a deturnat fluviul de bani din bugetul federal pe care Roosevelt îl revarsa în campania lui electorala, pentru finantarea propriei lui campanii, impunând o lege în Louisiana care interzicea autoritatile locale sa primeasca bani federali fara aprobarea statului Louisiana. Huey Long era un pericol pentru Roosevelt si-ar fi putut zdruncina caruta principiului distrugerii care înainta asa de lin în Statele Unite. La 8 Septembrie 1935 Huey Long a fost împuscat de Carl Austin Weiss, tânar evreu din Louisiana, care la rândul sau a fost imediat ucis de paznicul personal al lui Huey ca sa nu poata spune nimic despre motivele si asociatii lui. Huey Long se pare ca stia ca va fi asasinat, caci a povestit în Iulie, cu doua luni înainte, ca stia despre un complot în care s-a planuit sa fie împuscat cu un singur glont. Aflase printr-un dictafon care înregistrase conversatia complotistilor în camera de hotel în care complotau. Hodding Carter, care zice ca a fost de fata la acea conversatie, pretinde ca complotistii vorbeau numai asa, în gluma, zicând "ce-ar fi daca", dar nu planuiau sa-l ucida cu adevarat.

Efectul politic a fost net. Roosevelt a fost reales. Nu s-au facut cercetari asupra asasinarii lui Huey Long, dupa cum în ultima suta de ani nu s-au facut niciodata investigatii cinstite si complete în nici un asasinat politic. S-a lansat teoria unui "nebun singuratic", ca în toate asasinatele politice. Astfel de "nebuni singuratici" s-au dovedit totdeauna falsi si totdeauna a iesit la iveala complotul în cazurile în care s-au facut investigatii cinstite, ca de exemplu al lui Lincoln, al arhiducelui Franz Ferdinand, si-al regelui Alexandru al Iugoslaviei. Dar Roosevelt a fost reales si rolul lui a fost sa implice Statele Unite în intriga internationala a lui House si Wilson si tot ca Wilson promitea într-una ca va tine America departe de ea. Cu doi ani înainte de razboi, în Octombrie 1937, Roosevelt facea aluzii ca va duce America în razboi de dragul evreilor, care, sustinea el, erau de-acum singurii care sufereau la mâna lui Hitler - exact asa cum Wilson cu trei ani înainte de razboi, în Decembrie 1911, ameninta Rusia cu razboiul. Si Wilson si Roosevelt n-au facut decât sa-si afirme crezul politic si anume ca interesele sionismului primeaza si patria americana nu conteaza. Dar cei care-au scris discursul lui Roosevelt din 5 Octombrie 1937 nu l-au scris destul de subtil si auzindu-l pe Roosevelt ca zice "atunci când apare o epidemie comunitatea se uneste si este de acord sa-i puna la carantina pe pacienti, ca sa protejeze sanatatea comunitatii si sa împiedice dezastrul", americanii au priceput ca Roosevelt vrea sa declanseze un razboi mondial si au fost asa de revoltati încât Roosevelt a fost obligat sa tot declare în public ca "fiii vostri nu vor fi trimisi sa lupte pe un front strain", chiar dupa ce stia bine ca razboiul va începe în toamna lui 1939 (autorul trimisese în Octombrie 1937 depesele cu aceasta informatie de la Viena) si avea toate planurile gata sa-i trimita pe fiii lor pe fronturile straine.

De-acum gogosile cu persecutarea în mod special a evreilor în Germania erau bine înradacinate în mintea oamenilor, prin toate canalele americane care se întreceau unele pe altele în inventarea minciunilor: astfel, rabinul Stephen Wise povesteste cum Congresul Evreiesc American a început sa boicoteze Germania din cauza unui "pogrom pe scara nationala" împotriva evreilor, chipurile planuit de nemti; apoi rabinul Stephen Wise spune foarte candid ca pogromul n-a avut loc niciodata, dar boicotul din cauza pogromului a avut loc. Pentru a întelege ce însemna un "boicot" al nemtilor condus de catre evreii americani, trebuie sa ne amintim ca sionistii au facut tot timpul afaceri cu nazistii chiar în timpul celui mai crâncen razboi. Astfel, în 1940, rabinul Stephen Wise a tratat cu functionarii nazisti transferul evreilor din Polonia în Ungaria, ambele tari ocupate de nazisti, contra cost, în scopuri cunoscute doar de el si de directoratul rabinic talmudic care conduce sionismul. I-a cerut lui Roosevelt banii pentru a-i mitui pe nazisti si presedintele american i-a dat dispozitii lui Henry Morgenthau, trezorierul Statelor Unite, sa transfere banii la biroul din Geneva al Congresului Mondial Evreiesc, pentru conducatorii nazisti, în ciuda protestelor Departamentului de Stat si-al Ministerului de Externe britanic. Cuvântul "pogrom" ("masacru" pe ruseste) e folosit de câte ori e nevoie de propaganda imprecisa si mincinoasa. Astfel Dr. Weizmann spune clar ca "n-au existat niciodata pogromuri" împotriva evreilor dar tot el foloseste cuvântul tot timpul, zicând ca "el cunoaste atmosfera dinaintea pogromului " - care tot el zice ca n-a existat niciodata! Unde au murit 5 sau 6 evrei, Dr. Weizmann zice ca a avut loc "un pogrom"; dar unde evreii au cauzat în 1938 masacrul în care au murit 69 englezi, 92 evrei si 1.500 (o mie cinci sute) de arabi, Chaim Weizmann zice ca a avut loc "terorism arab". Sir Adrian Carton de Wiart, fiind în Polonia între cele doua razboaie, zice raspicat: "Problema evreiasca e fara raspuns.... Se împrastie zvonuri ca ar avea loc pogromuri dar eu cred ca sunt exagerari grosolane caci nu exista nici o marturie vizibila ca ar fi avut loc masacrarea a mii de evrei".

Acest pogrom imaginar din Berlin a fost baza politicii lui Roosevelt. Sionistilor din jurul lui nu le pasa câtusi de putin daca evreii sufera sau nu; dimpotriva, sionistii au nevoie ca evreii sa sufere pentru ca sa poata ei folosi aceasta în scopurile lor si ei doreau sa provoace suferinte evreilor, nu sa le amelioreze. Astfel sionistii americani continua politica revolutionarilor talmudici din Rusia care nu vroiau usurarea greutatilor care apasau poporul, vroiau augmentarea lor, ca sa poata dezlantui distrugerea si nu se dadeau înapoi de la asasinat pentru a asigura ca nu se îmbunatateste starea poporului. Când evreii din Germania au început sa-i preseze pe rabinul Stephen Wise si co-sionistii lui americani sa înceteze boicotul, rabinul Wise si ai lui s-au înspaimântat de armonia care ar putea sa se stabileasca între evreii din Germania si Hitler si rabinul Wise zice ca nu trebuie sa admita "tratamentul îmbunatatit al evreilor care ar dezarma actiunea protestatara evreiasca din toata lumea". Rabinul Wise, temându-se ca propaganda despre persecutia evreilor si-ar putea da în petec, prefera sa-i vada pe evreii din Germania ca sufera. Zice el: "E o cruzime sa mori de mâna unui nazist; dar e de 10 mii de ori mai rau sa supravietuiesti datorita bunatatii unui nazist. Noi vom supravietui nazismului daca nu vom comite pacatul de neiertat de a face un târg cu nazismul pentru a salva victime evreiesti" (Conferinta Mondiala a Evreilor din 1934); "Refuzam cu dispret orice propunere care ar asigura viata si avutul unor evrei prin rusinea evreimii" (1936). Dar facuse târg cu nazistii pentru transferul evreilor dintr-o tara în alta, probabil pentru a-i pregati pentru transportare în Palestina, fara ca demnitatea evreimii sa fi fost lezata. În America, Brandeis era de asemenea neclintit în a cere ca evreii din Germania sa sufere; zice Brandeis: "Ar fi deplorabil.... sa usuram situatia economica a lui Hitler pentru ca astfel sa salvam prin emigratie pe unii din evreii Germaniei". Dar trezorierul Statelor Unite platise mita pentru transmutarea evreilor; salvarea evreilor nu era dezirabila.

În 1938 sionistii americani au înghetat de groaza ca Hitler s-ar putea întelege cu evreii. Oswald Pirow, ministrul apararii sudafrican, trata cu Hitler în acest scop cu asentimentul primului ministrului englez, Neville Chamberlain. Tratativele erau prospere si se întrevedea un acord. Atunci a survenit - din nou o asasinare. Un tânar evreu l-a împuscat pe diplomatul german von Rath la Paris, cineva a provocat razmerite în Germania, sinagogi au fost arse, tratativele lui Pirow cu Hitler au fost întrerupte si din nou nu s-a cercetat asasinatul, de frica ca nu cumva sa se afle adevarul; si rabinul Wise a sustinut din nou ca asasinul a fost "un tânar singuratic împins la nebunie". Roosevelt a reactionat imediat ca un automat si si-a rechemat ambasadorul din Germania, zicând cu oroare ca "nu pot sa cred ca asa ceva [arderea sinagogii] se poate întâmpla în civilizatia secolului nostru"; desi vazuse arderea bisericilor si dinamitarea catedralelor fara prea multa uimire în Rusia bolsevica si se grabise sa salute cu dragoste frateasca pe acei care au ars si dinamitat bisericile. Roosevelt si-a manifestat oroarea la incendierea sinagogilor din Germania la o clipa dupa ce-l felicitase cordial pe Hitler printr-o telegrama pentru capitularea Cehoslovaciei cotropite de nazisti - ceea ce pare ca nu deranja cu nimic civilizatia secolului nostru. În acest moment pe autor l-a înecat scârba si si-a dat demisia.

Statele Unite au intrat în razboi în 1937-38, când Roosevelt dadea aceste declaratii si nu când au atacat japonezii Pearl Harbour. Aceste declaratii ale lui Roosevelt conduc direct la declaratia lui din 1942, când a jurat razbunare crâncena împotriva Germaniei pentru ca, chipurile, evreii ar fi suferit asa de mult în Germania, unde el si consilierii lui confidentiali s-au opus ca evreilor sa li se usureze soarta câtusi de putin. Asasinarea lui von Rath a fost ca si atentatul de la Sarajevo - pretextul pentru un razboi mondial. Roosevelt nici o clipa nu s-a îndoit ca-si va târî tara în razboi, caci în 1938 mentorul lui, Baruch, se lauda cu victoriile americane în razboiul ce nu începuse înca. Autorul prezice ca presedintele Statelor Unite va târî tara lui într-un al treilea razboi mondial pentru a satisface ambitii si scopuri oculte, exact ca Wilson si Roosevelt.

În acesti 6 ani când "razboiul inutil" care-a înecat Europa în sânge si-a aruncat omenirea în spre dezastru autorul a fost la Berlin, Viena, Praga, Budapesta, Belgrad, Bucuresti, Sofia si Varsovia, în cercurile guvernamentale, si-a vazut cum se pregateste adevaratul masacru. A vorbit cu Hitler, Goering si Goebbels, a prânzit cu Litvinov, ministrul de externe sovietic, la Geneva, l-a vizitat pe Mussolini si pe Ramsay Macdonald, premierul britanic; a avut conversatii de ore întregi cu Eduard Benes la Praga, apoi cu cancelarul austriac si prim ministrul maghiar, cu regii si politicienii din tarile balcanice. A asistat la sedintele Ligii Natiunilor unde s-a dus la început cu entuziasm naiv, când înca nu pricepea, si-a fost dezgustat de târgul de telali care a fost Liga Natiunilor unde totul se vindea si cumpara la întuneric, pe coridoare. S-a dus la Moscova însotindu-l pe Anthony Eden, si-a vazut un regim exact ca al lui Hitler dar mai rau, cu singura diferenta ca la Moscova toate posturile politice si posturile influente erau ocupate de evrei. Pe atunci n-a priceput multe, dar a priceput un lucru: ca Hitler va începe un razboi si ca celelalte puteri doreau acest lucru si nu doreau sa-l împiedice. Un alt prim ministru britanic, Stanley Baldwin, nega intentiile razboinice ale lui Hitler, zicea el, "ca sa nu-si piarda alegerile". Alt prim ministru britanic, Neville Chamberlain, credea poate ca-l va putea împinge pe Hitler sa lupte împotriva lui Stalin, desi toti stiau ca Hitler si Stalin vor începe razboiul împreuna ca aliati si prieteni. Când a izbucnit razboiul autorul a crezut ca e o nebunie colectiva, o ratacire mintala care a dezlantuit acest "razboi inutil". Dupa 18 ani de studiu intens si vazând evenimentele care au decurs din razboi, autorul stie acum ca exista unii care au vrut si creat cel de-al doilea razboi mondial pentru ca lor le-a fost util.

Continut (Contents)
Nume (names)
Camin (Home)
Veriga (Links)
Mai mult (More)