Controversa Sionului

 

Capitolul 41:

 


Se întinde revolutia

Cel de-al doilea razboi mondial, ca si primul, a fost exact cum l-au prescris Protocoalele Sionului din 1905: mase de oameni au suferit macelarindu-se, înfometându-se si asuprindu-se reciproc pentru ca sa construiasca o lume fara granite nationale condusa de un guvern mondial stapânit de o secta atotputernica si stapâna pe toata bogatia lumii. Dar masele de oameni s-au macelarit reciproc si-au murit în numele "eliberarii si libertatii", luptând "ca sa distruga militarismul, nazismul, fascismul, dictaturile totalitare" si asa mai departe. Lenin scria (vezi Opere Complete): "Razboiul mondial (1914-1918) va aduce instaurarea comunismului în Rusia; un al doilea razboi mondial îl va întinde în toata Europa; al treilea razboi mondial este necesar ca sa faca întregul glob comunist". E de prisos sa se explice cum a fost "eliberata" Europa rasariteana si-a fost împinsa sub calcâiul sovietic în 1945; dar si restul Europei e în discutie; în 1956 Generalul Gruenther, Commandant Suprem al Fortelor Aliate (nu e prea clar ce forte erau aliate în 1956, dar presedintele american a creat acel rang atunci pentru el, probabil în vederea "noii ordini mondiale") preconiza ca nu se va rezista avansului sovietic în Europa de Vest, zicând: "Desigur ca nu suntem destul de puternici sa tinem piept pe frontul actual din Europa". In 1956 de 10 ani popoarele din vestul Europei erau îndoctrinate ca razboiul cu Rusia e inevitabil, drept rezultat al celui de-al doilea razboi mondial. Deci averea, forta, viata tineretului american au fost puse în joc în cel de-al doilea razboi mondial - ca sa-l pregateasca pe cel de-al treilea. George Washington le spunea americanilor în ultimul lui discurs ca presedinte în 1796, când Domnia Teroarei a aratat adevarata fata a revolutiei franceze si când s-au descoperit primii agenti ai revolutiei mondiale în America: "Va implor sa ma credeti, concetateni, ca vigilenta unui popor liber trebuie sa fie mereu treaza împotriva infiltrarii insidioase a unei influente straine, caci istoria si experienta trecutului dovedesc ca influenta straina este unul dintre cei mai mari dusmani ai guvernului unei republici". Dar la sfârsitul celui de-al doilea razboi mondial conspiratia influentei straine avea puterea sa dicteze hotarârile majore în politica Statelor Unite, cursul operatiilor militare si cui si unde se vor livra arme, munitii, alimente si fonduri. Agentii influentei straine dusmanoase sunt plasati în functii înalte si sunt numerosi; ceilalti politicieni si functionari îi servesc, unii din ticalosie, altii din nestiinta.

America a intrat în razboi în 1941 cum a intrat si-n 1898: printr-o mascarada tragica, o lovitura de teatru pregatita mârsav cu jertfe de vieti pentru a convinge publicul si Congresul ca trebuie declarat razboiul. În 1898 a fost scufundat vasul Maine în portul Havanei, din Cuba, chipurile "de o mina spaniola" si Statele Unite au declarat razboi imediat; dar când a fost adus vasul la suprafata dupa multi ani s-a vazut ca explozia care-a scufundat vasul a fost dinauntru înspre înafara, adica mina a fost pusa de cineva de pe bordul vasului. La fel în 1941, atacul japonez de la Pearl Harbour i-a dat lui Roosevelt posibilitatea sa declare ca tara lui se afla în stare de razboi prin acest atac japonez chipurile neasteptat care "va trai în istoria infamiei", recita el duios în fata maselor; dar s-a dovedit ca guvernul american era anuntat din vreme ca va avea loc atacul de la Pearl Harbour si a ascuns aceasta informatie de trupele plasate acolo ca victime expuse la moarte cu buna stiinta de catre Roosevelt ca sa-i furnizeze pretextul razboiului. Când publicul a aflat de cele doua înselatorii care au declansat cele doua razboaie, a ramas, ca totdeauna, apatic.

În timpul primului razboi mondial masele l-au ales pe Wilson presedinte pentru ca a promis "sa ne tina departe de razboi" si primul lucru pe care Wilson l-a facut dupa alegeri a fost sa declare ca "suntem în stare de razboi," dar publicul american nu s-a suparat. În 1940 Roosevelt a fost reales presedinte pentru ca a promis ca "fiii vostri nu vor fi trimisi sa lupte pe fronturi din alte tari" si apoi trupele americane au fost trimise imediat pe front în Europa si Asia, dar publicul american nu s-a suparat nici de data aceasta. Solutia consta în cele cinci cuvinte adaugate de senatorul James F. Byrnes, alter ego-ul lui Bernard Baruch care, zice Rosenblum, biograful lui Baruch, "era asa de intim cu Baruch ca uneori nu se poate sti care din doi a dat ideea pe care-o enunta amândoi". La programul electoral al lui Roosevelt, care zicea: "nu vom trimite armata, flota, forta aeriana sa lupte în razboaie în alte tari", Byrnes-Baruch a adaugat: "decât în caz de atac". De aceea a fost nevoie de înscenarea de la Pearl Harbour.

Japonezii au atacat Pearl Harbour la 7 Decembrie 1941 si cu 12 zile înainte, la 25 Noiembrie, Henry L. Stimson, Secretarul de Razboi al Statelor Unite, scria în jurnalul sau: "De vazut cum sa-i manipulam [pe japonezi] ca sa-i facem sa traga primul foc fara sa ne periclitam prea mult - nu e usor". Dar cu 11 luni mai înainte, la 27 Ianuarie 1941, ambasadorul Statelor Unite la Tokyo anuntase guvernul american ca "daca vor fi necazuri între Statele Unite si Japonia, japonezii intentioneaza sa atace Pearl Harbour prin surprindere". Dr. Richard Sorge, ambasadorul sovietic, si-a anuntat guvernul în Octombrie 1941 ca "japonezii intentioneaza sa atace Pearl Harbour în 60 de zile", si-a fost anuntat ca guvernul sau a transmis aceasta informatie imediat lui Roosevelt. Apoi Roosevelt a dat un ultimatum japonezilor la 26 Noiembrie 1941. Guvernul american intercepta si descifra toate mesajele secrete japoneze despre acel atac înca din Septembrie 1941, dar le ascundea de comandantii americani de la Pearl Harbour. La 1 Decembrie seful serviciului de informatii din extremul orient a telegrafiat sefului flotei americane din Pacific ca "razboiul cu Japonia e iminent", dar aceasta telegrama a fost suprimata de cineva de mai sus. La 5 Decembrie Colonelul Sadtler de la telegrafia americana a telegrafiat tuturor comandantilor "razboi cu Japonia iminent; sa nu lasati sa fie ca la Port Arthur" (alt "atac-surpriza" care-a declansat razboiul ruso-japonez), dar si aceasta telegrama a fost suprimata de mai-mari. La 6 Decembrie 1941 Roosevelt a primit raspunsul japonez la ultimatul lui care era ca o declaratie de razboi - dar cei de la Pearl Harbour au fost tot timpul tinuti în întuneric si nu li s-a suflat nici o vorba. În fine, la circa 6-8 ore dupa atacul japonez de la Pearl Harbour, la 7 Decembrie 1947, adica cu o întârziere de 24 de ore, li s-a înmânat comandantilor de acolo mesajul guvernului lor ca "japonezii prezinta azi [6 Decembrie] la 1 dupa prânz un ultimatum... fiti în stare de alerta". Deci tot universul stia ca japonezii vor ataca Pearl Harbour în afara de americanii din Pearl Harbour, tinuti în ignoranta în mod deliberat de catre guvernul lor. Americanii au pierdut acolo doua nave de razboi, doua crucisatoare, 177 avioane si 4575 de tineri americani. Englezii au pierdut ca o urmare navele Prince of Wales si Renown si multe vieti omenesti în Malaya.

Deci asa a regizat Roosevelt un atac ca sa-si împinga tara în razboi. S-au facut 8 investigatii, 7 navale sau militare si una din partea Congresului, nici una publica sau cinstita, toate sub firma partidului lui Roosevelt si adevarul, cum ca guvernul american detinea si descifrase comenzile de atac ale japonezilor la Pearl Harbour si stia exact cum va avea loc atacul cu mult înainte, a fost tot timpul ascuns. Presa bine cenzurata din Statele Unite a prezentat publicului timp de 6 luni povesti încurcate si contradictorii si dovezile cele mai concludente n-au fost admise sa apara la investigatii (de ex. jurnalul lui Stimson). Dar amiralii americani au iesit la pensie si si-au publicat memoriile. Admiralul Kimmel, comandant sef al flotei Pacificului la vremea aceea, scrie: "Planul presedintelui Roosevelt a cerut ca sa nu se spuna nici o vorba [despre atacul iminent] flotei din Hawaii [unde e Pearl Harbour]"... "mai marii din Washington care în mod intentionat n-au alertat fortele noastre de la Pearl Harbour n-au nici o scuza... li s-a ascuns cu desavârsire comandantilor armatei si marinei ca mesaje vitale japoneze au fost interceptate, descifrate si înmânate celor în masura din Washington la 6 si 7 Decembrie 1941". Amiralul Halsey, comandant sub Kimmel, zice ca dimpotriva, erau dezinformati de catre propriul lor guvern: "majoritatea informatiilor care ni se serveau indicau alte directii de atac. Daca am fi stiut ca Japonia urmarea în amanuntime miscarile noastre la Pearl Harbour [asa cum stiau la Washington]... ne-am fi pregatit pentru certitudinea unui atac la Pearl Harbour". Amiralul Theobald care comanda vase de razboi la Pearl Harbour scrie în 1954: "dictate de tactica militara... nu se aplica aici, caci în epoca noastra atomica e de neconceput sa facilitam un atac-surpriza a inamicului ca sa începem astfel un razboi... adevarata istorie a atacului de la Pearl Harbour e ca Amiralului Kimmel si Generalului Short li s-a ascuns informatia" (acestia doi comandau la Pearl Harbour, si-au fost apoi facuti tapi ispasitori ai ticalosiei lui Roosevelt). Apoi Theobald îl citeaza pe Amiralul Stark care era sef al operatiilor militare la Washintgon si care i-a spus ca atunci când le-a ascuns lui Kimmel si Short informatia despre atacul japonez iminent, a primit ordin 'de mai sus' s-o faca, ceea ce, scrie Theobald, "înseamna de la Presedintele Roosevelt. Cel mai mare lucru pe care l-a facut atunci a fost c-a ascuns Amiralului Kimmel adevarul". Amiralul Halsey îi descrie pe Kimmel si Short în 1953 ca pe "marii nostri martiri militari". Dar ei n-au fost decât primii dintr-o lunga lista de comandanti militari americani care traiesc ceva nou în istoria tarii lor: si anume, daca lupta pentru victorie si ca sa salveze vietile concetatenilor lor aplicând cea mai buna strategie, sau daca obiecteaza la masuri luate peste capul lor pentru a pierde razboaiele duse de ei si pentru a ucide cât mai multi dintre soldatii lor, atunci se trezesc afara din armata sau retrogradati. Operatiile militare americane se conformeaza unui plan deasupra natiunii, în care interesul national si datoria militarului de a-si apara patria nu mai au loc.

Carui plan supranational i-a servit atacul de la Pearl Harbour? Lenin a spus-o. El stia mai bine decât oricine cum l-au ajutat Statele Unite sa distruga Rusia si sa instaureze comunismul acolo (dovezile sunt însa greu de obtinut caci tranzactiile financiare din vest în favoarea revolutiei bolsevice erau secrete). Lenin scria Angelicai Balabanov care era emisarul lui la Stockholm în timpul revolutiei bolsevice: "Cheltuieste milioane, zeci de milioane, avem bani berechet la dispozitie". Exista dovezi despre marile sume de bani cu care împaratul Germaniei l-a ajutat pe Lenin sa ia puterea: raportul lui von Kuehlman, ministru de externe, din 3 Decembrie 1916 despre "un transfer continuu de fonduri catre bolsevici... ca sa-si construiasca organul de presa, Pravda, sa faca propaganda energica si sa-si înmulteasca cu mult numarul mic de membri din partidul lor". Ambasadorul german la Copenhaga, contele Brockdorff-Rantzau, raporteaza cum expertul lor, Dr. Helphand (alias Parvus) care ajuta la organizarea conspiratiei bolsevice, "le-a dat o suma de bani sa-si acopere cheltuielile". Acestea, zicea Helphand, se ridicau la "circa 20 milioane ruble" ca sa "organizeze complet revolutia". Brockdorff-Rantzau a primit autorizatia sa livreze banii si chitanta lui Helphand înca exista: "Primit de la ambasada germana din Copenhaga la 29 Decembrie 1915 un milion ruble în bancnote rusesti ca sa promovam miscarea revolutionara în Rusia; iscalit Dr. A. Helphand". Dupa ce si-a atacat Hitler prietenul si aliatul sovietic, Statele Unite dadeau sprijin "financiar, industrial si moral" mai întâi si militar apoi, sovietelor. În Junie 1942 Harry Hopkins, intimul lui Roosevelt, spunea sovietelor într-un discurs tinut la un miting de masa la Madison Garden: "Nimic nu ne va împiedeca sa împartim cu voi tot ce avem si tot ce suntem". La 7 Martie 1942 Roosevelt ordonase sa se livreze trupelor sovietice mai întâi tot ce vor, înaintea trupelor altor aliati si înaintea trupelor americane. Generalul Maior John R. Deane descrie cum s-a stors America ca sa se întareasca forta statului comunist sovietic. Masele credeau ca trupele americane lupta sa "elibereze" Polonia si asa mai departe; Roosevelt le trimitea sa lupte ca sa extinda comunismul, sa distruga statele nationale si sa instaureze guvernul mondial.

În 1932 Roosevelt a fost ales presedinte ca sa "puna capat deficitului bugetar" si primul lucru pe care l-a facut a fost sa înceapa un transfer gigantic de avutie americana sovietelor, în timp ce deficitul bugetar american a crescut (si continua sa creasca) încât cifra lui totala nu mai încape pe un singur rând. În dolarii de-atunci, Roosevelt a daruit sovietelor 9 miliarde si jumatate de dolari (cât bugetul a 2-3 tari), în operatii supravegheate de Harry Hopkins, care juca acum rolul pe care-l jucase Bernard Baruch în 1917, asigurând continuitatea metodelor de manipulare politica si economica a presedintelui si poporului american din 1916 încoace. Bernard Baruch insistase ca un singur om trebuia sa supravegheze distributiile pe timp de razboi si astfel s-a creat pentru el "Comitetul Industriilor de Razboi" al carui sef era el, provenit din "Consiliul Apararii" de pe lânga presedinte. William J. Graham scrie ca acesta era "guvernul secret al Statelor Unite... 7 oameni alesi de presedinte planificau întregul sistem de furnizari de razboi, cenzura presei, sistemul de control asupra alimentatiei populatiei... într-un cuvânt elaborau fiecare masura luata apoi de Congres pentru razboi si faceau asta în secret cu usile închise cu saptamâni si chiar luni înainte de a declara Congresul razboi Germaniei". Chiar Baruch spunea ca el avea puteri depline si lua toate hotarârile, la început pe ascuns, lasând publicul sa creada ca presedintele Wilson hotaraste, dar dupa ramolismentul total al lui Wilson din 1919, pe fata, pe motivul bolii presedintelui. Acum Roosevelt a reinstaurat consiliul de razboi al lui Wilson sub titlul de "Comisia Consultativa" din 1940, care în 1942 a devenit "Comitetul Productiei de Razboi". Baruch din nou a cerut ca un singur om sa aiba puterea suprema în acest comitet, dar n-a fost el cel ales; biograful lui, Rosenbloom, zice ca "Baruch a fost dezamagit", dar autorul crede mai degraba ca era de acord cu aranjamentele care l-au numit pe Harry Hopkins. Baruch fusese cel mai puternic si influent om, dirijând si influentând din umbra absolut toti presedintii Statelor Unite, indiferent daca erau democrati sau republicani, din 1916 încoace; în 1952 el înca îl "sfatuia" pe Eisenhower. Dar puterea lui Hopkins de a apropia catastrofa civilizatiei occidentale a fost mai mare pentru ca teatrul de actiune a fost mai mare.

Atotputernicul Harry Hopkins, seful Comitetului Productiei de Razboi si al Comisiei de Protocol Sovietic al lui Roosevelt, n-ar fi putut ajunge asa sus în nici un alt secol caci era un om de origine obscura, total lipsit de pregatire, de pricepere, de capacitate pentru a administra treburile unei tari si singurul lui talent s-a vazut când a gasit femei de moravuri usoare pentru Molotov când acesta vizita America. Autorul n-a putut afla cine l-a ales pe Hopkins sa-l dirijeze pe Roosevelt, dar a aflat ca Hopkins crescuse la scoala ideilor lui Louis Blanc si-a comunistilor de la 1848, ca si House. Harry Hopkins si-a învatat ideile de la scoala socialistilor Fabiani din Londra, care propovaduiesc disparitia statelor nationale si instaurarea "Statelor Unite ale Lumii" si de la un mentor de-al lui, evreu de origine ruseasca din Boemia, discipol al lui Tolstoy, eroul bolsevicilor. Fusese cunoscut în cercurile electorale ale lui Roosevelt ca un "bisnitar" (fixer) care "ajusta" fondurile electorale. Universitatea din Oxford i-a dat un doctorat de tipul celor conferite lui Elena si Nicolae Ceausescu.

Imediat ce-a fost instaurat ca sef al Comitetului pentru Protocolul Sovietic al lui Roosevelt a anuntat ca s-a decis ca Statele Unite sa serveasca Uniunea Sovietica fara a cere nici un fel de informatii asa cum nici o alta tara nu va fi servita si ca aceasta decizie "nu va fi rediscutata" (1942). Ca si la ministrii britanici care serveau sionismul, politica "era stabilita" si "nu mai încapea discutie"; nu s-a stiut niciodata cine-a stabilit-o. Senatorul Taft, liderul republican, a protestat si-a fost urmarit pâna la moarte de o campanie virulenta de calomnii si insulte publice. America i-a daruit lui Stalin 15.000 avioane, 7.000 de tancuri, 581 nave de razboi (127 au fost returnate dupa multi ani si sovietele s-au oferit sa plateasca pentru 31, zicând ca restul s-au pierdut sau s-au stricat) si o întreaga flota comerciala. Asta e cea mai mica parte din averile daruite de americani lui Stalin. Guvernul american n-a publicat niciodata datele transferului de avere catre Stalin din timpul si de dupa terminarea razboiului si presa corupta din Statele Unite nici nu s-a interesat. Printr-un accident doar s-au pastrat documente prin care se poate aprecia o mica parte din felul în care guvernul american îsi jefuieste poporul ca sa-i îmbuibe pe tartorii bolsevici. Iata cum:

Capitanul Jordan, veteran din primul razboi mondial, unde fusese instruit ca tânar recrut sa-si tina "ochii deschisi, gura închisa si o copie dupa absolut orice", a fost trimis la "Depozitul Natiunilor Unite nr. 8" de la Newark (Natiunile Unite nici nu existau înca, urmau sa fie înfiintate peste 3 ani, dar aveau deja depozite de marfuri). Curând a vazut cât de atotputernic este guvernul sovietic în Statele Unite, când un avion civil american a trecut prea aproape de un bombardier american care era daruit lui Stalin si ofiterul sovietic furios a cerut sa fie eliminate avioanele americane de pe pista. Comandamentul aeroportului a refuzat si sovieticul a spus: "am sa-i telefonez lui Hopkins". Dupa câteva zile a venit un ordin de la Comisia Aeronautica Americana interzicând avioanelor civile americane accesul, exact cum ceruse sovieticul. Atunci Capitanul Jordan a început sa tina un jurnal, cu ajutorul caruia a aratat mai târziu lumii ca înca din 1942 materialele necesare construirii bombei atomice (grafit, tuburi de aluminiu, cadmiu, toriu) erau trimise prin aeroportul Newark în Uniunea Sovietica - si în acest rastimp Roosevelt facea mare caz de "secretul bombei atomice", "proiectul Manhattan". Dar când Capitanul Jordan nota aceste transporturi în jurnalul sau, nici el nici poporul american habar n-aveau de bomba atomica si nici la ce-ar putea fi bune aceste materiale; el nota absolut toate transporturile. Si-a observat ca multe din ele nu erau, cum ziceau acordurile de colaborare militara, articole de "aparare", ci articole de construire a regimului comunist, ca de pilda "tractoare si masini agricole, o fabrica de aluminiu, fabrici de locomotive si vagoane, masini de prelucrat otelul" etc. etc. Acestea intra în totalul Presedintelui Truman de produse agricole în valoare de $1.674.586.000 si produse industriale în valoare de $3.040.423.000 (în dolarii de atunci, mult mai puternici ca cei de-acum) trimise în Uniunea Sovietica în acel an în cadrul "acordului de împrumut-ajutor". În 1943 s-au pierdut multe nave de transport si s-a mai deschis un aeroport la Great Falls, în Montana, pentru transferul de avere din America la Stalin si Capitanul Jordan a fost trimis acolo, din nou ca "reprezentant al Natiunilor Unite" care înca nu existau, si-a gasit acolo primul lui ordin de la presedintele tarii si anume: "prima prioritate o au... avioanele sovietice, chiar înaintea celor militare ale Statelor Unite". Ofiterul sovietic cu care colabora s-a ofensat ca trebuia sa colaboreze cu un biet capitan si Capitanul Jordan a fost facut imediat maior al Statelor Unite, dar epoletii i-au fost pusi de Colonelul Kotikov, ofiter sovietic; autorul nu stie dac-au mai fost vreodata ofiteri americani în armata Statelor Unite facuti de alte tari. Jordan a observat foarte multe geamantane negre sigilate bine cu frânghii care treceau spre Uniunea Sovietica si cum nu avea nici o putere decât cea de a dirija traficul din Montana spre Moscova prin Alaska, s-a suit într-un avion unde a desfacut câteva din ele si si-a notat continutul. A gasit în ele o imensitate de documente, corespondenta, planuri si desene tehnice. Printre ele erau doua pachete de dosare ale Departamentului de Stat american. Pe unul eticheta zicea: "De la Hiss"; pe celalalt: "De la Sayre". Aceste dosare, s-a dovedit ulterior în procesele de spionaj si tradare din 1948-56, contineau rapoartele secrete ale atasatilor americani din Moscova, trimise în valiza diplomatica la Washington, unde Hiss si Sayre le fotocopiau si le trimiteau înapoi la Moscova la cei de care erau, chipurile, tinute secrete. Cea mai importanta hârtie pe care-a vazut-o Maiorul Jordan în valizele ce zburau spre Moscova a fost o scrisoare semnata de "H.H". (Harry Hoppkins) catre Mikoyan, Comisarul Sovietic pentru Comert Exterior, în care-i explica "ce greu mi-a fost sa obtin acestea de la Groves [seful proiectului ultra-secret al bombei atomice]". Atasate la scrisoare erau planul uzinei atomice de la Oak Ridge din Tennessee si o copie a unui raport care purta stampila "Harry Hopkins" si care era plin de cuvinte stranii pe care Jordan necunoscându-le le-a copiat întocmai în jurnalul sau, cu intentia sa se uite mai târziu în dictionar sa vada ce înseamna, cuvinte ca: "ciclotron, proton, deuteron, energie de fisiune" si expresii ca "pereti de 5 picioare grosime de apa si plumb sa controleze zborul neutronilor". Asta în timp ce masele din Anglia si America aveau creierul spalat cu lozinca ca cea mai buna aparare împotriva agresiunii sovietice e bomba atomica.

La 23 Septembrie 1949 Uniunea Sovietica a explodat prima bomba atomica. Maiorul Jordan nu s-a mai putut stapâni si s-a plâns unui senator care l-a determinat pe un vorbitor de la radio, Fulton Lewis, sa povesteasca astea la radio. Acest program radio si cartea lui ulterioara au facut public scandalul care a dus la investigatiile Congresului din Decembrie 1949 si Martie 1950. Dar presa a falsificat faptele când le-a difuzat public si investigatiile n-au dus la nimic.

În 1944 Maiorul Jordan era îngrijorat si-a încercat sa se consulte cu seful lui din Departamentul de Stat, unde un tinerel i-a spus ca "ofiterii care-s prea corecti se pot trezi pe undeva pe-o insula din mijlocul Marilor Sudului". Dupa scurt timp a fost înlocuit. Cartea lui contine lista tuturor transporturilor pe care le-a putut vedea; este inclusa lista tuturor ingredientelor pentru bomba atomica si bomba cu hidrogen: beril, cadmiu, cobalt (33.6000 livre minereu si concentrat), metal si fragmente de cobalt (806.941 livre), uraniu metal (2.2 livre), tuburi de aluminiu (12.766.472 livre), grafit (7.384.482 livre), toriu, nitrat de uraniu, oxid si oxid urano-uranic, aluminiu si aliaje (124.052.618 livre), lingouri de arama si bronz (76.545.000 livre), sârma, placi, sârma izolata de arama si bronz, etc. Apoi o uzina petrolifera, masini si piese de prelucrarea fierului, masini de tot felul pentru industria grea si usoara, turnatorii, statii electrice, instrumentaj si statii telefonice, generatoare, instalatii de cinematografie, de radiodifuziune, 9.594 vagoane de cale ferata, 1.168 locomotive, nave comerciale în valoare de $123.803.879, camioane si tot asa fara sfârsit. Apoi o uzina de mare precizie, 2 fabrici de produse alimentare, trei generatoare de gaz, o rafinarie petrolifera cu masini si utilaj, 17 uzine cu aburi si 3 uzine hidroelectrice. Maiorul Jordan începuse sa creada ca Hopkins si amicii lui înnebunisera, caci îi trimiteau lui Stalin cantitati imense de tot felul de lucruri, utile sau nu - unele care nu stie la ce le-ar fi trebuit: ochelari, dinti falsi, 9.126 ceasuri cu pietre pretioase, 6.222 livre de sapun de toaleta, rujuri de buze în valoare de $400, 373 galoane de bauturi spirtoase, momele pentru pescuit cu undita în valoare de $57.444, lanterne magice pentru copii în valoare de $161.046, tichii de hârtie si nasuri de carton de $4.352, 13.256 livre de hârtie de copiat, doua piane noi, instrumente muzicale de $60.000, si, probabil o atentie speciala pentru dragul lor "tatuc Stalin", o pipa de $10.

Harry Hopkins i-a mai trimis lui Stalin si bani pesin, între altele "$88.701.103 pentru saraci"; cine-a trait sub comunism stie cum se "împarte la saracii" comunismului. În 1944 Henry Morgenthau Jr., Secretarul Trezoreriei lui Roosevelt, cu secretarul sau Harry Dexter White (dovedit ulterior agent sovietic) au trimis lui Stalin copii ale placilor cu care se tipareau banii ce urmau sa fie folositi în Germania dupa razboi. Astfel publicul american înghitea un deficit cauzat de plata trupelor americane cu note tiparite - de un alt guvern în alta tara, dar aceste note erau onorate în Statele Unite. La protestul publicului, notele nu s-au mai tiparit din 1946; dar sovietele deja pusesera în circulatie peste 250 milioane de dolari tipariti de ele, si-au refuzat sa plateasca suma neglijabila de $18.000 pentru placile si hârtia cu care-au jecmanit cele 250 milioane luate direct din trezoreria americana.

În afara de transferul averii natiunii americane în Uniunea Sovietica, mai erau doua cai de îmbogatire a bolsevicilor si saracire a americanilor. Una era organizarea luptelor de asa maniera încât americanii sa aiba pierderi si comunistii nu. Asa au si facut membrii "guvernului din umbra" al Statelor Unite - nu de la început, dupa atacul de la Pearl Harbour, cum intentionasera, ci mai târziu, prin George C. Marshall, Sef de Stat Major, pe care Senatorul Joseph McCarthy l-a acuzat ulterior pe buna dreptate si în mod absolut veridic si documentat ca a "planuit cu minutiozitate o retragere continua care a cedat mereu victoria si care a început cu mult înainte de a se termina cel de-al doilea razboi mondial... totdeauna sustinând numai frontul rusesc" dupa instructiunile lui Churchill si Stalin.

Generalul Marshall fusese promovat de Roosevelt peste capul a 20 de generali si 14 brigadieri toti mai bine pregatiti si calificati si cu mai multa vechime, dupa ce fusese numit general în ciuda faptului ca a fost gasit incompetent pentru acel rang de catre comandantul de-atunci. Dintru început Marshall i-a cerut Senatorului James F. Byrnes (alter ego-ul lui Bernard Baruch) sa introduca prin Congres o decizie ca sa nu se mai tina cont de vechime si procedura la promovare în armata si acesta a facut-o, dându-i lui Marshall posibilitatea sa opereze imediat 4.088 de promovari neregulamentare, una dintre ele fiind a Colonelului Dwight Eisenhower, care nu vazuse câmpul de lupta în viata lui dar a devenit în trei ani Comandantul Suprem al Fortelor Aliate. Tandemul Marshall - Eisenhower a dat forma lumii dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Imediat dupa atacul de la Pearl Harbour propaganda sovietica a început sa ceara ca englezii si americanii sa invadeze Europa numai decât; desi Churchill spunea ca trupele engleze nu pot s-o faca înainte de 1943, Eisenhower instruit de Generalul Marshall a facut planul invaziei în 1942 si Roosevelt i-a telegrafiat lui Churchill asta; apoi Generalul Marshall si Harry Hopkins s-au dus la Londra unde Churchill le-a spus ca o invazie pripita ar duce la pierderea razboiului, ca va transforma Canalul Mânecii într-o "mare de sânge aliat", de fapt trei sferturi englez. Întrebat cu ce poate contribui, comandantul american din Insulele Britanice, Generalul Clark, a aratat ca n-are decât o divizie (a 34-a) fara artilerie antiaeriana, fara tancuri si neinstruita (când a fost trimisa în lupta în Africa mai târziu s-a vazut ca aceasta divizie nu era gata de lupta). Totusi Generalul Marshall i-a cerut lui Roosevelt sa santajeze guvernul britanic sa intre în lupta amenintând ca altfel America se retrage din razboi (vezi marturia lui Stimson). Desi n-a reusit sa santajeze Anglia ale carei trupe nu erau nici echipate nici instruite, acesta a ramas tonul si procedeul Statelor Unite tot timpul razboiului.

Mai târziu, în 1943, trupele engleze si americane au zdrobit trupele germane în Africa si Germania a început sa piarda; aliatii erau gata de lupta; din nou Generalul Marshall a intervenit, hotarând unde vor ataca aliatii si schimbând soarta natiunilor Europei. Churchill nu vroia ca cei care începusera razboiul, adica Uniunea Sovietica care a provocat cel de-al doilea razboi mondial atacând Polonia împreuna cu Hitler, sa iasa din razboi cucerind teritorii mari (cum s-a si întâmplat) si vroia sa atace din nord si din sud si sa ocupe statele balcanice cu trupe anglo-americane. Dar Generalul Marshall, care conducea razboiul în locul lui Roosevelt care era bolnav si incapacitat (sau poate prizonierul celor din jurul lui; în orice caz nu mai avea nici o putere) insista ca aceste trupe vor debarca numai în Franta si vor lasa trupele sovietice sa patrunda adânc în Europa. Apoi Roosevelt, lucid sau nu, a perseverat în a darui Europa de est, centrala si balcanica bolsevicilor. Timp de 18 luni s-a dezbatut abandonarea Europei trupelor revolutiei bolsevice, caci trupele engleze si americane terminasera cucerirea Africii si izgoneau nemtii din Italia, si-ar fi putut înainta pâna la Viena, Budapesta si Praga, dar Generalul Marshall a insistat sa se limiteze la o a doua invazie a Frantei, total inutila si a prescris ca "pozitia Rusiei dupa razboi va fi dominanta în Europa... trebuie sa-i dam tot sprijinul si sa facem orice efort sa ne-o facem prietena... fara nici o îndoiala ea va domina Europa..." (analiza Generalului Marshall la Conferinta de la Quebec din August 1943). Stalin ceruse ca trupele anglo-americane sa invadeze Franta si sa nu se apropie de Europa Centrala si de Est; Generalul Marshall a facut întocmai. Razboiul avea sa mai faca ravagii înca doi ani, când Stalin si cu Generalul Marshall hotarâsera ca Rusia va domina Europa si va cuceri teritorii vaste dupa razboi. Generalul Mark Clark, care era în 1943 comandantul trupelor americane din Italia, scria în 1950 ca deturnând trupele din Italia spre Franta, când puteau trece prin Iugoslavia si Ungaria pâna în Cehoslovacia si Austria, s-a comis "una din greselile politice cele mai mari ale razboiului", caci s-a abandonat Europa Centrala lui Stalin; Generalul Clark, stralucit strateg pus pe linie moarta care ulterior si-a dat demisia, zice "greseala politica" dar de fapt n-a fost nici o greseala ci o politica intentionat aplicata de grupul din jurul presedintelui american care subordona interesele patriei lor, propagarii revolutiei comuniste în lume. Astfel în loc sa se termine razboiul în 1944 cu o victorie care sa lase sovietele în limitele teritoriului lor si sa lase natiunile europene libere, s-a prelungit razboiul înca doi ani pentru a da sovietelor ocazia sa invadeze si sa ocupe jumatate din Europa. Aceasta prelungire a fost dictata de soviete si impusa de ele prin agentul lor din guvernul american, Harry Dexter White, autorul asa-numitului plan Morgenthau. Conform acestui plan trupele aliate au înaintat încet-încet pâna la granita Germaniei, unde Churchill care s-a opus acestui plan tot timpul a încercat sa mai salveze ceva ocupând Berlinul, dupa cum povestesc si el si Eisenhower în memoriile lor. Chiar Eisenhower spune cum s-a opus când Feldmaresalul Montgomery a propus sa înainteze decisiv în 1944 spre Berlin, zicând ca Montgomery risca prea mult - dar câteva pagini mai înainte spusese ca Montgomery era prea cumpanit si nu vroia sa riste nimic. Eisenhower a continuat sa-si împrastie trupele prin Franta asteptând ca sovieticii sa patrunda adânc în Europa si în Martie 1945 (dupa Conferinta de la Ialta când era clar ca sovietele au anexat România si Polonia si Roosevelt trimitea telegrame de protest lui Stalin), Eisenhower i-a telegrafiat direct lui Stalin planul lui fara sa se consulte cu nimeni, ceea ce l-a facut pe Churchill, care vroia sa salveze cel putin Viena, Praga si Berlinul, sa protesteze vehement - dar degeaba, caci Generalul Marshall din Washington a declarat ca aproba întru totul si planul si procedura lui Eisenhower. De atunci încolo nici o miscare n-au mai facut trupele aliate în vest fara sa obtina aprobare de la Stalin si nimeni nu asculta ce zicea Churchill. Eisenhower i-a comunicat direct lui Stalin la 28 Martie ca se va opri în fata Vienei. În 14 Aprilie a comunicat sefului Statului Major ca se va opri în fata Berlinului, pe Elba, încheind cu cuvintele: "daca esti de acord, am sa-l informez pe Maresalul Stalin", dar de fapt nu-i pasa daca e sau nu de acord caci deja trecuse peste protestele englezilor. Mai ramânea Praga, în Cehoslovacia, unde Stalin i-a cerut lui Eisenhower la 9 Mai 1945 sa nu intre dincolo de linia Karlsbad, Pilsen si Budweis si Eisenhower, care avea trupe americane stând degeaba la granita ceha, i-a ordonat Generalului Patton sa se opreasca imediat unde-a zis Stalin. Cinci ani mai târziu, la 3 Martie 1949, la un dineu de gala la Asociatia Avocatilor din New York, Generalul Eisenhower s-a laudat ca el a fost singurul care a luat hotarârile ce-au abandonat jumatate din Europa bolsevismului. Dar chiar daca credea ca el a luat acele decizii, n-a fost Eisenhower cel care le-a luat, ci erau parte din politica de demolare a tarilor occidentale în folosul revolutiei bolsevice din care facuse parte si transferul averii americane catre bolsevici. Capitanul Harry C. Butcher mentioneaza ca atunci când Generalul Eisenhower în ciuda protestelor lui Churchill îi comunica lui Stalin direct despre cum se opreau si asteptau trupele anglo-americane ca sa invadeze trupele sovietice Europa, "granitele si ariile de ocupatie deja nu se mai dezbateau la nivel de conducere militara". Churchill a spus (la 11 Mai 1953) ca el cerea ca trupele anglo-americane sa nu se retraga pâna nu s-a ajuns la un acord cu Rusia, dar nu s-a tinut cont de cerintele lui si s-a abandonat jumatate din Germania sovietelor fara sa se stabileasca absolut nimic.

Guvernele occidentale au mai gasit o cale de a promova comunismul în lume dupa razboi: prin conferintele de pace. Carta Atlanticului fusese promulgata de Roosevelt la 6 Ianuarie 1941, când le-a spus americanilor ca "anticipeaza o lume bazata pe 4 libertati fundamentale: de vorbire, religioasa, eliberare de foamete, eliberare de teama". Apoi carta promulgata de Roosevelt si Churchill împreuna la 14 August 1941 anunta în frazeologia demagogica recomandata de Protocoalele Sionului din 1905 ca "îsi bazeaza sperantele într-un viitor mai bun pentru omenire" pe niste "principii fundamentale" si anume: "nici o augmentare, teritoriala sau de alta natura"; "nici o schimbare teritoriala fara consimtamântul liber al popoarelor respective"; "dreptul popoarelor de a-si alege forma de guvernare pe care o doresc; si drepturile suverane si autoguvernarea restituite popoarelor care fusesera private de ele". Iar de la aceste nobile aspiratii au trecut apoi la fapte si la conferintele de la Teheran si Casablanca care-au culminat la Ialta în Februarie 1945, trei ani si jumatate dupa exprimarea acelor nobile teluri, au jefuit si înrobit lui Stalin popoarele a jumatate din Europa - lui Stalin pentru ca, zice Declaratia ce-au dat-o la Teheran, "el este un om devotat luptei împotriva tiraniei si sclaviei, oprimarii si intolerantei". In timp ce demnitarii occidentului îi cântau aceste osanale lui Stalin cel iubitor de libertatea popoarelor, trupele lor sedeau si asteptau ca hoardele bolsevice sa patrunda adânc în inima Europei.

Cum Stalin a refuzat sa se deplaseze, s-au deplasat Roosevelt si Churchill la Ialta - deja o înfrângere când tratezi cu asiaticii, zice autorul. Roosevelt si intimul lui Harry Hopkins erau pe moarte si Roosevelt arata foarte rau chiar si în filmele date publicitatii. Multi participanti îsi adusesera familiile, care misunau si dadeau conferintei un aspect de excursie familiala. Dar cel mai rau lucru, zice autorul, a fost betia continua la care au fost supusi delegatii tot timpul, fiind acesta, zice autorul, un truc asiatic foarte vechi. Generalul Maior Laurence S. Kuter care reprezenta aviatia americana descrie cum o serie de toasturi si închinari în cinstea participantilor începeau dis-de-dimineata, de la micul dejun, cu votca, vin, cognac, sampanie si din nou cognac, alaturi de caviar, mezeluri, mere de Crimea si ceai; acesta era numai dejunul; tot timpul zilei toata lumea era mai mult beata; interpretul lui Roosevelt povesteste cum la o cina s-a închinat de 45 de ori în cinstea a diversi - 45 de pahare de alcool baute obligatoriu de fiecare. Roosevelt care era pe moarte a sosit acolo ca semnatar al planului Morgenthau, elaborat de agentul sovietic din guvernul american Harry Dexter White si însotit de alt agent sovietic, Alger Hiss; deci sovietele aveau doi reprezentanti din trei. Autorul scrie ca Churchill a încercat din toate puterile sa salveze ceva din ghearele lui Stalin, din fiasco-ul celui de-al doilea razboi mondial despre care masele cu creierul spalat de ziarele perfect controlate de fortele oculte credeau ca este o victorie glorioasa si stralucita, dar Generalul Marshall l-a santajat mereu cu amenintarea ca va ordona trupelor americane sa abandoneze frontul daca Churchill mai face astfel de încercari. Autorul crede ca Churchill de-acum stia ca nu e decât o marioneta în mâna altora, dar nu stia înca faptul ca nu mai exista presa libera si toata presa e un instrument de propaganda mincinoasa în mâna acelorasi forte. Astfel, Churchill îl întrebase pe Ministrul Informatiilor la 23 August 1944 de ce nu se spune nimic despre masacrul polonezilor de la Varsovia. Generalul Bors din rezistenta poloneza s-a ridicat împotriva trupelor naziste la apropierea trupelor sovietice, care însa la ordinul lui Stalin s-au oprit imediat si-au asteptat dând timp nazistilor sa masacreze populatia poloneza. Când avioanele engleze si americane au vrut sa-i ajute pe polonezi, Stalin le-a interzis accesul la aeroporturile de decolare. Churchill i-a cerut lui Roosevelt sa trimita totusi avioanele, zicând ca Stalin nu va îndrazni sa le doboare, dar Roosevelt a refuzat; astfel aliatii si cu sovieticii au abandonat populatia poloneza ca sa fie masacrata; Varsovia a fost rasa la pamânt, 20.000 de polonezi civili au fost ucisi si 350.000 de supravietuitori deportati. Asta la trei ani dupa ce Roosevelt declamase asa de frumos despre libertatile pentru care lupta el. Churchill s-a mirat de ce nu zic ziarele nimic si ziarele au continuat sa nu zica nimic. Astea erau faptele pe care le-a încununat Conferinta de la Ialta, unde Roosevelt, c-un picior în groapa, i-a spus lui Stalin ca se simte mai însetat de sânge german ca oricând si-a propus sa închine un pahar "din nou ca sa executam 50.000 de ofiteri germani", caci mai închinasera asa la Teheran în Decembrie 1943. Când Stalin a propus toastul, Churchill a refuzat sa închine; Roosevelt a facut o gluma buna zicând ca el va ucide doar 49.500; fiul lui Roosevelt, Eliott, a râs zicând ca spera sa ucida sute de mii si Stalin s-a ridicat sa-l sarute pe Eliott Roosevelt pentru aceste cuvinte din inima.

Roosevelt i-a spus fiului sau ca nu-i place ca Churchill se teme ca rusii vor deveni prea puternici si i-a propus lui Stalin "ceva ce Primul Ministru Churchill nu trebuie sa afle" si anume ca Eisenhower sa comunice direct cu Stalin ocolind Statul Major din Londra si Washington (la 4 Februarie 1945). Ceea ce s-a si facut.

Stalin n-a mai închinat pentru moartea a 50.000 de nemti si dupa asta s-a aratat mai rezervat fata de Roosevelt, mai discret si mai putin sângeros decât acesta. Autorul banuieste ca Stalin nu credea în desantarea sincera a presedintelui american si banuia o cursa. Dar halul de decadere si aservire al guvernelor occidentale s-a vazut cel mai bine când au abandonat Polonia, cotropita de Stalin si Hitler pe vremea când erau aliati si prieteni, pentru eliberarea careia se pornise razboiul, însângerata de masacrele naziste carora îi fusese abandonata de Stalin si de aliati când cu rascoala din Varsovia. Pâna la urma si Churchill a acceptat mutilarea si distrugerea Poloniei, din care jumatate a fost smulsa si incorporata Rusiei, sub pretextul ca i se va da teritoriu german în schimb si se vor tine "alegeri libere", ca în realitate toata Polonia sa fie împinsa sub cizma sovietica, alaturi de jumatatea Germaniei si de celelalte tari care-au ajuns în "lagarul socialist", astfel ca Polonia a trecut direct din sclavie nazista în sclavie comunista printr-o baie de sânge. Despre Polonia, Roosevelt (care era de pe-acum cam incoerent) a avut de zis doar ca "am 6 sau 7 milioane de alegatori polonezi în Statele Unite", caci lui îi pasa doar sa fie reales, si-apoi a propus sa se rapeasca din teritoriul Poloniei zicând ca "polonezii sunt ca chinezii, nu vor sa-si piarda prestanta", desi e greu de imaginat cum poate o natiune sa-si pastreze prestanta pierzându-si teritoriul national. Apoi Alger Hiss s-a încuiat cu Roosevelt ca sa-l "ajute" sa stabileasca granitele Poloniei. Churchill a mai protestat un timp zicând ca Anglia a jertfit atâta în razboi ca sa elibereze, nu sa mutileze Polonia, dar în cele din urma a semnat si el. S-ar crede ca cei trei facusera tot raul pe care-l puteau face - dar a mai ramas o ticalosie de facut: sub "Protocolul pentru Daune de Razboi" cei trei, Roosevelt, Churchill si Stalin, au aprobat generalizarea în toate tarile Europei cedate lui Stalin, a instrumentului de teroare comunista: au aprobat lagarele de munca fortata si exterminare; caci acest document autoriza "cele trei guverne" sa obtina "reparatii" folosind munca fortata în lagare de concentrare si exterminare. Tot atunci Churchill si Roosevelt au acceptat sa trimita lui Stalin toti prizonierii rusi luati de nemti ca fiind "dezertori"; acesti soldati rusi care au luptat pentru patria lor sovietica urmau sa fie torturati si ucisi de propriul lor guvern pentru care au luptat pentru crima de a fi scapat cu viata din lupta, cu buna stiinta a occidentului. Oroarea acestui act nu poate fi descrisa în câteva cuvinte. James B. Chuter, capelan în armata britanica, povesteste cum trupele americane mitraliau pe soldatii rusi din lagarele germane de prizonieri luati de nemti si "eliberate" de americani si englezi, care încercau sa fuga de tortura "patriei sovietice" careia îi fusesera predati.

Stalin, semnând alaturi de Roosevelt si Churchill acordul de la Ialta, si-a declarat, zice el, "fidelitatea fata de principiile Cartei Atlanticului" din 1941. Dar despre statul national iudaic Stalin i-a spus lui Roosevelt: "Problema evreiasca e dificila. Noi am încercat sa le înfiintam patria lor nationala a evreilor în Birobidjan [de unde se trag hazarii în realitate] dar n-au stat acolo decât doi-trei ani si-apoi s-au împrastiat cu totii prin orase". Atunci Roosevelt i-a spus lui Stalin "ca el este sionist si l-a întrebat pe maresal [Stalin] daca si el era". Din nou acest bandit care în tinerete jefuia banci în Georgia s-a aratat mai demn de a fi seful unui stat decât presedintele american, care n-ar fi admis niciodata ca vreo problema "e dificila" când era vorba sa urmeze porunca Sionului. (Când i se pomenea de asa ceva lui Churchill, acesta imediat striga ca aceste obiectiuni sunt dovezi de "antisemitism"). Stalin l-a întrebat pe Roosevelt ce concesii îsi propunea sa-i faca regelui Arabiei Ibn Saud, pe care Roosevelt urma sa-l vada si Roosevelt i-a raspuns ca "avea sa-i faca o sigura concesie si sa-i dea un singur lucru si anume cei 6 milioane de evrei din Statele Unite". Aceasta propozitie este veridica dar a fost cenzurata si exclusa din documentele oficiale. Restul este luat literalmente din procesul verbal al "Conferintelor de la Malta si Ialta, 1945" publicate de Departmentul de Stat american în Martie 1955. Tot târgul revoltator de la Ialta a fost astfel dezvaluit publicului, care a ramas apatic, îndobitocit fiind de propaganda, cum este si-acum.

Au mai fost parti ascunse si nepublicate în acest "Proces verbal". Când Senatul a cerut sa se publice versiunea completa, necenzurata, doi functionari din Departamentul de Stat de buna credinta (Dr. Donald M. Dozer si Bryton Barron) s-au apucat sa pregateasca aceasta publicare si-au fost imediat înlocuiti si pensionati, în timp ce presedintele american Eisenhower facea în public declaratii ipocrite despre cum "totul trebuie dezvaluit ca sa ajutam publicului Statelor Unite sa învete din greselile trecutului si sa ia hotarâri în prezent". Barron a fost supus unor presiuni foarte mari ca sa accepte sa ascunda adevarul, caci el repeta ca "versiunea care se publica e pervertita, incompleta, foarte mult cenzurata si taiata si tinde sa acopere administratia anterioara si va induce în eroare poporul american". Dar acum, în 1956, guvernul american era asa de bine infiltrat de agentii revolutiei mondiale, infiltrare începuta de Roosevelt, încât, cu toate procesele publice de spioni sovietici în functii înalte în stat, statul american si întreaga viata publica americana era tot în mâna revolutiei comuniste. Infiltrarea guvernelor occidentale cu agentii revolutiei mondiale e generala, dar aici autorul se ocupa în mod special de Statele Unite pentru ca forta economica a acestei tari pusa în slujba sionismului si-a revolutiei mondiale este hotarâtoare. Dar exact la fel stau lucrurile în Marea Britanie, Canada, Australia.

În Canada un rus (Igor Guzenco), periclitându-si viata, a informat guvernul canadian de reteaua de infiltrare si spionaj bolsevic din guvernul canadian, cu centrala la ambasada sovietica de la Ottawa. Primul Ministru canadian Mackenzie King, un om simplu care se interesa cel mai mult de spiritism, a plecat totusi sa-i informeze imediat pe presedintele american, succesorul lui Roosevelt si pe Primul Ministru britanic Clement Attlee. Alger Hiss era seful retelei bolsevice din guvernul american, dar timp de 6 ani doi presedinti americani au refuzat sa ia cunostinta când li se spunea acest lucru si doar un proces intentat de cetateni particulari a putut forta guvernul american sa accepte cu multa rea vointa o particica din adevar. Dezvaluirile din procesul lui Alger Hiss au aratat infiltrarea totala la toate nivelele a guvernului american cu agenti bolsevici. În Anglia 6 ani dupa dezvaluirile Primului Ministru canadian nu s-a facut absolut nimic când deodata doi înalti functionari din guvern (Burgess si Maclean) protejati si avansati rapid de o mâna nevazuta au disparut si-au reaparut la Moscova, unde se refugiasera de teama procesului lui Alger Hiss. Înca 4 ani dupa fuga lor guvernul britanic a refuzat sa ia act, sustinând ca "se lucreaza la asta", când deodata în 1955 Ministerul de Externe britanic a recunoscut ca acesti doi lucrau pentru guvernul sovietic în interiorul guvernului britanic înca din 1949 'admitând adevarul cu multa rea vointa si fortat de un atasat de ambasada sovietic, Vladimir Petrov, care-a povestit cum Burgess si Maclean fusesera angajati ca spioni sovietici din 1930 din anii primei studentii la Cambridge (asa cum prescriu documentele lui Weishaupt si Protocoalele Sionului si cum s-a facut si cu Alger Hiss). În acest timp Burgess si Maclean apareau mândri în tribuna oficiala la Moscova ca functionari la Ministerul de Externe sovietic; si tot în acest timp Hrusciov si Bulganin au fost invitati într-o vizita de mare prietenie la Londra. Singura cercetarea din Australia a fost mai corecta si a aratat publicului ca ambasada sovietica din Canberra "dirija o operatie de spionaj în Australia" înca din 1943 si ca multi asa-zisi imigranti sunt agenti bolsevici veniti "cu misiune"; Ministrul de Externe R. Casey a aratat ca în guvernul australian era "un cuibar de tradatori," confirmând ce zisese Mackenzie King cu 10 ani înainte. În acesti 10 ani de dezvaluiri, guvernele occidentale n-au fost cu nimic asanate de revolutionari bolsevici. Concentrându-se asupra transmiterii documentelor doar ca crima de "spionaj", aceste guverne au refuzat sa curete tarile lor de revolutia bolsevica din interior care patrunsese în cele mai înalte foruri guvernamentale si care dedica economia tarilor si toate avutiile tarilor occidentului pentru propasirea revolutiei comuniste mondiale. Asta s-a vazut la procesul lui Alger Hiss si anume ca transmiterea de documente secrete unui guvern strain si ostil este doar o mica particica din activitatea nociva si anti-patriotica a agentilor revolutiei mondiale infiltrati în guvernele occidentale; functia lor majora este realizarea guvernului mondial prin zdrobirea nationalitatilor. Din 1930, Alger Hiss s-a ridicat rapid în guvern si dupa ce-a fost denuntat de un fost colaborator bolsevic deziluzionat ca spion sovietic a continuat sa fie avansat si a fost nedezlipit de Roosevelt tot timpul la Ialta, astfel încât e clar ca aceeasi mâna nevazuta care i-a ridicat pe Roosevelt si pe Hiss a determinat împartirea lumii la Ialta. Dupa Ialta acelasi grup international l-a numit Secretar General al Natiunilor Unite, care a luat nastere în 1945 la San Francisco de la început ca un instrument al revolutiei mondiale. Toate documentele la Ialta au trecut prin mâna lui si Hiss era prezent tot timpul peste tot în spatele scaunului lui Roosevelt - asa arata Edward Stettinius, care figura ca Secretar de Stat; mai târziu James F. Byrnes care era la Ialta ca Director al Biroului de Mobilizare spune ca Roosevelt n-a citit documentele pregatite de Departamentul de Stat pentru conferinta "desigur din cauza bolii lui;" toate actiunile lui Roosevelt au fost dictate de Hiss cu care Roosevelt "se sfatuia" totdeauna înainte de a zice si face orice si actiunile lui Roosevelt nu se conformau documentelor pregatite de Departamentul de Stat si necitite de Roosevelt "din cauza bolii". Bryton Barron, functionarul demis din functie pentru ca vroia sa publice adevarul, spune ca el "poate arata incidente care demonstreaza puterea lui Alger Hiss... Si cum opera acesta la nivel înalt". Dar poate si mai mare putere în demolarea natiunilor lumii a avut-o Harry Dexter White.

Ziarele au publicat stirea ca nu exista nici un certificat de nastere a nici unui Harry Dexter White si nimeni nu stie cine e individul care-si zice asa. El a fost introdus de Henry Morgenthau Jr., care a fost singurul timp de 12 ani neîntrerupt în functia de ministru de cabinet pe timpul lui Roosevelt, la Trezoreria Statelor Unite (1934). Apoi a avansat rapid si misterios si imediat dupa Pearl Harbour a avut putere deplina asupra finantelor în ceea ce priveste politica externa. Apoi a ajuns aghiotant al Secretarului de Stat. Tot timpul acesta a fost agent sovietic dovedit lui Roosevelt, care refuza sa ia act. Whittaker Chambers, cel care l-a denuntat si pe Alger Hiss, arata cum înca din 1935 White îi dadea documente secrete americane ca sa le predea sovieticilor si în 1939 când Hitler si cu sovieticii au atacat Polonia, fiind nevoit sa se apere de acuzele lui Hiss, a vrut sa depuna aceste dovezi dar toate agentiile guvernamentale au refuzat sa ia cunostinta de ele. În 1941 FBI (Biroul Federal de Investigatii) i-a luat o depozitie în care Chambers arata ce-au facut Hiss si Harry Dexter White dar nimeni n-a facut nimic si de-abia în 1948 guvernul american a fost fortat tot de un cetatean particular sa renunte la Harry Dexter White. Actiunea acestui agent bolsevic a început înca din 1941 pe scara larga, când a elaborat planul prin care japonezii au fost fortati sa atace Pearl Harbour si Statele Unite au fost împinse sa intre în razboi. Tot Harry Dexter White este cel care-a elaborat "planul Morgenthau". Constitutia Statelor Unite spune ca Departamentul de Razboi face razboi si pace; dar Harry Dexter White de la Departamentul Trezoreriei a facut cel de-al doilea razboi mondial si pacea ce-a urmat. White e considerat responsabil de aceste acte, dar Henry Morgenthau Jr. l-a numit pe White si tot Henry Morgenthau Jr. a semnat si ultimatumul catre japonezi care-a declansat Pearl Harbour în Noiembrie 1941 si planul dezmembrarii Germaniei din 1944. În ambele cazuri Roosevelt n-a facut altceva decât sa aprobe ce-a facut Morgenthau. Nu e usor de vazut cine a fost creierul, Morgenthau sau individul care se ascunde sub pseudonimul de Harry Dexter White. În 1947 Fred Smith a descris planul Morgenthau de farâmitare a Germaniei, inundarea minelor, distrugerea industriilor, reducerea populatiei Germaniei la un popor de pastori de capre. Acest plan a fost discutat în trei de Morgenthau, Harry Dexter White si Eisenhower în cortul lui Eisenhower la 7 August 1944 si Eisenhower a promis ca va sprijini tot ce vrea Morgenthau. Acesta a zburat apoi la Washington si si-a descris planul în fata unui comitet unde au participat si Secretarii de Razboi si de Stat (pentru prima data); dar acestia au atacat planul lui Morgenthau si n-au fost de acord cu el; totusi Morgenthau a fost cel care "s-a întâmplat" sa-l însoteasca pe Roosevelt la întâlnirea cu Churchill, care s-a mirat ca nu-i vede pe Secretarii de Stat si de Razboi. Totusi Churchill a semnat alaturi de Roosevelt planul Morgenthau sau Morgenthau-White. Churchill ulterior a spus c-a "regretat" c-a semnat. Roosevelt ulterior se referea la planul Morgenthau ca la o nota pe care-ar fi pasat-o unui departament "la inisistentele unui prieten vechi de-al meu" (Sherwood), nu la o conventie internationala si ulterior s-a aratat uluit de initialele lui puse cu mâna lui pe planul Morgenthau pe care-l semnase. Publicul a fost facut sa creada ca planul Morgenthau a fost abandonat si n-a avut loc: industriile chipurile n-au fost dinamitate si minele n-au fost inundate. Dar, desi planul lui Morgenthau de a ucide populatia germana fara proces, cum a propus râzând Roosevelt lui Stalin la Ialta, n-a fost aplicat el a fost înlocuit cu procese înscenate asa-zisilor "criminali de razboi". Aceste procese au fost o mascarada sinistra de tipul proceselor intentate de comunisti împotriva "dusmanului de clasa" si ramân una din rusinile istoriei omenirii. Germania a fost rupta în doua, daca nu chiar în farâmite cum a vrut Morgenthau. Nemtii au fost dusi în lagare de sclavi de munca fortata pentru "reparatii de razboi", la 11 ani dupa ce guvernul american, care a înfiintat aceste lagare de sclavi nemti, a declarat ca munca fortata este ilegala. Harry Dexter White, autor sau co-autor cu Morgenthau, a început apoi sa faureasca guvernul international care sa dizolve natiunile. A prezidat la nasterea Natiunilor Unite unde Alger Hiss conducea; apoi a instituit Banca Mondiala si Centrul Monetar International, anuntat în mod public de succesorul lui Roosevelt, Harry Truman, la 23 Ianuarie 1946. FBI anuntase în repetate rânduri pe presedintele tarii (de ex. la 8 Noiembrie 1945; la 1 Februarie 1946) ca Harry Dexter White era spion sovietic dar Truman l-a numit pe White în ciuda acestor dezvaluiri; chiar el spune "în ciuda". Dar în Aprilie 1947 când Alger Hiss începuse sa fie cunoscut publicului larg ca spion sovietic White a demisionat "din motive de sanatate". În August 1948 a fost chemat în fata Comisiei de Activitate Antiamericana si i s-au aratat dovezile tradarii lui; a negat totul; a fost gasit mort dupa trei zile si îngropat dupa ritual evreiesc. Cauza mortii a ramas un mister; nu s-a permis sa se faca autopsie si nici sa se cerceteze cum a murit. Moartea lui a ramas la fel de misterioasa ca si adevarata lui identitate.

În 3 Ianuarie 1955, dupa 7 ani, Comitetul de Siguranta Interna al Congresului American a raportat urmatoarele:

"1. Alger Hiss, Harry Dexter White si confederatii lor din subteranele comuniste din guvernul american, au avut puterea de a influenta în mod profund politica Statelor Unite si politica organizatiilor internationale din timpul celui de-al doilea razboi mondial si anii imediat urmatori;

"2. Ei au exersat o influenta profunda asupra crearii si caracterului Natiunilor Unite si agentiilor lor specializate;

"3. Aceasta putere nu s-a limitat la functiile lor oficiale. Era exersata prin accesul si influenta ce le aveau la demnitarii înalti ai statului si ocaziile ce le-au avut sa formuleze sau sa ascunda informatiile pe baza carora se luau hotarârile politice ale superiorilor lor;

4. Hiss, White si un numar considerabil de ortaci de-ai lor care-au faurit politica externa americana si cea a organizatiilor internationale în acesti ani de cumpana s-au dovedit a fi agenti secreti comunisti".

Dupa acest raport oficial ai zice ca s-au luat masuri de eliminare a agentilor bolsevici din guvern - dar nu s-au luat. Autorul era în America la vremea aceea si-a vazut cum aceste dezvaluiri n-au avut nici un efect. Opinia publica a ramas apatica sau, mai mult, a început sa tina cu ortacii lui Hiss si White care urlau împotriva celor ce îndraznisera sa spuna adevarul. A avut loc un atac violent si isteric declansat de toata presa ca la un semnal împotriva celor care conduceau investigatii si dezvaluiau adevarul, nu împotriva celor ale caror crime erau dezvaluite. Si s-a repetat martiriul celor care-au iubit adevarul si si-au iubit patria, cei ca Morse, Barruel si Robison care dezvaluisera adevarata fata a revolutiei franceze din 1789. Whittaker Chambers care dezgustat de tradare si crima l-a demascat pe Hiss a fost atacat si acoperit de insulte si acuze, în ziarele care-l glorificau pe Hiss si-l atacau pe senatorul Joseph McCarthy, cel care ceruse sa se faca investigatii. Pe acesta l-au atacat cu atâta ticalosie si venin încât i-au murdarit numele pentru totdeauna inventând epitetul mincinos de "macartism" care a devenit în mintea publicului ceva execrabil.

Anul 1954 este un moment important în istoria Statelor Unite, caci este anul în care Senatul l-a dezavuat pe McCarthy. În 1952 reusise la alegeri dupa 20 de ani de presedinti din partidul democrat, un republican, Eisenhower, care a promis în propaganda electorala ca va curata guvernul de agentii bolsevici mosteniti de la Roosevelt si Truman. Dar dupa alegeri, în 1954, presedintele Eisenhower a început nu sa curete guvernul ci sa-i atace pe cei care vroiau sa curete guvernul, zicând ca el dezaproba "metoda" lui McCarthy. Aceasta dezaprobare a fost anuntata si de catre Senat la insistenta Comitetului Evreilor din America. Astfel ca indiferent cu cine voteaza, cu candidatul democrat sau cu cel republican, alegatorul american cu siguranta voteaza pentru marioneta aceleiasi puteri ascunse si distrugatoare. Presedintele Eisenhower a pus sfârsit oricaror investigatii despre agentii bolsevici si tradatori din guvern - exact asa cum descriu Protocoalele Sionului din 1905. Protocolul no. 19 arata ca dupa distrugerea natiunilor, când toate popoarele vor fi înrobite guvernului mondial într-o masa de sclavi, sa lucrezi împotriva statului cum au facut-o Alger Hiss, Harry Dexter White si amicii lor din guvernele tarilor occidentale va fi o crima ca si "furtul, asasinatul si fiecare crima odioasa si abominabila"; dar înainte de instaurarea guvernului mondial, zic Protocoalele, "ne-am asigurat ca statele nationale sa nu fie capabile sa se apere de tradarea din interiorul guvernului. De aceea prin presa si prin cuvântari si prin metode indirecte... am implantat ideea ca cei ce tradeaza si lucreaza împotriva propriului lor stat din interiorul guvernului sunt niste martiri care s-au jertfit si-au acceptat sa apara drept tradatori pentru binele maselor populare". Si-asa a aparut Alger Hiss în presa din întreaga lume ca un martir si Senatorul McCarthy ca un monstru odios. Caci, zic tot Protocoalele, "cei ce ni se opun nu vor avea la dispozitie organe de presa în care sa-si poata arata vederile cu adevarat si pe deplin".

În America sugrumarea adevarului mai e posibila si prin interventia unui organ numit Curtea Suprema, care decide peste capul statelor care formeaza Statele Unite. Membrii acestei Curti Supreme n-au nevoie sa fie buni juristi; ei nu sunt alesi de popor ci sunt numiti pe viata de catre politicieni. La 2 Aprilie 1956 Curtea Suprema a anulat condamnarea pentru tradare si spionaj a unui comunist din Pennsylvania, astfel încât tradarea patriei, care este ilegala în 42 de state, nu mai este crima si nu poate fi pedepsita dupa aceasta interventie a Curtii Supreme.

Si iata cum a reînviat si Liga Natiunilor sub numele de Natiunile Unite ca un organ de supracontrol al guvernelor nationale, creat de Alger Hiss si Harry Dexter White, pentru a împlini revolutia mondiala asa cum a zis Lenin si cum zic Protocoalele Sionului. Cei care au cunoscut lagarele de concentrare si de exterminare ale guvernelor comuniste vad cum se ridica peretii acestor lagare în tarile occidentale, sub ochii unui public apatic si tâmp care-si extrage informatia din ziare si de la televizor. Legislatia care sta la baza lagarelor de exterminare a "dusmanului de clasa" a fost deja instituita: astfel este "Conventia cu privire la Genocid", unde se declara crima de a cauza "necaz psihic" anumitor "grupuri".

Numele de "Natiunile Unite", zice Bernard Baruch, a fost ales de Roosevelt mult înainte de a deveni presedinte, dar nu e sigur ca a fost chiar asa, caci Baruch era cel care-i baga în cap lui Roosevelt ce sa gândeasca. Baruch avea ambitii mondiale si a fost auzit spunând ca "noi putem stapâni toata lumea". Sefii statelor care-au cauzat moartea a atâtor milioane în razboi si inundarea Europei în sânge si dezastru se preocupau de construirea guvernului mondial si distrugerea natiunilor. Churchill zice ca în Octombrie 1944 ei se preocupau de "chestiunea Organizatiei Mondiale"; Generalul Smuts vocifera din Africa de Sud ca statul sovietic trebuie neaparat inclus si Roosevelt zicea ca sovietele, care-au declansat în alianta cu Hitler razboiul, "trebuie sa fie un membru cu puteri depline si egale al oricarei asociatii a marilor puteri care are drept scop prevenirea unui razboi international". Roosevelt zicea ca la început vor fi "pareri diferite" si "compromisuri" în ceea ce Churchill numea "instrumentul mondial". Si asa s-a terminat al doilea razboi mondial, cu "instrumentul mondial" al lui Alger Hiss si Harry Dexter White plantat suprem peste statele nationale, cu jumatate din Europa sub calcâiul bolsevic, nu prin vointa popoarelor - caci acolo unde-au putut, popoarele s-au scapat repede de bolsevism (de ex. în Ungaria în 1919, sau în Spania), ci prin tradarea guvernelor occidentale, infestate de conspiratia revolutiei mondiale.

Continut (Contents)
Nume (names)
Camin (Home)
Veriga (Links)
Mai mult (More)