Controversa Sionului

 

Capitolul 44:

 


Instrumentul mondial

Cel de-al doilea razboi mondial a avut trei rezultate: extinderea bolsevismului în Europa, crearea prin forta armelor a statului sionist si instaurarea unui început de guvern mondial supranational prin sacrificarea suveranitatii nationale si vietii nationale a popoarelor. Caci atât comunismul cât si sionismul nu sunt decât instrumente pentru crearea guvernului mondial. Ideea acestui guvern mondial apare în hârtiile lui Adam Weishaupt, e regasita în numeroase locuri în sec. 19 si e descrisa cu multa precizie în Protocoalele Sionului din 1905. Era ideea principala insuflata de House în creierul lui Wilson care credea ca e ideea lui si s-a întruchipat dupa primul razboi mondial în "Liga Natiunilor," nascuta întâi sub numele de "Liga Pentru Mentinerea Pacii cu Forta". Masele n-au avut niciodata vreo idee clara despre ce înseamna aceasta Liga, politicienii vânduti care conduc popoarele au acceptat-o, dar Congresul American a respins-o imediat ce s-a lamurit ce e. În cei 20 de ani interbelici s-a vazut clar ca Liga n-a avut nici cel mai mic succes în a face nici cea mai scurta pace pe nicaieri si ca e greu sa smulgi suveranitatea nationala de la popoare. Neostenite, fortele oculte au început sa-i pregateasca renasterea înca înaintea celui de-al doilea razboi mondial. Singurul lucru la care munceau politicienii din fruntea guvernelor nationale cu toata râvna a fost cum sa despoaie popoarele lor de suveranitatea lor nationala. Roosevelt (zice Morris V. Rosenbloom, biograful lui Bernard Baruch) înca din 1923, dupa ce-a paralizat si-a petrecut timpul în pat facând planuri pentru un guvern mondial pe care l-a botezat "Natiunile Unite". In Anglia Winston Churchill, acest "campion al natiunii", a devenit în 1936 presedintele unei asociatii internationale numite "Noua Societate a Commonwealth-ului" care milita pentru crearea unei "forte politienesti care sa mentina pacea" si la 26 Noiembrie 1936 a explicat ca "Noua Societate" se distinge de "alte societatii pentru pace" prin faptul ca "noi vream sa folosim forta împotriva agresiunii ca sa sprijinim legea". Churchill n-a dezvaluit care lege sau a cui lege va fi mentinuta cu forta, dar a pus accentul pe folosirea fortei. De fapt, toate organizatiile care se declara ca militeaza pentru pace declara ca vor folosi forta ca sa forteze oamenii la tot felul de lucruri; ce au toate în comun e ca vor sa forteze oamenii.

Deci era de asteptat ca atunci când s-au întâlnit în August 1941 Roosevelt si Churchill ca sa finalizeze Carta Atlanticului, Churchill a zis ca "opinia publica va fi dezamagita daca nu vede ca s-a înfiintat o organizatie internationala care sa mentina pacea dupa razboi". Autorul, care era în Anglia si-a vazut anuntul, a vazut si ca opinia publica nu era nici dezamagita nici încântata pentru motivul ca opinia publica n-a avut habar de nimic din ce fac conducatorii popoarelor în secret împotriva suveranitatii lor nationale, caci, cum zice chiar Churchill, "Roosevelt vorbea si actiona perfect liber de orice obligatii... Si eu la fel din partea Marii Britanii cu aproape egala libertate de actiune. Astfel am fost foarte mult de acord si viteza de lucru si faptul ca extrem de putini au fost informati ne-au fost de mare folos... majoritatea acordurilor între tarile noastre s-au facut prin contacte personale [între el si Roosevelt] în perfect acord". "Organizatia Mondiala", zice Churchill, era preocuparea lor principala, împreuna cu Generalul Smuts din Africa de Sud si conducatorii guvernelor celorlalte tari ale Commonwealth-ului si milioanele care piereau în razboi habar n-aveau pentru ce se bat. În 1944 Churchill deja scosese la iveala termenul de "instrument mondial" dar din nou ne punem întrebarea: instrumentul cui si pentru ca sa faca - ce? Lozinca pentru adormit publicul era "împiedecarea unui nou razboi", dar cine urma sa provoace un nou razboi? ca doar la Havana în 1898 si la Pearl Harbour în 1941 adevaratul agresor au fost Statele Unite care au înscenat agresiunea si cel de-al doilea razboi mondial a fost pornit de catre Uniunea Sovietica, care acum era victorioasa si beneficia cel mai mult de pe urma razboiului, cu darurile pe care Roosevelt si Churchill i le faceau cu amândoua mâinile. Asa ca lozinca despre "împiedecarea unui nou razboi" suna fals si gaunos chiar în cele mai surde urechi; e clar ca "instrumentul mondial" care "va folosi forta" ca sa "forteze" popoarele, este exact ce spune ca este: un instrument care sa forteze popoarele sa renunte la capacitatea lor de a se apara împotriva fortei; sa renunte la suveranitatea nationala.

Si-asa s-a nascut în 1945 Organizatia Natiunilor Unite. Pentru un moment si-a aratat adevarata fata; desi popoarele au vazut-o si-au uitat ce-au vazut, caci memoria maselor e scurta, adevarata fata a ONU-lui a fost înregistrata si se poate vedea ca ea este exact cea descrisa în Protocoalele Sionului din 1905. Acum apare Bernard Baruch pe scena, iesind din culisele în care lucrase ani de zile ca "consilier".

L-am întâlnit convertindu-se la sionism în 1947, dupa cum scrie Chaim Weizmann, apoi sfatuindu-l pe James Forrestal sa se lase de patriotism daca vrea sa-i mearga bine. Nu se poate sti daca Bernard Baruch a fost într-adevar "convertit" la sionism sau fusese sionist nedeclarat tot timpul; fapt cert este ca dupa ce s-a declarat a fost un sionist extremist, violent si patimas. La fel era Ben Hecht, care publica în Statele Unite literatura din care extragem: "Una dintre cele mai splendide realizari ale gloatei a fost crucificarea lui Hristos. A fost un splendid gest intelectual. Dar gloata, ca gloata ce este, natural c-a încurcat-o. Dac-as fi fost eu acolo, altfel as fi facut-o. L-as fi trimis la Roma sa-l arunce leilor ca sa-l manânce. N-ar fi putut face un salvator din chiftele". În timpul atacurilor violente împotriva palestinienilor care-au culminat cu macelul de la Deir Yasin, Ben Hecht a inserat anunturi pe câte-o pagina întreaga în multe din ziarele cele mai importante din Statele Unite, adresate "Teroristilor din Palestina", cu textul: "Evreii din America sunt alaturi de voi. Voi ne sunteti campionii... De câte ori dinamitati un arsenal britanic, sau faceti sa explodeze un tren britanic pâna la cer, sau jefuiti o banca britanica, sau ucideti cu bombele si pistoalele voastre pe britanicii tradatori si invadatori ai patriei evreiesti, evreii din America sarbatoresc în inimile lor fapta voastra". Pe autorul acestui text Bernard Baruch a gasit de cuviinta sa-l caute ca sa-l anunte ca sprijina cauza sionista. Iata povestea lui : "Intr-o zi s-a deschis usa si-a intrat un barbat înalt cu parul alb. Era Bernard Baruch, primul meu vizitator evreu care nu venea cu treaba. S-a asezat, s-a uitat la mine un timp, apoi a spus: 'Sunt de partea voastra,' a zis Baruch, 'evreii o sa obtina ce vor numai daca lupta. As vrea sa ma vedeti ca unul din luptatorii vostri evrei care se ascund în hatis cu pusca de bataie lunga. Totdeauna am lucrat cel mai bine asa ascuns.'" Bernard Baruch spunea adevarul: asa a lucrat el 35 de ani, ascuns ca într-un hatis, fiind "consilierul" a 6 presedinti americani. Dar singura data când Baruch a iesit din hatis la lumina zilei a fost când a publicat "Planul Baruch" pentru instaurarea unui guvern mondial despotic dotat cu o forta militara atotdistrugatoare. "Planul Baruch" arata ce fel de "instrument" avea în minte Churchill când vorbea despre "instrumentul mondial".

Bernard Baruch se credea ca e evreu sefardit, adica evreu care este în realitate semit, descins din evrei din Spania si Portugalia care-ar fi putut proveni în timpuri îndepartate chiar din Palestina. Dar adevarul e ca, asa cum a spus chiar el la 7 Februarie 1947, el e evreu hazar descins dintr-un "tata evreu polonez venit în America acum 100 de ani". Astfel Baruch e evreu ashkenazi slavic nesemit de tipul care (dupa statisticile iudaice) constituie astazi aproape întreaga evreime din toata lumea. S-a nascut în 1870 la Camden în South Carolina. Tatal lui era medic al armatei confederate; ca copil Bernard Baruch a vazut negrii incitati de discursurile oportunistilor din nord si de bautura distilata prin curti cum navalesc pe strazile linistite ale oraselului lui si cum fratii lui stau de paza cu pusca în mâna la usa casei ca sa se apere de ei; l-a vazut pe tatal lui purtând gluga neagra a Ku-Klux-Klan-ului al carui membru era. Astfel a vazut "opera" revolutiei mondiale care cauta sa distruga America dupa razboiul civil si dupa aceea a vazut si viata si valorile unei societati libere, cum a devenit America mai apoi. Dar el si-ai lui nu erau din sud cu-adevarat si s-au mutat la New York unde Bernard Baruch a devenit bogat si influent înainte de a-mplini 30 de ani; înca 10 ani si era un politician puternic, dar din culise. Autorul crede ca House l-a portretizat pe Bernard Baruch în personajul "Thor" din romanul lui. House l-a introdus pe Baruch în grupul intim din jurul lui Wilson desi altii s-au opus cu tarie. Baruch era ca regele Midas: tot ce atingea se transforma în aur, din foarte bogat devenea si mai bogat, jucând la bursa cu tot felul de siretlicuri ["selling short", adica vânzând actiuni pe care nu le ai cu un anumit pret, pe care nu le livrezi decât mai târziu; între timpul de cumparare si timpul de livrare pândesti când actiunile scad sub pretul cu care le-ai vândut, le cumperi la pret scazut si le livrezi pastrând diferenta de pret; procedura e perfect legala dar e asociata cu înselatorii si procedee ilegale, caci pentru a realiza profit se forteaza scaderea pretului prin zvonuri si trucuri mincinoase, ruinând astfel oamenii de buna credinta]. La o investigatie din 1917 a felului în care unii înselau la bursa lansând zvonuri în 1916, Baruch a raportat ca "el a facut o jumatate de milion într-o singura zi 'selling short'". A dat multi bani pentru campania electorala a lui Wilson, pentru ca, zicea Baruch, Wilson e democrat si apara victimele discriminarii; desi nu e prea clar cum ar fi putut Baruch fi o victima a discriminarii. Profesiunea lui, zice Baruch, este de "speculant la bursa". In timpul primului razboi mondial Wilson l-a numit seful Comisiei Industriilor de Razboi care consta din el doar desi se numea "comisie", caci el a insistat ca trebuie sa fie singur la conducere si era, cum zice chiar el, "cel mai puternic om din lume". In timpul Conferintei de Pace de la Versailles de unde Wilson s-a întors neom, Baruch era "din grupul celor care luau hotarârile pe timpul bolii presedintelui [Wilson]" si Wilson si-a folosit ultimele puteri pentru a-l da afara pe Robert Lansing, Secretarul de Stat, care convocase conferinte normale de cabinet fara aprobarea lui Baruch. Bernard Baruch a continuat sa fie "consilierul" presedintilor indiferent cum se schimbau ei timp de 20 de ani si Eleanor Roosevelt zice ca Baruch era consilierul lui Roosevelt înainte de-a fi el presedinte si-n timpul celor 12 ani de presedintie. În Martie 1939 Churchill l-a informat pe Baruch acasa la Baruch, în South Carolina: "Vine razboiul curând... tu vei fi stapân acolo".

De 30 de ani Baruch era "consilierul" tuturor presedintilor americani dar cu toate eforturile autorul n-a putut gasi nicaieri informatii despre ce anume sfaturi si sub ce forma le dadea Baruch presedintilor. Baruch nu dadea socoteala nimanui, caci nu era nici ales, nici numit, nici salariat. Baruch a fost primul potentat de tipul descris în Protocoalele Sionului din 1905, cu titlul "consilier" si care lucreaza ascuns în culise.

Cuvintele favorite ale lui Baruch erau "control" si "disciplina" si totdeauna însemnau putere absoluta asupra populatiei total lipsite de drepturi si centralizarea puterii în mâna unui singur om. Iata ca la 28 Mai 1952 apare în fata Senatului american cererea de a se institui în Statele Unite "disciplina din care sa faca parte cartelele si controlul preturilor". De fiecare data când se propunea "disciplinarea poporului", era pentru înfrângerea câte unui "despot" :împaratul german, Hitler, Stalin. Si lumea salvata de "despotism" e descrisa de Baruch astfel: "toata populatia... în uniforme ieftine dar bune de lucru ... sa nu mai existe decât doua sau trei modele de pantofi" (marturie în fata Congresului american data de el în 1935). Atunci aceasta descriere a provocat proteste caci americanii nu vroiau sa sa vada asa înregimentati si Baruch atunci a dat înapoi, dar a iesit iar la iveala cu planul lui de înregimentare a sclavilor ("gloatei", cum ne spun sionistii), la cel de-al doilea razboi mondial; si exact asa sunt descrise ca vor arata masele înrobite sub puterea fortelor oculte în Protocoalele Sionului. Alte fragmente scrise de Baruch îl arata ca pe unul cuprins de o megalomanie gigantica, cocotat ca un Dumnezeu deasupra milioanelor "gloatei" înrobite care i se prosterna. Biograful lui îl citeaza repetând de multe ori: "Desigur ca putem aranja totul cum vrem noi pe tot globul". În timpul celui de-al doilea razboi mondial, zice biograful lui Baruch, "Baruch, Roosevelt si alti conducatori au cazut de acord sa înfiinteze organizatia mondiala acum când alianta de razboi e strâns unita". Adica în confuzia ce urmeaza razboiului, cu natiuni decimate si istovite de macel, guverne dezorientate si politicieni dusi de nas care "nu pot pricepe cum de-au putut fi de acord" si se mira când îsi vad iscaliturile mai târziu, ca Wilson si Churchill. Acum în acest moment iese din umbra Bernard Baruch ca autorul planului pentru dictatura totalitara extinsa în toata lumea asupra unei populatii terorizate prin forta bruta. Avea 74 de ani când a-nceput, cum zice biograful lui, "sa faca planurile unui control international asupra energiei atomice, a unei Comisii a Energiei Atomice a Natiunilor Unite unde sa fie reprezentantul Statelor Unite" - în 1944 când înca nici bomba atomica nici Natiunile Unite nu existau! Daca ce scrie biograful lui e adevarat, atunci Baruch stia cu 2 ani înainte ce se va întâmpla în 1946; caci a fost numit de Truman în Martie 1946, 7 luni dupa bomba atomica, sa fie acel reprezentant.

Legea ONU este ca reprezentantul american sa reprezinte pozitia Statelor Unite conform directivelor presedintelui date lui prin secretarul de stat. Dar presedintele Roosevelt i-a spus sa formuleze el singur pozitia Statelor Unite, si-atunci Baruch a iesit la iveala cu "Planul Baruch", care, daca biografia lui e veridica (a fost doar publicata cu aprobarea lui Baruch), a fost conceput pe-o banca din parc în consultatie cu unul Ferdinand Eberstadt, cirac de-al lui Baruch la Versailles si în cel de-al doilea razboi mondial. Planul a fost prezentat la sesiunea de deschidere a Comisiei ONU a Energiei Atomice din 14 Iunie 1946, unde Baruch a vorbit ca profetii lui Iehova din Vechiul Testament promitând sau bunastarea si fericirea, sau distrugerea totala, daca este sau nu ascultat; sau pacea vesnica în lume sau distrugerea globului. Zicea Baruch: "Trebuie sa alegem între pacea-n lume si distrugerea lumii... trebuie sa instauram un mecanism care sa asigure ca energia atomica nu va fi folosita decât pentru scopuri pasnice si nu pentru razboi. Trebuie deci sa dam pedepse imediate, rapide si certe acelor care violeaza acordurile la care vom ajunge. E esential sa pedepsim daca vrem sa avem pace mai lung timp decât o pauza între razboaie. De asemenea, ONU poate sa dea pedepse individuale pe baza principiilor stabilite la Nürnberg de catre Uniunea Sovietica, Regatul Unit al Marii Britanii, Franta si Statele Unite - astfel va prospera viitorul omenirii. În aceasta criza noi nu reprezentam guvernele noastre ci reprezentam popoarele lumii... Popoarele din democratiile adunate aici nu se tem de un internationalism care le protejeaza; nu ne vom lasa întorsi din drum de bâlbâieli despre suveranitatea nationala, asa cum se numeste azi politica de izolare". Iata-l pe Baruch reprezentând "popoarele lumii" si recomandând un Tribunal de la Nürnberg permanent, probabil tot cu executii de anul nou evreiesc.

Propunerea lui era ca organul lui mondial sa "acapareze si sa stapâneasca" toata energia atomica care poate fi folosita în razboi si sa controleze toate uzinele atomice de pace care sa nu aiba voie sa existe fara autorizatie de la el. "Pedeapsa", continua el, sa fie prompta pentru cei ce nu se supun imediat întru totul, caci "pedeapsa este sufletul sistemului nostru de securitate. Nu trebuie sa existe un veto care sa protejeze pe cei care violeaza întelegerile noastre". Astfel, Baruch propune sa existe un monopol asupra bombei atomice în mâna unei asociatii care sa detina bomba si sa nu dea socoteala nimanui dar sa aiba puterea sa pedepseasca cu distrugerea atomica pe oricine pofteste pentru orice motiv pofteste. Aceasta este adevarata fata a guvernului mondial.

Biograful lui Baruch zice ca Truman a aprobat planul si-acum Baruch trebuia sa-i convinga pe ceilalti sefi de guvern. La 5 Decembrie 1946 si-a cam pierdut rabdarea, ca trecusera 6 luni, si-a urgentat Comisia. Dar lumea începuse sa se cam trezeasca dupa cel de-al doilea razboi mondial si nici macar Comisia ONU n-a îndraznit sa subscrie planul. La 31 Decembrie 1946 Baruch si-a dat demisia si planul lui a ramas în arhivele Comisiei ONU pentru Dezarmare. În luna urmatoare Baruch a anuntat ca "se retrage din viata publica" unde aparuse doar aceasta singura data, dar biograful lui zice ca "toti stiau ca va fi din nou la Casa Alba în câteva saptamâni", si-asa a si fost. În 1947 si-a jucat rolul în persecutia si haituirea lui James Forrestal si s-a întâlnit cu Ben Hecht. Sase ani mai târziu biograful lui Baruch, care probabil stia ca Eisenhower va câstiga alegerile, facea sumarul recomandarilor pe care "consilierul" acesta permanent al tuturor presedintilor americani, Bernard Baruch, le va face noului presedinte. Recomandarile erau cu privire la "control mondial", "strategie globala", "caz de razboi". Dar la ora asta Baruch stia deja si de agresiunea cui trebuie sa se fereasca Eisenhower, si-l sfatuia sa se apere de "agresiunea sovietica" "luând în mâna sa toata puterea de a instaura un program de mobilizare si înarmare, inclusiv controlul preturilor si fixarea prioritatilor productiei". Acest program trebuia sa fie "în mâna unui singur om", cum a tot cerut el în ambele razboaie mondiale, caci în Statele Unite constitutia prevede ca numai Congresul are dreptul sa declare razboi. De ochii lumii Baruch zicea "agresiune sovietica"; în secret era prieten bun cu "agresorul sovietic"; iata-l povestind în 1956: "M-am întâlnit acum câtiva ani cu Vâsinski la o petrecere si i-am spus: "Ce prosti suntem. Si noi avem bomba atomica si voi o aveti... Hai sa ne unim si sa controlam noi bomba atomica, caci în timp ce noi vorbim toate celelalte natiuni o sa aiba si ele bomba atomica-" (Daily Telegraph, 9 Ianuarie 1956). Si sovieticii îl iubeau pe Baruch. L-au invitat înca din 1948 la Moscova sa se sfatuiasca cu conducatorii sovietici dar din pacate (zice el) s-a înbolnavit în drum spre Moscova si n-a putut merge.

"Noua politica de imigrare" de la sfârsitul sec. 19 a adus în America familia Baruch, al carei fiu la scurta vreme a fost timp de peste 40 de ani cel mai puternic om din lume, din umbra hatisurilor, cum zice el, de unde-i placea sa joace jocul lui ucigas care sa duca la o lume de popoare care poarta o uniforma ieftina de lucru, doua sau trei tipuri de încaltaminte, are ratii de mâncare, o disciplina stricta cu pedepse extrem de severe pentru orice miscare fara ordin, condusa de el si grupul lui de undeva mult deasupra "gloatei", cu toate bogatiile si toata puterea în mâna lor.

Continut (Contents)
Nume (names)
Camin (Home)
Veriga (Links)
Mai mult (More)