Controversa Sionului

 

Capitulo 46,3

 


3. Anii de culme

Masele populare din occident au avut creierul spalat timp de decenii ca datoria lor este sa apere si sa slujeasca Israelul, dar de câtava vreme spalarea creierului lor a continut si datoria de a stavili avansul sovietic. Aceste doua linii ale propagandei nu sunt decât aparent contradictorii; caci ambele slujesc sionismului, prima direct, cea de-a doua indirect. Cele 4 milioane anuale de imigranti hazari în Israel timp de 10-15 ani nu puteau proveni decât de dincolo de cortina de fier, caci numai în America si dupa cortina de fier mai erau atâtea milioane si cei din America sunt greu de dislocat. Dr. Nahum Goldman a spus în Octombrie 1952 unui public în Israel ce greu e "sa-i faci pe evrei sa emigreze în Israel daca nu-s persecutati... mai ales din Statele Unite unde este mai putina persecutie decât oriunde" (The Zionist Record, Johannesburg, 24 Octombrie 1952); de remarcat ca nu exista nici un loc în care evreii nu sunt persecutati; exista doar locuri unde ei sunt mai putin persecutati, dupa afirmatiile lor.

A aparut deci legenda "antisemitismului sovietic", tot asa cum aparuse cu 4 ani în urma legenda "terorismului arab împotriva Israelului". La 8 Decembrie 1951 Ben-Gurion a cerut guvernului sovietic sa permita emigrarea evreilor sovietici în Israel. Peste 2 ani The New York Times remarca scaderea imigratiei în Israel si faptul ca doar "un nou val de antisemitism" va da un imbold imigrarii în Israel. Dar la ora aceea, la 26 Iunie 1953, presa occidentala deja începuse sa propage legenda antisemitismului din tarile comuniste. The New York Herald Tribune scria în 12 Aprilie 1953 ca "antisemitismul" face ravagii în Uniunea Sovietica si ca trebuie eliberati "cei 2,5 milioane de evrei tinuti prizonieri în Rusia si-n tarile satelite". E clar ca occidentul ataca sovietele pentru a procura imigranti în Israel; si occidentul se amesteca în Orientul Mijlociu pentru a extinde teritoriul în care statul sionist sa-i poata primi pe acesti imigranti. Si dupa aceste atacuri un "organ de control mondial" va iesi la iveala sa "mentina ordinea".

La 50 de ani de la declaratia Balfour, aceasta e pozitia occidentului; dar acum "occidentul" nu mai e ce-a fost cu 50 de ani înainte. Pe-atunci occidentul însemna civilizatia crestina cuprinsa între marginea rasariteana a Europei si marginea apuseana a Americii. Dupa cel de-al doilea razboi mondial când jumatate din Europa a fost abandonata revolutiei talmudice, occidentul a-nsemnat Anglia si America, "lumea libera". Fizic occidentul dispune de fortele care i-ar permite sa-si salveze civilizatia; psihic asa zisa "lume libera" este sclava sionismului. Valorile spirituale si virtutile crestinismului au disparut din occident; resturile lor se mai gasesc doar printre martirii din tarile abandonate de occident revolutiei talmudice. America a prosperat economic în mod miraculos în cele 2 secole de existenta, populatia ei a crescut rapid la peste 200 milioane, bogatia ei este imensa, forta sa militara la fel, tehnica si industria ei sunt prodigioase, productia ei la fel, bazele ei militare împânzesc globul; si toate astea - în ce scop? Sa loveasca - în ce? "In comunism", era povestea de adormit masele în anii 1950; pentru eliberarea celor subjugati, pentru corectarea greselii facute în 1945. Asa zicea Washingtonul în anii 1950 si fiecare act si fiecare gest al Washingtonului a fost exact dimpotriva. Chiar mai mult decât guvernul britanic în primii 50 de ani ai secolului, guvernul american slujeste exclusiv interesul sionismului. Nu exista nici o actiune politica, economica sau militara întreprinsa de guvernul american care sa nu fie întreprinsa din punctul de vedere al promovarii sionismului. Nu exista guvern mai aservit acestuia decât guvernul lui Eisenhower între 1953-56 [cartea se opreste în 1956, dar aservirea de azi e si mai mare].

Sionismul a fost nas la candidatura si alegerea lui Eisenhower ca presedinte. Acesta fusese selectionat cu mult înainte, când fara pregatire, fara antecedente, fara calificare a fost promovat meteoric deasupra capetelor altora mult superiori lui sa fie comandant suprem în cel de-al doilea razboi mondial. În 1920 era la Colegiul National de Razboi din Washington unde preda Bernard Baruch, cel care-l numise si pe Woodrow Wilson presedinte între 1911-12; Bernard Baruch l-a descoperit pe Eisenhower, care dupa 30 de ani le-a spus veteranilor de razboi americani când a fost ales presedinte ca "el timp de 25 de ani a fost la picioarele lui Bernard Baruch absorbindu-i cuvintele". La interventia presedintelui Eisenhower, Colegiul National de Razboi a instaurat un bust al lui Bernard Baruch - în ciuda protestelor ca nu se admit statui de civili în Colegiul de Razboi. În 1952 Eisenhower candida ca republican. Baruch, care fusese pân-atunci un "democrat pasionat", "care ura aproape în mod fanatic pe republicani", cum spune biograful lui cu asentimentul lui, a devenit dintr-odata "republican pasionat" în 1952.

În 1952 partidul republican nu mai fusese la putere de 20 de ani; era scadent sa revina si sa ia locul democratilor. În afara de pendularea normala între partide, dezvaluirea faptului ca administratia democrata a lui Roosevelt si Truman fusese plina de tradatori si spioni comunisti facea ca publicul sa-i voteze pe republicani. Era clar ca democratii nu vor câstiga alegerile. Senatorul Robert E. Taft, seful partidului republican, ar fi trebuit sa candideze. Dar a aparut "fanaticul democrat" Baruch devenit peste noapte "fanatic republican" cu candidatul sau propriu - Eisenhower, care sub directivele lui Baruch va continua politica de "internationalism" a democratilor Woodrow Wilson, Roosevelt si Truman; caci senatorul Taft nu era un "internationalist". Asta au stiut-o cei initiati cu un an înainte de alegeri: guvernatorul New Yorkului, Thomas E. Dewey, a spus: "Eu sunt internationalist, de aceea tin cu Eisenhower. Eisenhower e republican dar, ce e mai important, e internationalist" (Look, 11 Septembrie 1951). Ca si termenul "activist" în limbaj sionist, care de fapt înseamna "unul activ în masacre, maceluri si acte de terorism", termenul "internationalist" în limbaj politic însemna "unul care tradeaza natiunea sa pentru a promova comunismul, sionismul si guvernul mondial pe care îl instaureaza aceste doua brate, comunismul si sionismul". Senatorul Taft a fost atacat virulent de news-media pentru ca era "izolationist", adica "unul care apara suveranitatea nationala si interesul national", deci unul pe care masele cu creierul spalat de mass-media îl urasc.

Autorul a urmarit conventia Partidului Republican de la Chicago din 1952 la televizor si, desi veteran în politica, a fost uimit ce usor a fost luxat Senatorul Taft. Mecanismul de control sionist al arenei politice era deja asa de perfectionat încât nici macar la numirea candidatilor nu mai participa decât cei alesi de mânuitorii de papusi din spatele scenei. Rezultatul alegerilor nu mai are nici o importanta în Statele Unite, caci candidatii ambilor partide sunt selectionati de fortele oculte din faza numirii candidatului si sunt unul ca si celalalt. Seful partidului a fost înlaturat cu ajutorul "blocului" "statelor-cheie" cu imigratie masiva de evrei hazari din Rusia în America: New York, California si Pennsylvania [la care s-a adaugat Florida de atunci]. Autorul a vazut cum delegatii depun voturi pentru ambii candidati în masura egala pentru Taft si Eisenhower - pâna la sosirea lui Dewey care zâmbind a depus "blocul" din New York împotriva sefului partidului si pentru Eisenhower. Voturile sunt proportionale cu densitatea populatiei; imigratia hazara în America a fost dirijata în ultimii 70 de ani [zice autorul în 1956; ultima suta de ani zicem noi acum] cu preponderenta spre New York si California, cel mai dens populate, ca sa capteze delegatiile cele mai cu greutate. Din momentul acela era clar cine va fi presedintele Americii.

Ce diferenta, se-ntreaba autorul, între "alegerile" dintr-o tara comunista unde candideaza un singur partid si "alegerile" dintr-o tara "libera" din occident unde candideaza din partea a doua partide doi candidati selectionati de aceleasi forte oculte în asa fel încât sa fie absolut identici? Nici într-un caz nici în celalalt cetateanul nu "alege" nimic, totul e o mascarada sinistra si democratia a disparut de mult. Chiar fortele oculte zic asa: The Jerusalem Post scrie la 5 Noiembrie 1952 ca "nu e prea mare diferenta între cei doi" candidati, Eisenhower republicanul si Stevenson democratul "din punctul de vedere al alegatorului evreu" si ca politica evreilor trebuie sa se concentreze asupra "pecetluirii sortii" congresmenilor si senatorilor "ostili cauzei evreiesti" [azi, Octombrie 1992, situatia e exact identica, cei doi candidati ai celor doua partide fiind frati gemeni mintal si politic].

Imediat dupa inaugurarea lui Eisenhower în Ianuarie 1953 prim-ministrul englez Winston Churchill s-a repezit sa se consulte cu el - dar nu la Washington, ci "acasa la Bernie", la locuinta din New York a lui Bernard Baruch (Associated Press, 7 Februarie 1953). Baruch cerea atunci dezvoltarea de urgenta a armamentului nuclear "împotriva agresiunii sovietice" chipurile, cum a sustinut în fata Senatului; dar mai târziu a dezvaluit ca i-a propus lui Vâsinski sa formeze o dictatura sovieto-americana care sa subjuge restul omenirii cu ajutorul bombei nucleare (Daily Telegraph, 9 Iunie 1956). Cu eliminarea Senatorului Taft din candidatura la presedintie s-a pierdut pentru totdeauna libertatea Statelor Unite, caci el a fost ultimul care n-a fost papusa sionismului internationalist. Cartea lui din 1952 are valoare istorica. El arata cum Roosevelt si Truman au construit puterea sovietica astfel încât "este o amenintare mai mare decât a fost Hitler" si arata încalcarea constitutiei de catre presedintele Statelor Unite care trimite trupe americane sa lupte în Korea fara sa consulte Congresul [conform constitutiei Congresul este singurul care poate decide daca si unde va fi trimisa armata tarii sa lupte; dar presedintii americani de 40 încoace au încalcat tot timpul constitutia în acest fel, ultima data în 1991 când Bush a dezlantuit genocidul în Irak, bombardând populatia civila si recolta ca sa distruga întreg poporul prin macel si înfometare la ordinul Israelului]. Apoi Senatorul Taft critica înfiintarea armatei internationale sub comanda ONU care nu apara ci distruge suveranitatea nationala a popoarelor, punând cu extraordinara clarviziune degetul pe rana: "Carta Natiunilor Unite... nu e bazata pe lege si pe administrarea dreptatii conform legii... Cealalta forma de organizatie internationala care i se baga pe gât poporului american si anume un stat mondial cu o legislatie internationala sa legiuiasca si un brat executiv international care stapâneste armata ei... îmi pare... fantastica, periculoasa si nepractica... Cine promoveaza acest plan promoveaza sfârsitul libertatii care a adus acestui popor cea mai fericita viata care-a fost vreodata data oamenilor. Orice organizatie internationala cu oarecare valoare trebuie sa se bazeze pe suveranitatea nationala a tuturor statelor". [Senatorul Taft a vazut acum 40 de ani dezastrul în care ne pravalim astazi în 1992]. Pentru ca Senatorul Taft a înteles "înselarea popoarelor" de care vorbeste Evanghelia, a fost pus pe lista neagra - desi si el ca toti politicienii se supunea bratului sionist; poate ca nu întelegea legatura dintre sionism si internationalism. Aghiotantul lui era în 1945 Jack Marin, sionist de frunte din Philadelphia; când acesta l-a întrebat ce crede despre sionism, Taft a raspuns exact ca Balfour sau Woodrow Wilson, ca "evreii sunt persecutati" si "trebuie sa le ajutam sa ia Palestina", povesteste Jack Marin (The Jewish Sentinel, 10 Iunie 1954). Jack Marin a fost "alter ego"-ul lui Taft si dupa moartea lui Taft a devenit un consilier al lui Eisenhower.

Alegerea lui Eisenhower ca presedinte s-a facut în termenii de "cine este cel mai bun presedinte american pentru Israel" si dupa inaugurare Eisenhower a declarat ca el este, aratând ca el si fratii lui "au crescut în învatatura Vechiului Testament" (erau membrii sectei Martorii lui Iehova), "si în credinta ca evreii sunt poporul ales" (citat în multe ziare evreiesti, Septembrie 1952). În acea luna, de anul nou evreiesc, au curs din gura tuturor candidatilor juraminte de iubire si devotament pentru Israel si tot de anul nou evreiesc Germaniei i s-a stors "reparatia" care trebuia s-o plateasca Israelului pentru daune pe care Germania i le-a cauzat acelui stat pe când nu exista. În Octombrie 1952 au fost procesele "conspiratiei sioniste" de la Praga si Eisenhower a-nceput sa ameninte "antisemitii din Uniunea Sovietica si statele satelite". Truman nu se lasa mai prejos înainte de alegeri amenintând antisemitii. Rabinul Hillel Silver din Cleveland (care ameninta Uniunea Sovietica cu razboi daca nu înceteaza "antisemitismul sovietic") l-a examinat între 4 ochi pe Eisenhower si l-a declarat pur si neîntinat de antisemitism; tot el a pronuntat rugaciunea la inaugurarea lui Eisenhower ca presedinte la cererea acestuia, dupa ce pronuntase una la numirea candidaturii lui. Dar nici campania lui Truman nu se lasa mai prejos: Alben Barkley, activist de-al lui Truman, zice: "prevad un viitor glorios Israelului"; el a fost descris în Time Magazine ca un "campion în vinderea de actiuni pentru Israel".

Dupa inaugurarea presedintelui s-a ratificat plata "reparatiilor" date de Germania Israelului si un ministru german a anuntat ca Statele Unite au obligat Germania, nevrând ca banii sa vina tot timpul direct de la America la Israel. În Aprilie 1953 ziarele evreiesti publicau un articol: "Israelul îsi dezvaluie forta", laudându-si forta militara care este "gata de orice câmp de lupta" acum.

Stalin mort, forta militara a Israelului gata de lupta, Germania înhamata sa plateasca tribut greu Israelului, Eisenhower presedinte. În timpul paradei de inaugurare un cowboy s-a oprit în fata tribunei si i-a cerut noului presedinte voie sa-si arate arta: acesta acceptând si dezgolindu-si capul plecat, cowboy-ul a aruncat lasso-ul si pe ecranele de televizor s-a vazut presedintele Americii cu capul plecat si latul de gât tras de funie - asa cum este el în realitate. Zicea Eisenhower: "Statul Israel este bastionul democratiei în Orientul Mijlociu si fiecare american... trebuie sa se alature efortului sa garanteze pe veci viitorul noului membru în familia natiunilor [Israelul]", angajând astfel fiecare american într-o servitudine de care el poate ca-si dadea seama, poate nu. În Israel legile de segregare ale lui Hitler sunt în vigoare dar nu supara occidentul, care le condamna si azi cu indignare pentru ca au fost promulgate în Germania; în Israel palestinienii sunt supusi genocidului, macelariti si alungati, dar Israel e bastionul democratiei în ochii occidentului.

Eisenhower a facut timide încercari de guvernare independenta în primul sau an dar a fost repede pedepsit ca si Woodrow Wilson. La 14 Octombrie 1953 seria de actiuni de genocid si terorism ale Israelului împotriva palestinienilor a-nceput cu masacrul de la Qibya, unde-a fost macelarit fiecare locuitor al acelui sat iordanian, exact ca la Deir Yasin în 1948, dar de data asta pe teritoriul unui alt stat, aratând ca agresiunea ucigasa nu se opreste la granitele Palestinei si ca se urmareste exterminarea tuturor arabilor cu ajutorul occidentului. Generalul danez Vagn Bennike, desi amenintat cu moartea, a raportat la ONU, împreuna cu comandorul naval american E.D. Hutchison, care-a folosit cuvintele "asasinat la sânge rece" si-a fost înlaturat. La ONU Franta a aratat "oroare si dezaprobare", Grecia a vorbit de "masacrul oribil" si delegatii britanici si americani s-au alaturat dezaprobarii la 9 Noiembrie 1953; în Anglia arhiepiscopul de York a denuntat aceasta "oribila actiune terorista" si parlamentarul conservator Maiorul H. Leggett-Burke a descris-o ca "ultima atrocitate într-o lunga lista de incursiuni în teritorii straine Israelului, incursiuni care fac parte dintr-un plan deliberat de 'razbunare'". Dar presedintele american dadea exact atunci Israelului 60 milioane de dolari cu care sa faca aceste acte de terorism. Iata cum: la 18 Octombrie 1953, 4 zile dupa macel, guvernul american "si-a dezaprobat protejatul [Israel]" (Times, 19 Octombrie), zicând ca "rapoartele socante care-au ajuns la Departamentul de Stat despre pierderea de vieti si averi ne conving ca cei responsabili trebuie trasi la raspundere si trebuie luate masuri sa nu mai fie astfel de incidente". Times vorbeste si despre nemultumirea Statelor Unite la tonul insolent al Israelului fata de guvernul american - probabil bazat pe puterea politica a lobby-ului Israelului din America; si, zice Times, s-ar putea ca multe milioane de dolari sa nu fie imediat date Israelului pâna nu se dau oarecari garantii ca nu vor mai fi macelariti civilii din alte state vecine Israelului. Dupa 2 zile, la 20 Octombrie, s-a anuntat ca donatia milioanelor a fost sistata. Dar daca Eisenhower îsi închipuia ca are 3 ani de libertate pâna la viitoarele alegeri se-nsela, caci în Statele Unite tot timpul sunt alegeri când pentru una când pentru alta si sionismul este tot timpul ocupat cu influentarea candidatilor. La acea data erau 3 candidati de primar la New York, 2 evrei si un ne-evreu, si-ncepea si campania pentru alegerile în Congres din 1954, unde 435 congresmeni si o treime din senatori urmau sa candideze. Cei 3 candidati de primar al New Yorkului au început sa se întreaca unul pe celalalt cautând sa intre în gratiile Israelului. La 25 Octombrie 500 de sionisti s-au adunat la New York si s-au declarat socati ca întârzie "ajutorul pentru Israel". Candidatul republican a telegrafiat imediat la Washington si i-a asigurat ca Israelul va primi "întregul ajutor economic american" (26 Octombrie, The New York Times), în valoare de 63 de milioane de dolari; totusi n-a reusit la alegeri. Între timp sefii partidului republican vociferau la usa lui Eisenhower ca vor pierde alegerile din 1954; la 28 Octombrie Eisenhower a capitulat, si-a anuntat ca prima transa din cele 60 de milioane de dolari si anume 26 de milioane, va sosi în Israel în urmatoarele 6 luni. Candidatul de primar al New Yorkului republican a salutat gestul fata de "Israel, bastionul securitatii din Orientul Mijlociu". Dar cu toata abjecta supunere a partidului republican, acesta a pierdut majoritatea în Congres în 1954; dupa si mai mari capitulari în 1956, a pierdut si mai mult.

Statele Unite n-au mai îndraznit sa rosteasca despre Israel decât cuvinte de lauda si adoratie si la 7 Mai 1954 la parada militara de aniversarea statului Israelul s-a mândrit cu armamentul modern si ultraputernic american si britanic. Înca la 12 August 1952 Statele Unite au declarat ca-i vor furniza armament si înca la 17 Ianuarie 1952 Marea Britanie o facuse.

În Mai 1955 John Foster Dulles, secretar de stat american, a vizitat Israelul, stiind probabil de-acum ca Israelul nu este decât un instrument de subjugare a natiunilor de catre cea mai puternica forta din lume care-i subjugase total tara. Vizita lui a constat din goane rapide în masina politiei sub escorta de la aeroport la Tel Aviv, huiduit de arabi, nevazut de israelieni. La-ntoarcere a raportat ca arabii se tem mai mult de sionism decât de comunism; apoi declaratia lui a aparut într-un comunicat dat de Associated Press ca Statele Unite continua sa garanteze alaturi de Franta si Marea Britanie conform declaratiei tripartite ca actualele granite ale Israelului nu vor fi violate. Autorul n-a putut descoperi daca Dulles a distorsionat acordul tripartit de garantie, unde se spunea ca se garanteaza "frontierele si armistitiul din Orientul Mijlociu" si NU granitele Israelului, sau Asociated Press a distorsionat spusele lui. Winston Churchill s-a retras lasându-l în locul lui pe Anthony Eden, care luase din ce în ce mai mult frânele. Eisenhower a început sa arate din ce în ce mai bolnav si mai ruinat fizic, ca Roosevelt si Wilson, celelalte marionete ale sionismului. Nu se simtise niciodata în largul lui în partidul republican, unde ultimii conservatori cinstiti nu-i erau asa de supusi cum ar fi dorit, astfel încât cocheta cu ideea fauririi unui al treilea partid al lui propriu (Robert J. Donovan, Eisenhower, The Inside Story, 1956, bazat pe procesele verbale ale sedintelor de la Casa Alba). Acesti ultimi senatori conservatori nu-l lasau sa-l persecute cum ar fi dorit pe Senatorul McCarthy care dezvaluise infiltrarea comunista în guvernul american, lucru pentru care Eisenhower si sionistii îl urau de moarte. Dar cramponându-se de pozitii dupa moartea lui Taft partidul republican l-a numit din nou pe Eisenhower candidat la presedintie si campania a-nceput în 1955. În acel an Gamel Abder Nasser, presedintele Egiptului, a cumparat arme de la Uniunea Sovietica, pentru ca, desi declaratia tripartita (Statele Unite, Franta, Marea Britanie) citata mai sus zicea ca atât arabii cât si Israelul pot cumpara arme din occident aceste state lui au refuzat sa-i vânda arme, desi încercase sa le cumpere timp de trei ani.

Imediat Londra si Washingtonul au început sa vocifereze, ca pe vremea procesului "doctorilor evrei" de la moartea lui Stalin. Eisenhower a cerut Uniunii Sovietice sa nu livreze armele (care proveneau de la fabrica Skoda din Cehoslovacia, de unde se livrase Israelului armamentul în 1947-48). Anthony Eden a acuzat Uniunea Sovietica de crearea tensiunii razboinice în Orientul Mijlociu la 9 Noiembrie 1955, la fel a facut secretarul de externe britanic. Arabii au înteles adevarul: ca occidentul înarmeaza Israelul împotriva lor, tinându-i pe ei dezarmati. Dar marele public a înghitit propaganda si distorsiunile din mass-media si-a crezut ca arabii sunt agresori si Israelul a fost lasat de catre guvernele occidentale fara aparare în fata "terorismului" arab înarmat pâna-n dinti cu armament "bolsevic". Singurul care-a mai spus adevarul ca Israelul este înarmat pâna-n dinti si toate statele arabe sunt dezarmate (The New York Times, 11 Noiembrie 1955 si mai târziu altundeva la 4 Ianuarie 1957) a fost Hanson W. Baldwin, dar nimeni nu l-a auzit. Timp de 11 luni masele din occident au scandat dupa mass-media lozinca protestatara împotriva "înarmarii arabilor de catre sovietici" (tot acei sovietici care fusesera "eliberatorii" Israelului" livrându-i armament nu demult, vezi The Jewish Times, Johannesburg, 24 Decembrie 1952). Toti aspirantii democrati la candidatura pentru presedintie se-ntreceau unul pe celalalt în aceasta directie: "vom apara Israelul cu ajutor coplesitor dinafara la nevoie", zicea unul din ei, guvernatorul Harriman (The New York Times, 23 Martie 1955). Un Comitet Sionist American a cerut tuturor celor ce solicitau voturi sa semneze o declaratie împotriva vânzarii de arme catre statele arabe si 102 democrati si 51 republicani au semnat (The New York Times, 5 Aprilie 1956). La Congresul Mondial al Sionistilor din 26 Aprilie de la Ierusalim Yishak Grünbaum a declarat ca "Israelul nu e destul sprijinit de Statele Unite câta vreme Congresul e majoritar republican" si politicienii din America au înteles ca masinaria politica sionista va sprijini democratii în alegeri; de-aceea s-au înghesuit democratii sa semneze. Iar marele public înghitea noile legende despre "persecutiile pe care le sufera evreii", de data asta statul Israel, "lipsit de aparare în fata agresiunii arabe", în timp ce la 11 Decembrie 1955 trupele Israelului treceau granita în Siria si macelareau 56 de civili sirieni neînarmati.

În Noiembrie 1955 organizatia sionista Mizrachi, una dintre cele mai mari organizatii sioniste habotnice, a atacat ceea ce ei numeau "o clica de elemente anti-israeliene din Departamentul de Stat al Statelor Unite" care "blocheaza ajutorul Statelor Unite catre Israel" (exact aceste cuvinte le folosise Chaim Weizmann când functionarii britanici cautau sa stavileasca terorismul sionist între 1914 si 1947) pentru ca Departamentul de Stat înca refuza sa ignore cum agresorii israelieni macelareau civilii neînarmati arabi. John Foster Dulles, Secretar de Stat american, a declarat ca va încerca sa tina conflictul arabo-israelian departe de alegerile prezidentiale (24 Ianuarie 1956). Imediat presa din Anglia si America l-a atacat si un grup de congresmeni republicani i-a adresat o scrisoare de protest. Dar Dulles a mai facut o greseala, discutând 45 de minute cu o delegatie a membrilor Consiliului American pentru Iudaism, care nu erau sionisti sovini si pe care sionistii habotnici si sovini îi dezavueaza. Din nou unii evrei au încercat sa stavileasca totala aservire a guvernelor occidentale fata de sovinismul ucigas sionist, fara succes. Consiliul Sionist American a cerut excluderea dusmaniei Israelului fata de tarile arabe din campania electorala americana, la fel a facut rabinul Irving Miller. "Politica de simpatie pentru arabi nu reuseste la alegeri", era cuvântul de ordine de care nu se mai ascundea nimeni. Comitetul Senatului pentru Relatiile Externe a cerut ca Dulles sa fie "anchetat" pentru ca e "împotriva livrarii de arme catre Israel" si la ancheta (24 Februarie 1956) s-a rupt valul tacerii asternut de mass-media occidentala total subjugata sionismului, Dulles a putut fi auzit spunând adevarul si-a fost ovationat de cei din sala. A aratat presiunile politice care se fac asupra guvernului american sa sprijine "în mod nepotrivit si lipsit de întelepciune" agresiunea Israelului în Orientul Mijlociu din interior, dar desi ovationat n-a fost lasat în pace si la 12 Aprilie a fost din nou interogat în fata Congresului, unde i s-a spus ca "prezervarea Israelului" este cea mai importanta misiune a tarii sale, nu prezervarea bunelor relatii cu tarile arabe detinatoare de petrolul necesar Americii.

Imediat dupa anchetarea lui Dulles si probabil ca raspuns la discursul lui, trupele Israelului au atacat în mod deliberat populatia egipteana din teritoriul egiptean Gaza la 27 Februarie 1956, masacrând 38 de persoane. Israelul a fost condamnat la ONU pentru "agresiune brutala" - bineînteles, fara ca cuiva sa-i pese. N-au trecut decât câteva saptamâni si armele au început din nou sa curga catre Israel din occident, dar deviate prin Franta, Anglia si Canada, nu direct din Statele Unite. Rabinul Hillel Silver a avut "o convorbire foarte sincera si amicala" cu Eisenhower si-a declarat ca guvernul american "încuraja discret guvernul francez si cel canadian sa vânda arme Israelului" (The New York Times, 4 Aprilie 1956). Aceste arme erau însa livrate tot de Statele Unite, caci la 12 Mai 1956 guvernul francez a aratat ca Statele Unite a acceptat sa nu primeasca livrarea de arme datorata "pentru a face posibila livrarea avioanelor Mystere IV catre Israel"; nu numai avioanele, dar si pilotii francezi au participat apoi la agresiunea israeliana care-a urmat dupa 5 luni. Statele Unite cumparasera aceste avioane pentru NATO (Organizatia Pactului Atlantic de Nord) si acum ele erau livrate Israelului. Astfel NATO, care de forma era un tratat "împotriva bolsevismului" era si el aservit sionismului. În NATO erau Anglia, America, Canada, Franta, alte 10 state europene si Turcia, care se legasera ca daca vreuna din ele erau atacate de tarile comuniste toate sa riposteze. Si-n timp ce Statele Unite reprosau Uniunii Sovietice ca livreaza arme Egiptului si "escaladeaza cursa înarmarilor în Orientul Mijlociu", NATO livra armament superior Israelului platit de catre Statele Unite. Si asta pe fata, fara jena, laudându-se cu perfidia si ticalosia politicii lor, pentru a câstiga votul evreiesc. În comparatie cu viata politica si actiunile guvernelor occidentale, Uniunea Sovietica mai-mai ca pare mai cinstita si declaratiile potentatilor sovietici mai-mai ca par mai respectabile decât cele ale politicienilor si guvernantilor occidentali; tonul notei de raspuns a Uniunii Sovietice în care arata ca "fiecare stat este îndreptatit sa cumpere arme pentru a se apara" este mai decent decât tonul lozincilor "Israelul mai presus de orice" care-au îngropat orice alta opinie în occident. Dar Uniunea Sovietica vindea si Israelului arme, nu numai arabilor. Moshe Sharett, ministru de externe al Israelului, întrebat daca Israelul va cumpara arme de la Uniunea Sovietica, a spus ca le va cumpara de oriunde daca va avea nevoie (17 Aprile, The New York Times); în realitate le cumparase deja dar nu le scosese la parada militara. Deci în occident nu se obiecta de ce vinde Uniunea Sovietica arme Orientului Mijlociu, ci de ce vinde si arabilor. La 16 Aprilie Ben-Gurion si-a etalat armamentul britanic, francez, american, ascunzându-l pe cel sovietic deocamdata si la 24 Aprilie a repetat scopul de expansiune israeliana ca "misiunea mesianica care a facut din noi un popor etern" ["noi" fiind hazarii din Asia].

Dar desi presedintele Statelor Unite a gasit metoda de-a livra armament Israelului cu mâna francezilor si-a canadienilor, totusi si-a primit pedeapsa pentru c-a ridicat capul si nu s-a supus prompt orbeste din prima clipa stapânilor lui din umbra. Când a fost operat de hepatita era batjocorit pentru ca "lucreaza jumatate de norma" si sunt zile întregi când "nu e la biroul lui din Washington" în timp ce "bastionul democratiei" (Israelul) e periclitat; ziarele întrebau natiunea daca e satisfacuta cu un presedinte cu jumatate de norma. Desi atacurile au lasat-o mai moale în zilele când a fost operat, i s-a dat a-ntelege astfel ca scaunul lui se clatina. În Anglia Anthony Eden trecea prin aceeasi moara. Descendent dintr-o familie cu traditie de guvernanti si administratori, talentat si prezentabil, luptator din primul razboi mondial, devenit ministru de tânar, cunostea personal toti conducatorii lumii si-a servit în esaloanele de frunte timp de 20 de ani: numai Winston Churchill mai avusese continuitatea, sfera de cunostinte, legaturile si experienta lui politica. În 1938 servise ca Prim Ministru dar demisionase în semn de protest pentru ca Hitler era încurajat de catre guvernele occidentale în invaziile lui si Eden era astfel respectat de toti. Autorul care-l cunostea pe Eden personal si corespondase cu el, care-l însotise la Moscova la întâlnirile cu Stalin, se declara uluit si socat de ce-a facut Anthony Eden în Octombrie 1956.

Caci Anthony Eden din May 1955 nu mai era Prim Ministrul Marii Britanii ci era primul ministru britanic al statului sionist si-al ambitiilor lui. În ultimele lui saptamâni ca Ministru de Externe, dinainte de-a fi Prim Ministru, Marea Britanie încheiase un tratat cu Turcia si Iranul pentru a-si apara interesele în zona petrolifera de petrolul careia avea mare nevoie. Camera Comunelor facea spume la gura despre "interesele Israelului" lezate de acel tratat, numai 2 membri din 265 zicând ca interesele Marii Britanii si-ale restului lumii pot fi mai importante decât ale Israelului. Întâi Eden a propus o forta internationala de pace între Israel si Egipt, dar Statele Unite s-au opus; apoi a propus ca Israelul sa retrocedeze un teritoriu infim din cel pe care-l ocupase în plus fata de cât îi fusese acordat în 1948, dezlantuind atacuri în presa americana împotriva Angliei care chipurile "s-a alaturat dusmanilor Israelului". Apoi în Martie 1956 s-a întâmplat ceva care dadea unui observator atent previziunea agresiunii israeliene: "Vocea Americii" a difuzat o emisiune comemorativa plina de actualizari ale "liberarii evreilor din robia egipteana" în ajunul pastelor evreiesti. Publicul american habar n-are de ce face si zice "Vocea Americii" si autorul n-a putut descoperi cine-o dirijeaza, dar popoarele din departari îsi închipuie ca "Vocea Americii" reda pozitia oficiala a Statelor Unite. Autorul a putut afla doar atât: "Vocea Americii" are resurse financiare imense si cei care lucreaza la "Vocea Americii" sunt majoritatea evrei ashkenazi din Europa de Rasarit. S-ar parea ca "Vocea Americii" nu da socoteala nimanui si lucreaza în secret. Un exemplu de ce face "Vocea Americii": dupa ce tancurile sovietice au înecat în sânge revolutia din Ungaria din Octombrie-Noiembrie 1956, ziaristi occidentali care s-au dus la fata locului au gasit supravietuitori care le-au confirmat ce zic si refugiatii maghiari de-atunci. Acestia blameaza "Vocea Americii" pentru ca i-au instigat pe unguri la revolta promitând implicit ajutor american, cum a facut de altfel si "Radio Europa Libera"(The New York Times, 23 Noiembrie 1956). Presedintele Eisenhower zicea: "Noi niciodata n-am sfatuit popoarele sa se revolte împotriva fortei armate". La 5 Noiembrie 1956 când ungurii se revoltasera deja Radio Europa Libera (care difuzeaza din München) a difuzat catre ungurii rasculati urmatorul text: "Ajutorul militar occidental nu poate sosi înainte de mâine la ora 2 dimineata", ceea ce natural înseamna ca va sosi la acea ora sau dupa acea ora - când nici nu exista! (The New York Times, 8 Decembrie 1956). Anna Kethly, sefa Partidului Social-Democrat Maghiar care-a fugit din Ungaria în timpul acelei rascoale povesteste cum în timp ce ea era la închisoare ca detinut politic din 1950 singura în celula strict secreta, Radio Europa Libera difuza în 1952 povesti cum ca ea din celula conduce o miscare subversiva de eliberare de sub comunism si dadea numele diferitilor asa zisi revolutionari anti-comunisti. Anna Kethly a fost scoasa din celula secreta si confruntata cu sute de fosti social-democrati si sindicalisti care erau torturati de catre politia secreta maghiara ca sa recunoasca ca au participat în acel complot inexistent inventat de Radio Europa Libera (The New York Times, 30 Noiembrie 1956). Tot ea zice ca Radio Europa Libera a pacatuit mult facând pe unguri sa creada ca soseste ajutorul militar occidental când acest ajutor nu exista.

Deci Statele Unite vorbesc din doua guri diferite, una cea a presedintelui, alta cea a "Vocii Americii"; arabii au auzit presedintele american, pe care-l stiau mincinos si aservit sionismului, spunând ca "nu vrem sa se creada ca ne identificam numai cu interesele Israelului"; si-apoi au auzit Vocea Americii vorbind de pastele evreiesc cum a distrus Iehova ostile egiptene de acele sarbatori "eliberând evreii din robia egipteana". Cunoscând Thora si sionismul, egiptenii au stiut ce sa creada.

Din acel moment s-a dezlantuit în occident o propaganda furibunda împotriva Egiptului si manipularile care-au împins Japonia sa atace Pearl Harbour si-au cauzat moartea americanilor plasati acolo cu buna stiinta de guvernul lor ca sa-mpinga America în cel de-al doilea razboi mondial s-au repetat acum cu Egiptul. Dar Egiptul, mai prudent decât Japonia, n-a vrut sa cada în capcana si sa traga primul glonte. Atunci occidentul a renuntat la pretextul primului glonte si-a declarat ca tara care sufera invazia inamicului este tara agresoare; astfel Israelul a invadat Egiptul si Egiptul a fost declarat agresor.

În Camera Comunelor în Anglia socialistii cereau cu furie sa se livreze arme Israelului si "sa i se dea garantii" si mass-media engleza îl acopereau de Eden de venin pentru ca n-o face destul de prompt. Atacul sionist din Camera Comunelor era asa de desantat încât coborâse la nivel de satra tiganeasca si zbieretele si urletele îl împiedecau pe primul ministru sa vorbeasca. În America în timp ce armamentul cumparat de americani calatorea spre Israel Eisenhower deplângea ca "Israelul cu 1.7 milioane de locuitori nu poate tine piept celor 40 milioane de arabi". În Anglia pâna si presa propriului sau partid, care deplângea felul scandalos în care era insultat primul ministru în Camera Comunelor, zicea ca "e de necontestat ca trebuie sa se livreze arme Israelului" (de câte ori lipsesc argumentele apare formula 'e de necontestat'). Cel mai mare ziar de stânga englez, The New Statesman, cerea dezarmarea Marii Britanii în scopul mentinerii pacii (la 10 Martie) apoi înarmarea în exclusivitate a Israelului pentru care trebuie sa lupte si trupele britanice (17 Martie); conducatorul socialist, Gaitskell, era sigur ca publicul britanic va fi de partea lui, zice ziarul, daca el va porni razboi în apararea Israelului. Eden încerca sa para mai putin doritor de-a înarma Israelul si de-a trimite trupele britanice sa lupte pentru scopurile Israelului, dar atunci a facut ceva ce i se pare autorului nejustificat si anume a dat un avertisment Egiptului. Sub presiunea Statelor Unite, Anglia se retragea din Canalul de Suez (presiunea este recunoscuta în The New York Times, 21 Octombrie 1956), desi nu exista nici un motiv s-o faca; dar la acea data Ibrahim Izzat, ziarist egiptean, a avut o întrevedere cordiala cu primul ministru, ministrul de externe si ministrul muncii ai Israelului care i-au spus ca "Egiptul si Israelul au scopul comun de-a se opune influentei britanice în Orientul Mijlociu" (Ros el Youssef, May 1956; The New York Times, 20 Mai 1956). Retragerea Marii Britanii din Canalul de Suez trebuia sa fie urmata de construirea unui baraj la Assuan de 900 milioane de dolari finantat de Anglia, America si Banca Mondiala. În Iunie 1956 trupele britanice au plecat din Suez. La 6 Iulie 1956 Departamentul de Stat al Statelor Unite a spus ca barajul de la Assuan "este în vigoare". Dupa câteva zile ambasadorul egiptean de la Washington a cerut ajutorul occidentului pentru baraj. La 19 Iulie ambasadorul egiptean s-a dus la biroul Secretarului de Stat Dulles ca sa accepte ajutorul pentru baraj. I s-a spus ca Departamentul de Stat s-a razgândit. În timp ce ambasadorul egiptean se-ndrepta spre biroul lui Dulles, Departamentul de Stat informa presa - nu pe ambasador - ca nu se mai acorda ajutorul pentru baraj nici din partea Angliei. Nu s-au indicat alte motive decât "consultatii între guvernul englez si cel american".

Deci aceleasi voci care-au dictat ca Marea Britanie trebuie sa intre în gratii egiptenilor cedându-le canalul de Suez, acum dictau ca egiptenii trebuie insultati, batjocoriti si exasperati. Astfel de insulte josnice aduse ambasadorului unui stat si astfel de purtare execrabila din partea unui guvern din lumea civilizata occidentala n-au existat în Europa sau America decât de când guvernele acelei lumi au devenit sclave sionismului. Comentând despre modul în care-a fost batjocorit Egiptul cu oferta barajului de la Assuan, The New York Times comenteaza discret ca "unii congresmeni se temeau de dezaprobarea sionista" daca fac altfel; era doar an de alegeri.

Atunci Nasser a nationalizat canalul de Suez si ziarele occidentului au început sa vocifereze despre razboi ca pe vremea "procesului doctorilor evrei" înainte de moartea lui Stalin. Presedintele Egiptului Nasser era acum ponegrit mai rau ca Hitler. Autorul, adânc intrat în viata politica din tinerete, spune ca de câte ori începe un concert de propaganda virulenta împotriva cuiva a fost deja stabilita data la care fortele armate vor da lovitura împotriva lui. Naser era deja etichetat drept agresor într-un razboi care înca nici nu-ncepuse. În Martie Ben-Gurion zicea la Tel Aviv ca trebuie urgentate livrarile armelor catre Israel fiindca "soseste atacul egiptean în lunile ce vin". La 13 Aprilie Winston Churchill care se retrasese din politica de-un an a iesit din cutie ca sa spuna ca "prudenta si onoarea" cer Angliei sa apere Israelul de atacul egiptean care nu avusese loc - dar Churchill ghicea ca egiptenii vor avea de gând sa atace si de aceea era de acord ca Israelul sa atace întâi Egiptul "pentru a se apara de atacul egiptean care-ar fi avut loc altfel si asta ca sa nu lase egiptenilor timp sa învete cum sa foloseasca armele rusesti primite", cum ziceau "activistii" sionisti. Apoi în Mai Israelul a atacat teritoriul egiptean Gaza masacrând si ranind 150 de barbati, femei si copii; la care mass-media occidentala a fiert de indignare despre ticalosia victimelor egiptene si despre "agresiunea" civililor egipteni macelariti în propria lor tara de invadatorii israelieni.

Starea de abjecta servitudine la care a fost redusa Marea Britanie se vede din câteva amanunte. În Iunie 1956 Comunitatea Anglo-Evreiasca a benchetuit la Guildhall în Londra sarbatorind 300 de ani de la "revenirea evreilor în insulele britanice" si Ducelui de Edinburgh, sotului reginei, i s-a cerut sa apara cu iarmulka pe cap - si-a facut-o. În Septembrie asociatia Cromwell a tinut un serviciu comemorativ la mormântul macelarului ucigas de regi din Drogheta, Cromwell, celebrând aceeasi minciuna ca Cromwell i-ar fi "readus" pe evrei în Anglia din care nu plecasera niciodata, cu 300 de ani în urma. Isaac Foot, vorbitorul, i-a cerut mostenitorului tronului, Printului Charles, sa ia numele de "Regele Oliver [Cromwell] II", caci "n-avem nevoie de Charles III". Aceeasi umbra stapânitoare si batjocoritoare a dominat încoronarea Reginei Angliei în 1953, când a trecut în revista vasele tuturor natiunilor din portul Spithead, în ovatiile marinarilor; doar marinarii sovietici au tacut fara sa zica nimica (din greseala, au explicat sovieticii ulterior) si numele vasului sovietic trimis la ceremonie era "Sverdlov", dupa Yankel Sverdlov, evreul hazar care-a asasinat familia domnitoare a Rusiei.

Nationalizarea nu era o crima când o faceau altii, caci Mexicul nationalizase proprietati americane fara reprosuri, cu contraplata, asa cum facea si Nasser; America deja începea sa paseasca pe drumul spre ruina al nationalizarii instituind The Tennessee Valley Authority, iar în Anglia guvernul nationaliza în stânga si-n dreapta tot ce apuca, caile ferate, minele de carbuni. Dar nationalizarea canalului de Suez de catre Nasser era intolerabila Angliei si Americii si-n loc sa ocupe din nou canalul de Suez, cum era logic, a-nceput înscenarea care precede razbunarea talmudica. Mass-media a decretat la unison ca Nasser este noul Hitler. Ben-Gurion a-nceput facându-l "dictator" întâi, "dictator-fascist" apoi si prim ministrul francez l-a numit apoi "Hitler". Apoi s-a recitat tot ce se recitase împotriva lui Stalin în 1952-53 când cu "doctorii evrei": Nasser a devenit dusmanul evreimii. Când Anthony Eden a-ncercat sa vorbeasca în Camera Comunelor, Hugh Gaitskell, conducatorul socialist, recita: "e ca cu Hitler si Mussolini"; alt membru socialist, Paget, zicea: "exact ca la Hitler". Alti membri socialisti tipau "ucigasule!" când trecea Eden. Desigur, comparatia dintre Hitler si Nasser e absurda si-ar fi ridicola daca cei doi n-ar avea un punct în comun: fusesera ambii declarati dusmani ai sionismului care trebuie sa fie distrusi. În cele din urma Eden a cedat zicând ca presedintele Nasser "e un fascist caruia-i creste pofta de jaf", exact ce zisese despre Hitler cu 18 ani în urma. Autorul n-a putut gasi aceste cuvinte în textul discursului lui Anthony Eden, dar exact aceste cuvinte au aparut în textul discursului lui Eden publicat în The New York Times si aceste cuvinte au ajuns la urechile gloatei; Eden ar fi trebuit sa stie asta si daca nu intentiona ca aceste cuvinte sa-i fie atribuite, trebuia sa le nege. Eden si-a bazat atacul împotriva lui Nasser pe faptul ca acesta a nationalizat canalul de Suez (oferindu-se sa-l plateasca) si acest canal e important pentru toate natiunile, care au nevoie sa-l foloseasca. Dar Nasser nu INCHISESE canalul de Suez, numai îl nationalizase si vapoarele tuturor natiunilor treceau prin el exact ca mai-nainte, în afara de vapoarele singurei natiuni care invadase si masacra cetatenii egipteni, Israelul; iar vapoarele în drum spre Israel treceau dupa ce egiptenii le controlau sa nu contina armament. Asta e tot ce faceau egiptenii.

În saptamânile care-au urmat în timp ce se cauta o solutie la diverse conferinte la Londra si Washington, mass-media occidentala informa publicul ca egiptenii nu stiu cum sa regleze canalul care va fi curând total distrus, ceea ce nu s-a întâmplat, caci vapoarele continuau sa treaca exact ca mai-nainte. Dar guvernul englez devenea tot mai furios pentru "refuzul Egiptului de-a lasa sa treaca vapoarele Israelului si pentru ca controleaza vapoarele care merg în Israel", zice Rose Halprin, presedinta adjuncta a Agentiei Evreiesti pentru Palestina (22 August 1956, The New York Times), aratând astfel corect ca toate guvernele lumii care s-au ridicat împotriva Egiptului o faceau ca sa serveasca interesele Israelului.

La 13 Septembrie 1956 Anthony Eden, dupa cum scrie Associated Press (autorul n-a gasit textul scris de Eden, doar textul difuzat de Associated Press ca venind de la Eden), "a prezis ca Presedintele Nasser va ataca Israelul daca nu va fi pedepsit pentru canalul de Suez. Sir Anthony [Eden] a lasat a se-ntelege ca Marea Britanie va lua arma în mâna ajutând Israelul daca va fi nevoie". Deci iata-l pe primul ministru britanic amenintând cu razboiul pentru ceva ce s-ar putea întâmpla daca asa si pe dincolo. Din acest moment "gloata" a avut creierul spalat numai cu atacul egiptean împotriva Israelului care va veni neaparat (s-a abandonat tema "împiedecarii navigatiei internationale pe canalul de Suez" care devenise prea ridicola); si spalarea creierului era asa de acerba si atotcuprinzatoare încât cei care citeau ziarele si ascultau stirile si nu-si faceau notite de la o zi la alta cu tot ce s-a spus aveau impresia ca atacul egiptean inexistent deja a avut loc. Un exemplu; scrie The Weekly Review din Londra în Septembrie 1956, câteva saptamâni înainte ca Israelul sa atace Egiptul: "suntem absolut siguri ca Egiptul sustinut de Rusia va ataca Israelul. Nu exista nici o îndoiala si pe asta trebuie sa bazam toate calculele noastre". Asta dupa ce ani în sir Israelul a atacat si masacrat civili lipsiti de aparare fara nici un fel de provocare si dupa un lung sir de rezolutii ONU în care Israelul fusese condamnat pentru agresiune.

Autorul este unul dintre cei mai calificati ziaristi ai secolului si insista cu aceste amanunte pentru a dezvalui publicului cum îl manipuleaza mass-media. Publicul nu va întelege niciodata ce s-a întâmplat si ce se întâmpla daca nu întelege acest mecanism sustinut de dezinformare si manipulare de catre mass-media aservita.

În primele 9 luni ale anului 1956 occidentul continua sa livreze arme Israelului, Anthony Eden a anuntat ca "livrarile de arme Egiptului au fost sistate", în Iulie Israelul a primit 2 crucisatoare de razboi britanice, obligata de America Franta i-a livrat tot anul avioane de atac, Canada la fel în Septembrie, si-n America-n ajun de alegeri candidatii se-ntreceau sa curteze "votul evreiesc": primarul New Yorkului pretindea ca armamentul livrat Israelului "sa fie un cadou" si sa nu se accepte nici un fel plata. Nimic altceva nu mai aparea pe agenda politicii externe a candidatilor decât "promisiunea de-a sprijini Israelul". Zicea Eisenhower, candidatul republican: "Consideram salvgardarea Israelului ca principiul important al politicii externe americane". Zicea candidatul democrat: "Partidul Democrat va corecta dezechilibrul periculos creat prin livrarea de arme comuniste Egiptului, vânzând sau dând arme defensive Israelului"; acest "dezechilibru periculos" consta din legenda ca Israelul era neînarmat si lipsit de aparare si arabii erau agresori înarmati pâna-n dinti, câteva luni dupa ce Israelul se laudase ca este mai bine înarmat decât toate cele 7 state arabe luate laolalta si-n timp ce armament modern superior curgea înspre Israel tot timpul. Desigur, aceste declaratii n-au nici o legatura cu bunastarea Statelor Unite, a poporului american, a lumii în general; singurul lucru pe care-l reflecta este totala aservire a guvernelor si politicienilor occidentali fata de sionism, crezând ca numai cele mai servile slugi ale Israelului pot ocupa functii în statele "libere" occidentale. Autorul nu stie daca politicienii cred asta pe buna dreptate, dar faptul e cert ca toti politicienii occidentali cred asta. Poate ca au dreptate; caci fiind oferta democratilor de aservire catre sionism mai generoasa, democratii au obtinut majoritatea în Congres, chiar daca tot Eisenhower a iesit presedinte, cu Richard Nixon vice-presedinte. Autorul crede ca Nixon a fost ales împotriva dorintei fortelor obscure care guverneaza "lumea libera"; dar evenimentele care-au urmat dupa scrierea cartii, în timpul presedintiei lui Nixon, a aratat ca Nixon s-a schimbat si-a devenit un presedinte exact ca Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt. ori Eisenhower.

Nixon, care la vremea la care scria autorul nu era înca internationalist, l-a demascat pe Alger Hiss, spionul sovietic din guvernul american, si-a fost acuzat de antisemitism, de care acuza a fost aparat în mod public de catre un rabin care-l cunoaste bine. De aceea s-a-nceput o campanie în mass-media împotriva numirii lui ca eventual vice-presedinte republican. În acest timp partidul democrat nu mai lasa candidatului sa-si aleaga vice-presedintele ci s-a pus la vot si-a iesit Senatorul Estes Kefauver, sionist fervent. Republicanii au facut la fel si Nixon a primit votul republican pentru vice-presedintie - împotriva dorintei sionistilor, crede autorul, care n-a apucat sa-l vada pe Nixon în actiune înainte de a-si încheia cartea. Dar parca presimtind ceva autorul zice ca Nixon da aceleasi sperante pe care le dadea Eden în 1938; din pacate Nixon a sfârsit ca si Eden, slujind internationalismul si sionismul cu trup si suflet.

Candidatura lui Eisenhower a fost salutata cu usurare de americani fiindca Eisenhower "a tinut America afara din razboi". Exact asa s-a zis de Wilson si de Roosevelt, cei care-au împins America în razboi. Dar cu 8 zile înainte de alegeri, la 29 Octombrie 1956 Israelul a invadat masiv Egiptul patrunzând 110 km. în teritoriul egiptean al peninsulei Sinai si între timp în interiorul granitelor Israelului la frontiera cu Iordanul evreii au macelarit din nou civilii palestinieni, masacrând cu sânge rece populatia satului Kafr Kassem unde-au asasinat 48 de barbati, femei si copii neînarmati. Acestia erau dintre ultimii locuitori de drept ai Palestinei care nu fugisera dupa masacrarea palestinienilor de catre evrei în anii anteriori ci ramasesera lipiti de pamântul lor milenar ca sa sufere distrugerea talmudica. Ben-Gurion, primul ministru israelian, a admis ca a avut loc acest nou macel calculat cu sânge rece a populatiei satelor palestiniene din Israel, dar nota de protest trimisa de arabi la ONU a murit pe undeva caci nu s-a mai auzit nimic de ea. Aceeasi tacere si despre cei 215.000 de palestinieni fugiti în Gaza ca sa scape de macelul evreiesc, unde i-au gasit aceleasi trupe israeliene de invazie care-i alungasera din tara prin masacru; guvernul Israelului anunta ca nu va retroceda teritoriul invadat Gaza si nici nu va permite palestinienilor refugiati sa se-ntoarca acasa. Lumea întreaga a uitat despre aceste 250.000 de victime si doar atât s-a mai auzit despre ei: în scrisoarea celor 11 state arabe adresata Natiunilor Unite se arata ca invadând Gaza israelienii "au asasinat cu sânge rece sute de barbati, femei si copii" dar cifrele exacte nu pot fi aflate pentru ca invadatorii israelieni nu permit investigatia sau prezenta observatorilor si chiar statele arabe conchid în scrisoarea lor ca "numarul victimelor macelului nu va putea fi aflat niciodata". Dar despre satenii masacrati la Kafr Kassem a declarat chiar Ben-Gurion moartea lor.

Dupa un lung sir de incursiuni israeliene în teritoriu strain în scop de macel al populatiei civile lipsite de aparare, dupa un lung sir de condamnari la ONU, în timp ce ungurii se luptau cu mâna goala împotriva tancurilor sovietice, armata Israelului a invadat masiv statul egiptean învecinat unde-a început sa asasineze populatia. Asa s-au coordonat din nou cele doua brate ale revolutiei mondiale în ascensiunea ei spre guvernul mondial care sa-i aduca dominatia asupra întregii lumi, bratul sionist si bratul bolsevic; unul varsa sânge în Orientul Mijlociu, în "tara fagaduintei" a poporului ales, celalalt varsa sânge în Europa, a carei civilizatie crestina urmareste s-o distruga si s-o faca una cu pamântul pentru a domni peste gloate de animale, de "goimi". Nici macar mass-media din New York n-a mai putut scrie ca egiptenii erau agresorii; fara ajutorul nimanui cei tradati bolsevismului se ridicasera singuri si-si dadeau viata ca sa-l înfrânga; nimeni nu trebuia sa miste un deget, ar fi trebuit doar ca guvernele occidentale sa stea deoparte si sa nu se amestece si omenirea ar fi fost salvata din clestele sionist-bolsevic. Dar n-a fost asa. Guvernul francez si cel britanic au sarit imediat cerând ca "trupele egiptene si israeliene sa înceteze lupta si sa se retraga la 10 mile de canalul de Suez" sub amenintarea cu forta militara anglo-americana, lasând astfel invadatorii israelieni sa ocupe teritoriul egiptean invadat. Cum Egiptul n-a putut accepta asa ceva, armata engleza si franceza au început sa bombardeze Egiptul si i-au distrus fortele aeriene, lasându-l dezarmat prada Israelului.

Autorul a aflat asta pe când se afla-n America si pentru prima data în viata i-a fost rusine de tara lui, i-a fost rusine ca e britanic. Rusine de fapta Angliei e putin spus, zice el; s-a simtit ca atunci când si-a dat demisia de la Times protestând minciuna presei (un protest prostesc, zice el acum dupa trecerea anilor, caci altfel ar fi trebuit sa procedeze). Nici un american cu care-a vorbit, zice el, nu i-a pus pe nas ticalosia guvernului britanic; multi americani erau la fel de rusinati, caci politica de perfidie si frecvente schimbari de macaz a guvernului american contribuisera mult sa se ajunga aici. Unii chiar au înteles ca rusinea era a întregului occident si ticalosia era a întregului occident care si-a parasit valorile spirituale ale propriei civilizatii si s-a subjugat ticalosiei fortelor obscure. Dar actul de perfidie si josnicie criminala imediata îl facuse Marea Britanie bombardând Egiptul, si-asa s-a ratat sansa unica de-a înfrânge cele doua brate ale raului, sionismul setos de sânge în Palestina si bolsevismul distrugator al civilizatiei în Ungaria. Si asta nu din calcul meschin politic, caci nici Franta nici Marea Britanie n-aveau nimic de câstigat, singurul care avea de câstigat era Israelul, care pastreaza teritoriile invadate. Franta nu mai avea ce reputatie internationala sa piarda, caci la 160 de ani dupa ce fusese înecata în sânge de revolutie nu mai avea nici un fel de prestigiu, nici un fel de putere si nici un fel de stabilitate nationala, cu prim ministri perindati la portofoliu în succesiune rapida de publicul n-apuca sa le afle numele si deja erau maziliti: singurul lucru pe care-l stiu francezii despre guvernul lor este ca e întotdeauna în mod invariabil venal. Anglia însa, zice autorul, a pierdut reputatia si traditia unei tari care-a stiut sa construiasca un imperiu si sa-l dezmembreze lasând prosperitate unde-a gasit saracie, lasând libertate fostelor colonii devenite tari prietene, cu totul contrar sistemului de "guvern mondial" propus de Bernard Baruch la comemorarea lui Wilson la catedrala din Washington din 1956 [si actualmente în curs de implementare în 1992] care domneste prin teroare asupra natiunilor înrobite, "cu forta" zice Baruch, cu forta armelor atomice "si pedepsind cu strasnicie pe oricine e nesupus". Aceasta splendida realizare a destinului istoric al unei natiuni civilizate a pierdut-o Marea Britanie prin ticalosia din Octombrie 1956, care-a fost comisa nu ca sa slujeasca Angliei ci ca sa slujeasca Israelului. Atacul fusese pregatit de mult de catre cel putin doi dintre agresori si anume Israel si Franta. Corespondentii de la Times, Reuters si alte agentii de presa vorbesc despre pilotii si ofiterii francezi de la aeroporturile militare israeliene din timpul invaziei. Reuters reda spusele unor ofiteri francezi despre cum au bombardat tancurile egiptene în timp ce trupele Israelului invadau Sinai. E o minciuna ca trupele franceze au aparut în regiunea Suezului ca sa împiedece razboiul; francezii împreuna cu Israelul au atacat Egiptul, desi pretindeau în mod oficial ca sunt acolo ca sa desparta beligerantii, conform declaratiei tripartite din 1950. Guvernul englez însa, despre care nu s-a putut dovedi ca în cazul Frantei ca a planuit de mult în secret sa atace Egiptul deodata cu atacul israelian, a refuzat pâna în momentul în care a aparut cartea de fata sa investigheze cum au participat trupele engleze la atacul împotriva Egiptului. Participarea engleza la atac pare sa fi fost spontana, ordine date la momentul respectiv, nu îndelung pregatita ca cea franceza. În acest moment însa Consiliul de Securitate ONU a cerut retragerea Israelului din teritoriul egiptean condamnând Israelul (29 Octombrie). Apoi la 7 Noiembrie Anglia si Franta au fost condamnate alaturi de Israel si li s-a cerut sa se retraga de pe teritoriul Egiptului. Apoi mass-media a uitat complet de agresiunea Israelului si Anglia si Franta au devenit singurii agresori, exact asa cum evreii au devenit singurele victime ale lui Hitler prin reformularea acuzei cu cuvinte usor schimbate de la un stadiu la celalalt. Eleanor Roosevelt, care era purtatoarea de cuvânt a lui Franklin D. Roosevelt, a declarat în campania electorala ca "ea nu considera ca Israelul este agresor... ci crede ca Anglia si Franta sunt vinovate de agresiune, tehnic vorbind" (The New York Times, 4 Noiembrie 1956).

Presedintele Americii, Eisenhower, stia de planurile de atac împotriva Egiptului, atac care-a lasat canalul de Suez blocat de carcasele vapoarelor scufundate si Anglia gata sa se retraga neconditionat din Egipt si pe presedintele Egiptului Nasser un erou în lumea araba. Eisenhower îsi retrasese cetatenii din zona Suezului înainte de atac si-l avertizase pe Ben-Gurion, care nici nu s-a ostenit sa-i raspunda decât anuntându-l dupa atac ca atacul a avut loc. Astfel Eisenhower putea acum sustine ca el n-a participat la atac si aparea virtuos în fata publicului, spunând ca el "nu subscrie la folosirea fortei ca instrument în disputele internationale". Vorbele lui sunt virtuoase, dar el finantase si organizase înarmarea Israelului prin Franta, Canada si Anglia tot timpul premergator invaziei; totusi vorbele virtuoase ale lui Eisenhower au rasunat în urechile publicului si Eisenhower a fost reales.

Anglia n-a fost asa norocoasa, caci din punct de vedere militar operatia împotriva Egiptului a fost un fiasco, Anglia si-a pierdut prestigiul în lumea araba si mai mult, coeziunea politica a Commonwealth-ului britanic a fost sfarâmata. Hanson Baldwin scrie (A Confused Invasion) ca în afara de faptul ca atacul Marii Britanii împotriva Egiptului a fost extrem de inoportun din punct de vedere politic (toti ambasadorii britanici aflati la post în Orientul Mijlociu nu si-au putut crede urechilor când au auzit de atac), din punct de vedere al conducerii operatiei militare ordinele erau confuze si ineficiente, de parca anume facute ca sa împiedice reusita operatiei. Dar Canada s-a disociat de Marea Britanie si Commonwealthul n-a mai fost o unitate, doar Australia si Noua Zeelanda au mai aratat oarecare loialitate sentimentala abtinându-se de la a condamna Marea Britanie la ONU. De ce au fost împinse Anglia si Franta sa-si mânjeasca mâinile cu sângele egiptenilor, dar n-au perseverat pâna la victorie si-au ramas doar sa primeasca reprosurile restului lumii la ONU? De pe urma atacului împotriva Egiptului din 1956 Anglia s-a ales doar cu reprosuri, rusine, impozite sporite pe populatie si saracirea cetatenilor ei.

Imediat ce Anglia si Franta au atacat Egiptul, trupele sovietice au început sa masacreze unguri în Ungaria. Si la ONU a avut loc comedia adânc dezgustatoare a acuzelor reciproce, Moscova aratând cu degetul pe macelarii arabilor, occidentul aratând cu degetul pe macelarii ungurilor. Autorul spune ca discutiile la ONU aveau tonul gâlcevilor cersetorilor de profesie dintr-un bazar levantin. Si nici în Anglia nu era mai mult adevar în declaratiile guvernului decât la cersetorii de profesie dintr-un bazar oriental. Anthony Eden l-a facut pe Anthony Nutting, Ministru de Externe, sa demisioneze pentru ca "fusese de parere ca Anglia nu trebuie sa intervina împotriva Egiptului" si Churchill a declarat ca "Israelul a irupt împotriva Egiptului ca raspuns la grave provocari... pacea-n lume, Orientul Mijlociu si interesul nostru national vor beneficia în cele din urma de pe urma actiunii guvernului nostru [împotriva Egiptului]"; la data scrierii cartii nici unul din beneficiile astea nu se vazuse înca. Dar Bulganin, prim-ministrul sovietic, a amenintat cu un atac atomic daca Franta si Anglia nu "opresc imediat atacul, nu opresc imediat varsarea de sânge" (în timp ce varsarea de sânge continua nestingherita în Ungaria, 100.000 unguri fugisera în Austria si povesteau ce-au patit si Ferenc Munnich, trimis de Moscova în locul lui Rakosi si Geroe, facea la Budapesta ce facuse Bela Kun în 1919). Mai mult, Bulganin i-a propus lui Eisenhower un atac comun împotriva Angliei si Frantei, despre care Eisenhower a spus ca "e de necrezut", desi alianta dintre Hitler si Stalin împotriva Angliei, Americii si Frantei si apoi dintre Stalin si Anglia, Franta si America împotriva lui Hitler fusese crezuta fiindca exista. Dar un corespondent de la The New York Times a fost mai aproape de adevar citând un înalt diplomat american care-a spus: "noi totdeauna vom fi aliatii Israelului".

Opinia publica, zice autorul, este un produs fabricat în cantitati industriale pentru uzul maselor si poate fi fabricat în orice forma si culoare doreste fabricantul, caci masele n-au alta. Eisenhower a fost ales sa fie presedintele Statelor Unite de catre acelasi grup de "internationalisti" care-i alesesera pe Wilson, Roosevelt si Truman si politica externa a Statelor Unite totdeauna a fost aservita bolsevismului si revolutiei mondiale. Scopul final al "internationalistilor" care manipuleaza din culise guvernele-marioneta ale tuturor natiunilor occidentale este faurirea unui guvern mondial aservit lor care sa stapâneasca absolut toata lumea fara identitate nationala a maselor reduse la gloate de muncitori sclavi statului controlati prin teroare politieneasca si printr-un vast sistem de nomenclatura administrativa. În spre acest scop final converg toate actiunile celor doua brate ale distrugerii, cel sionist si cel bolsevic, care actioneaza împotriva civilizatiei crestine. Autorul crede ca în acel moment scopului instaurarii guvernului mondial îi era util sa produca disensiune între guvernul american si cel al Marii Britanii. De aici atitudinea anti-britanica a lui Marshall, al doilea om în grupul Roosevelt-Marshall-Eisenhower si de aici dorinta lui Roosevelt de a dauna Marii Britanii, cum o arata documentele conferintei de la Yalta, unde Roosevelt i-a cerut lui Stalin în secret, "sa nu stie Primul Ministru Churchill", sa internationalizeze colonia britanica Hong Kong si sa excluda Anglia din discutiile despre Korea (The New York Times, 17 Martie, 1955) dar Stalin l-a refuzat. În fond Eisenhower fusese cel care ordonase trupelor aliatilor sa cedeze jumatate din Europa trupelor sovietice; si Eisenhower fusese ales de internationalisti sa fie presedinte ca sa duca o politica "internationalista". Eisenhower însa s-a întrecut pe sine însusi, caci era de asteptat sa se alieze cu Moscova împotriva Angliei în acest caz dar nu se astepta nimeni sa arate atâta grosolanie în atitudinea lui, cerând retragerea neconditionata a trupelor britanice, ignorând pe ambasadorul englez la Washington în mod insultator si arborând în emisiuni televizate o atitudine de dezgust fata de agresiunea britanica împotriva Egiptului - dupa ce înarmase Israelul si facuse presiuni asupra Marii Britanii sa se alieze cu Statele Unite în a insulta Egiptul timp de luni de zile înainte de agresiune. Si-n timp ce presedintele Statelor Unite îsi etala indignarea morala la televizor, ungurii erau în continuare masacrati de trupe sovietice; dar pentru acel macel presedintele Eisenhower n-a mai avut indignare morala, ci doar cuvinte vagi fara nici un alt gest: a spus odata: "mi-e mila de ei din toata inima". Caci toata cariera lui Eisenhower poarta pecetea simpatiilor lui pro-bolsevice, care l-au facut sa renunte sa repudieze acordul de la Ialta, dupa ce-a fost ales în 1952 si sa ordone trupelor aliatilor sa faca loc avansului sovietic în Europa în 1945.

În 1956 lumea nu era înca gata de servitudinea sub guvernul mondial. În acel an înca a fost posibil sa se condamne atât agresiunea împotriva Egiptului cât si masacrul condus de sovietici în Ungaria. Dar în afara de discutii contradictorii pe aceste teme, la ONU nu s-a facut absolut nimic si ungurii au fost în continuare macelariti, sovieticii au ramas în Ungaria si Statele Unite n-au zis nimic. În cazul Egiptului s-a obtinut ceva numai datorita atitudinii anti-britanice a Uniunii Sovietice, în aceasta privinta de coniventa cu Statele Unite. Autorul vede ca principala cauza a raului controlul pe care-l exercita fortele internationaliste asupra masinii de vot americane, ale caror scopuri sunt uneori necunoscute marionetelor lor, caci Marea Britanie invadase Egiptul în speranta ca va fi astfel pe placul stapânilor sionisti care-l numesc pe presedintele Statelor Unite si determina masele sa creada ca l-au ales. Dar de data aceasta marioneta sionismului, Eisenhower, a dansat pe melodia bolsevismului pe care-o cânta Bulganin, si-a adoptat un ton de indignare morala la ticalosia marionetelor britanice ale sionismului care-au atacat Egiptul. Si-asa s-a trezit Anglia amenintata de catre Uniunea Sovietica si insultata de Statele Unite si fara petrol, care nu-i mai era furnizat de statele arabe si nici de Statele Unite care-i cereau retragerea neconditionata. Cu toata durerea unui adevarat patriot care-si iubeste tara, autorul recunoaste ca Marea Britanie recolta rodul propriilor actiuni. Marea Britanie si Franta au început retragerea neconditionata - dar ISRAELUL NU. Fortele unor "armate internationale" încropite la repezeala au început sa piarda vremea pe lânga canalul de Suez întrebându-se ce-au de facut acolo. Presedintele Nasser a refuzat sa cedeze Israelului parti din teritoriul Egiptului. Si Israelul a-nceput sa acuze Egiptul de "antisemitism" pentru ca-si apara cetatenii de masacru. Trei saptamâni dupa atacul împotriva Egiptului Hrusciov, îmbatându-se la o receptie la ambasada poloneza, si-a batut joc de ambasadorul britanic si de cel francez zicându-le: "voi ziceti ca noi vrem razboi si uite ce bine va sade în situatia idioata în care v-ati bagat.... desigur ca ne-ati dat o lectie în Egipt". The New York Times tragea concluzia la 25 Noiembrie: "Marea Britanie si Franta au intrat în joc si par sa piarda dezastruous... Israelul a iesit cu câstiguri". Doua saptamâni mai târziu acelasi ziar a numit Marea Britanie "o putere de mâna a doua". Michael Hazani a declarat în parlamentul israelian ca "nereusita Frantei si Marii Britanii în scopul lor cu privire la canalul de Suez e un lucru bun pentru Israel... Israelul s-a bucurat de prietenia cu Franta care i-a furnizat armamentul care i-a permis sa biciuiasca pe egipteni... cu câteva saptamâni în urma israelienii s-au speriat auzind de un eventual razboi termonuclear. Dar acum le-a trecut spaima caci aceste amenintari sunt doar parte din razboiul nervilor .. Unii membrii ai parlamentului israelian se-ntreaba... de ce n-ar putea Israelul exploata situatia de dusmanie în care se afla si determina marile puteri sa forteze Egiptul si alte state arabe sa negocieze pacea [cedând teritorii]".

Cuvintele lui arata clar ce sperante de justitie si pace da lumii aventura sionista. Autorul crede, cu mult optimism, ca orice natiune care se pune în slujba acestei aventuri va suferi esecuri caci aceasta aventura e sortita esecului. Dar în mod realist el prevede ca înainte de-a disparea din istorie aventura sionista va scufunda omenirea într-un nou masacru mondial, unde suferintele si pierderile vor fi nu ale sionistilor ci ale ne-evreilor care sunt în slujba lor.

Guvernul britanic, prin intermediul Ministrului Apararii Anthony Head, si-a explicat actiunile prin necesitatea de a se împiedeca "ca Israelul sa fie lovit, Tel Avivul sa fie bombardat si arabii sa fie uniti" (autorul n-are textul discursului si citeaza dupa The New York Times). Deci s-a actionat pentru a se obtine Egiptul lovit, Port Saidul bombardat si lumea araba dezbinata - dar tot ce s-a obtinut a fost Port Saidul bombardat. Chiar daca s-ar fi obtinut distrugerea Egiptului si dezbinarea arabilor, cu ce-ar fi profitat englezii din asta? Si care cetatean englez ar fi optat pentru actiunea militara în scopul de a distruge Egiptul si-a dezbina arabii, daca i-ar fi cerut cineva parerea? Si când i s-a cerut cândva alegatorului britanic avizul când guvernul lui s-a angajat sa serveasca aspiratiile sioniste?

Facând analogia cu medicina unde e posibil sa se identifice cauza primara a unor boli, autorul identifica sionismul ca prima cauza a bombardamentelor din 29 si 30 Octombrie 1956. De la începuturile lui în ghetourile Rusiei, unde s-a nascut ca o miscare politica cu 80 de ani în urma (la data scrierii cartii, în 1956), sionismul a ajuns acum sa-si vada împlinit scopul de a "însela natiunile", cum zice Biblia.

Autorul încheie pe o nota de speranta ca popoarele Europei de Rasarit îsi vor sfarma lanturile si se vor elibera de bolsevism [n-a apucat sa vada revolutiile anticomuniste furate, instaurarea neocomunismului si criptocomunismului si extinderea terorismului de stat a "guvernului mondial" în lumea asa-zisa libera] si ca evreii se vor disocia de sionismul sovin si vor accepta sa traiasca în prietenie cu ceilalti oameni. Din cei 14.000 de evrei care-au fugit din Ungaria în timpul înabusirii revoltei de catre trupele sovietice, doar 900 s-au dus în Israel; restul sunt cu totii în Statele Unite si Canada, unde însa sunt captati de gruparile sioniste sovine de aici.

În Ianuarie 1957 Eisenhower a cerut Congresului autorizatia sa faca razboi împotriva "oricarei agresiuni pe fata controlata de comunismul international" în Orientul Mijlociu - adica sa faca exact ce-a facut guvernul britanic de i-a provocat dezgustul si indignarea si sa atace statele arabe atunci când Israelul doreste sa le atace. Caci înaintea si-n timpul atacului Israelului împotriva Egiptului presa internationala începuse sa raspândeasca teza ca Egiptul e controlat de comunismul international; si asa o tara araba dupa alta poate fi acuzata de acest control si lovita [Bush în 1991 a inventat alt pretext pentru genocidul din Irak si anume 'tirania lui Saddam Husein', care se pretindea ca-si gaza proprii cetateni; s-a dovedit apoi ca irakienii gazati au fost gazati de trupe americane, pentru ca sa serveasca drept pretext]. Acuzatia de a fi un stat "controlat de comunismul international" poate fi îndreptata la placerea mass-mediei împotriva oricui, caci nu exista dovezi, doar afirmatii în politica internationala curenta. Astfel The New York Times a publicat la 2 Decembrie 1956 fotografii de "tancuri sovietice capturate de soldatii israelieni " în timpul invaziei lor în Egipt. Când însa cititorii care se pricep au protestat, ziarul a trebuit sa admita ca tancurile erau americane si nu sovietice. Nu se stie nici macar daca tancurile din fotografie au fost într-adevar capturate de la egipteni: tot ce se vede e o fotografie de israelieni pe niste tancuri si dedesubt scrie "tancuri sovietice capturate de la arabi", dar oricine poate scrie orice sub o fotografie si adevarul era ca acestea erau "tancuri americane cu soldati israelieni pe ele" si absolut nimic altceva. Armata israeliana a fost dintr-u-nceput înzestrata cu armament sovietic si totusi mass-media niciodata n-a obiectat ca Israelul ar fi controlat de comunismul international si nici Eisenhower n-a dorit niciodata sa stavileasca agresiunea israeliana.

Imediat ce Eisenhower a facut declaratia aceasta în Congres a fost foarte ridicat în slavi la sinagogile din New York si actiunile israeliene au crescut în pret, probabil datorita faptului ca Eisenhower ceruse Congresului permisiunea sa atace la "cererea oricarei natiuni sau grup de natiuni". Cum Egiptul fusese declarat agresorul în invazia din Octombrie 1956 pe care-o suferise din partea Israelului si-a Frantei si Angliei, e greu de interpretat cererea lui Eisenhower de-a duce razboi la dorinta. Daca Eisenhower ar fi spus adevarul, atunci trupele americane ar fi trebuit sa respinga Israelul, adevaratul agresor, la cererea Egiptului. Dar în istoria Statelor Unite din acest secol Statele Unite n-au facut niciodata nimic decât la porunca Israelului si-n folosul sionismului.

Continut (Contents)
Nume (names)
Camin (Home)
Veriga (Links)
Mai mult (More)