Controversa Sionului

 

Capitolul 9:

 


Ascensiunea fariseilor

Cel mai numeros partid politic in mica provincie romana Iudeea era al fariseilor, care continea secta dominanta, clerul levitic. Fariseii au preluat stindardul ideii levitice sub cea mai fanatica forma, asa cum si-a gasit expresia în Ezechiel, Ezra si Nehemia. Enciclopedia Iudaica zice ca "au depus juramânt sa pastreze cea mai stricta puritate levitica". Parte din cler s-a revoltat la continua rescriere a "legii" dupa bunul plac si interesul politic de moment initiata de scoala scribilor lui Ezechiel si Ezra, zicând ca legea nu mai trebuie schimbata. La aceasta fariseii au raspuns ca ei sunt pastratorii "legii" si ce zic ei e lege, fiindca ei au traditia secreta orala data de Iehova lui Moise care nu s-a scris niciodata. De aici respectul mistic pentru "înteleptii sionului" si frica de ei de care nu scapa nici un evreu.

Totusi au existat si alte opinii si un astfel de partid moderat erau saduceii, care nu vroiau conflict cu puterea imperiala romana. Aceste doua partide erau la poli opusi si asa au ramas pâna în ziua de azi evreii moderati si cei habotnici. Dar atunci, ca si de atunci încoace, partidul moderat a pierdut si fanaticii habotnici au câstigat si masele s-au aliniat cu acestia din urma; la fel în acest secol, când comunitatile evreiesti din Germania, Anglia si America s-au opus extremismului sionist (ca si saduceii), acest extremism sionist din Rusia (ca si fariseii) a reusit ca în rastimp de 50 de ani sa devina singurul purtator de cuvânt al "evreilor" în fata guvernelor din întreaga lume si le-a pus pumnul în gura tuturor celorlalti evrei din toata lumea. Fariseii sunt a doua întrupare a sectei politice nefaste: prima au fost levitii din Babilon; a doua, fariseii din Iudeea; a treia, talmudicii din Spania; apoi rabinii din Rusia; si în timpul nostru, sionistii.

"Fariseu" înseamna "unul care se separa" de tot ce nu este destul de pur pentru ca sa fie în contact cu Dumnezeu. Ei formau o asociatie care admitea numai membri bine verificati, fiind astfel primii specialisti în conspiratia secreta ca stiinta politica. Stiinta si experienta lor conspiratorie a dat roade în cele mai distrugatoare revolutii din Europa din ultimele doua secole, toate organizate si conduse de evrei. Metoda fariseilor de a controla strâns pe conspiratori prin teama si suspiciune a unora fata de ceilalti face ca actiunile lor sa fie invincibile; aceasta este metoda informatorilor si spionilor care spioneaza proprii membri pe care se bazeaza arhitectura partidelor comuniste si prezenta comisarului politic în armata comunista este o mostenire de la farisei, exprimata prin textul biblic "veti pune o garda în jurul gardei mele" din originalul ebraic citat în Enciclopedia Iudaica. Revolutiile comuniste din sec.19 nu pot fi întelese fara un studiu al metodei talmudice folosite de organizatorii lor, mostenita de la farisei. Sub dominatia fariseilor a aparut pentru prima data ideea mesianica a unui conducator care va veni sa instaureze rasa superioara ca stapâna asupra restului lumii. Enciclopedia Iudaica zice ca ideea fariseilor era o "recunoastere universala" a imperiului lui Dumnezeu în viitor. Exclusi din lumea viitoare vor fi toti ne-evreii (rabi Laible). Sub dominatia fariseilor masele iudaice credeau într-un imperiu lumesc în care mesia le va da suprematie asupra tuturor si le va da toate bogatiile lumii. Asa promisesera levitii acolitilor lor. Fariseii promiteau la fel, dar nu fixau nici o data precisa. Dar masele iudaice care purtasera jugul levitic (acum fariseic) timp de 400 de ani au început sa ceara sa se stabileasca o data pentru dezrobirea si prosperitatea pe care le-o va da mesia, când s-a nascut Hristos.

Continut (Contents)
Nume (names)
Camin (Home)
Veriga (Links)
Mai mult (More)